20.7 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
More

    «Φτιάξτε παιχνίδια με πιο πιστευτούς χαρακτήρες, όχι με πιο πιστευτά όπλα»

    Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Warren Spector, δημιουργός των δύο πρώτων Deus Ex, ο οποίος τώρα πια ασχολείται με τη σειρά Epic Mickey, εκφράζει γνώμη εναντίον της βίας στα παιχνίδια. Εφόσον οι απόψεις του είναι πάντα συγκροτημένες και ενδιαφέρουσες, δεν θα παραλείψουμε να σας μεταφέρουμε τα λεγόμενα του.

    Σε μία συνέντευξη του στο Eurogamer, είπε ότι δε νιώθει άνετα με τη στροφή της αγοράς προς παιχνίδια με όπλα και βία. Ζήτησε να φανταστούμε πως θα ήταν τα παιχνίδια σήμερα αν εταιρείες όπως η id, δημιουργός των Doom, είχαν επενδύσει περισσότερο χρόνο στην ανάπτυξης μη μάχιμης τεχνητής νοημοσύνης, από ότι στο rendering γραφικών.

    Ο ίδιος φαντάζεται τι παιχνίδια θα μπορούσαν να υπάρχουν, αν ο John Carmack, της προαναφερθείσας id, αποφάσιζε να δημιουργήσει πιο πιστευτούς χαρακτήρες αντί να ασχολείται με πιο πιστευτά όπλα. Πιστεύει ότι τα σύγχρονα παιχνίδια υλοποιούν καλά τη βία, όμως πάσχουν σε τομείς όπως τα συναισθήματα και το σεξ.

    Είπε ότι ακόμα και τα gamepads είναι σχεδιασμένα έτσι ώστε να ευνοούν τη χρήση όπλων. Συμπλήρωσε ότι η αγορά επικεντρώνεται στη βία περισσότερο από όσο θα έπρεπε, γιατί είναι δημοφιλές θέμα και εύκολο στην υλοποίηση. Όμως δεν είναι το μόνο που μπορούν να κάνουν οι προγραμματιστές, και ούτε θα έπρεπε να είναι το μόνο που κάνουν.

    Πηγή : Eurogamer

    Δημήτρης Θωμαδάκης
    Δημήτρης Θωμαδάκης
    The Matrix cannot tell you who you are

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles