21.6 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Whiplash: To πιο βίαιο φιλμ της χρονιάς έχει να κάνει με την jazz

    Miles Teller υποδύεται τον Andrew, τον κεντρικό χαρακτήρα του φιλμ Whiplash, ένα νεαρό που έχει παίζει εκπληκτικά ντραμς, όμως του λείπει η αυτοσυγκέντρωση στη δουλειά για να αναδείξει ακόμα περισσότερο το ταλέντο του. Η συνάντησή του με τον μυθικό δάσκαλο Fletcher, (J.K. Simmons) θα του τσακίσει την αυτοπεποίθηση αφού οι απαιτήσεις του είναι το λιγότερο μεγάλες. Οι πρόβες είναι μία κόλαση. Ο Fletcher θα τον φέρει στα όριά του. Τον χαστουκίζει, του φωνάζει, του πετάει πιατίνια. Εάν θέλεις να γίνεις ένας top ντράμερ, πρέπει να τα υπομείνεις όλα. Ή μήπως όχι;

    Whiplash-5547.cr2

    Η φιλοσοφία του Fletcher είναι πως “οι δύο πιο καταστροφικές λέξεις στη αγγλική γλώσσα είναι “good job”. Την ίδια ώρα ο Andrew για να τον ικανοποιήσει σπρώχνει τον εαυτό του, σωματικά και ψυχικά στα άκρα.
    Αυτή την απαιτητική σχέση ανάμεσα σε δάσκαλο και μαθητή την έχουμε δει σε πολλά φιλμ του Hollywood, ανάμεσα σε αθλητές και προπονητές, χορευτές και χορογράφους, κλπ. Ωστόσο το να θέσεις αυτό το concept έχοντας για background την jazz είναι κάτι που δεν το έχουμε συνηθίσει, και ειδικά με τη βία να γίνεται υπόβαθρο της ταινίας. Και αυτό είναι που κάνει το έργο τόσο ελκυστικό από τις προηγούμενες “light” περιπτώσεις.

    Η ταινία του σκηνοθέτη και σεναριογράφου, Damien Chazelle, εξακολουθεί να αποσπά εκπληκτικά σχόλια ενώ δικαίως ο J.K. Simmons κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα Β ρόλου και πολλοί ποντάρουν πως την βραδιά των Όσκαρ θα φύγει με το χρυσό αγαλματάκι.

    H ταινία προβάλλεται ήδη στους κινηματογράφους από την Feelgood.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles