21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Γιατί το Hacking στις ταινίες και την τηλεόραση είναι πάντα ανακριβές;

    Υπάρχετε εσείς που ασχολείστε με το Hacking ενεργά, ή περιστασιακά, και κάθε φορά που βλέπετε μία ταινία ή μία σειρά που παρουσιάζει έναν «Hacker» εν δράσει, δεν αναγνωρίζετε τίποτα από αυτά που χρησιμοποιεί ή κάνει. Στις περισσότερες των περιπτώσεων μάλιστα λέτε (και λέμε) «α, καλά».

    Υπάρχετε κι εσείς που βλέπετε ταινίες ή σειρές, βλέπετε ένα χάκερ σε αυτές εν δράσει και καίγεται το μυαλό σας με τα γραφικά στις οθόνες και τις πολλαπλές διαδικασίες. Με αποτέλεσμα, όποτε ακούτε ή διαβάζετε για κάποιον χάκερ να σκέφτεστε «πω… τι συναρπαστική που είναι η ζωή του, όπως στις ταινίες»!

    Με αφορμή ένα από τα νέα πρόσωπα της 2ης σεζόν της σειράς House of Cards, για την οποία σας είχαμε γράψει εδώ, η απάντηση στο ερώτημα «Γιατί το Hollywood δείχνει πάντα ψεύτικες διαδικασίες όταν απεικονίζει hacking;», είναι αφοπλιστικά απλή: γιατί οι πραγματικές διαδικασίες «χακαρίσματος» ενός website ή ενός συστήματος, είναι με τα δεδομένα του Hollywood, οπτικά… βαρετές!

    Δεν θα σας ζαλίσουμε με σύνθετες διαδικασίες. Σκεφτείτε απλά το εξής. Σε όποιο είδος hacking κι αν εντρυφήσει κανείς, είτε προσπαθεί να παραβιάσει ένα ηλεκτρονικό σύστημα, είτε αποφασίσει να επανασχεδιάσει έναν εκτυπωτή, το συναρπαστικό κομμάτι του πράγματος, συμβαίνει στο μυαλό του. Είναι εκείνη η διαδικασία του ανθρώπου που είναι ικανός να δει τα πράγματα «αλλιώς» για ένα σύστημα ή ένα μηχάνημα και να πραγματοποιήσει την σκέψη του. Μπορεί το Hollywood να απεικονίσει αυτή τη συναρπαστική διαδικασία που ακολουθεί το μυαλό ενός hacker; Ακόμα όχι. Οπότε, σε αντίθεση με την πραγματικότητα, θα προσπαθήσει να κάνει συναρπαστική την εικόνα της εκτέλεσης του hacking.

    Και για του λόγου το αληθές; Δανειζόμαστε τις εικόνες από το Gizmodo για να δείτε πώς παρουσιάζει η τηλεόραση και ο κινηματογράφος το hacking ενός server παραδείγματος χάριν και πώς φαίνεται στην πραγματική ζωή, με τα εργαλεία που χρησιμοποιούν κάποιοι:

    Hacking στον κινηματογράφο και την τηλεόραση:

    ku-xlarge (1) ku-xlarge (3)

     

    Και κάποια από το εργαλεία για hacking που χρησιμοποιούνται “in real life”

    ku-xlarge (2) ku-xlarge

     

    Αν έβγαζε κάποιες τέτοιες “οθόνες” το Hollywood στις ταινίες και την τηλεόραση, ο μύθος, ο πολύ πραγματικός μύθος του χάκερ, δεν θα είχε υπάρξει ποτέ και όσοι δεν ασχολείστε για να ξέρετε πόσο συναρπαστικό είναι, πραγματικά, να βρίσκεις τον τρόπο να παραβιάζεις ή να αλλάζεις ένα σύστημα, θα πιστεύατε ότι το hacking μοιάζει με… το κούρεμα στο γρασίδι.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles