BREAKING

27

Να γιατί το επόμενο smartphone μου θα είναι το Motorola Moto G (Άποψη)

Πώς αποφασίζουμε όταν θέλουμε να πάρουμε μία νέα συσκευή; Βλέπουμε ποιες είναι οι ανάγκες μας, βλέπουμε ποιες είναι οι δυνατότητές μας και μετά κάνουμε «έρευνα αγοράς». Η υποφαινόμενη, μετά από ώριμη σκέψη, κατέληξε στο Motorola Moto G.

Moto-G-Announcement

Όταν κάποιος συντάκτης τεχνολογικού «τύπου» γράφει πηχυαίους τίτλους που λένε «Αυτό είναι το επόμενό σου τηλέφωνο», εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων όπως αυτή του Άγγελου Σφακιανάκη, ανασηκώνω το δεξί φρύδι και σκέφτομαι όλες τις θεωρίες περί χειραγώγησης του κοινού και, συνήθως, διαβάζοντας ένα τέτοιο κείμενο, επιβεβαιώνω πως η επιχειρηματολογία είναι ανάλογης ρηχότητας με τον τίτλο. Όταν ο καθένας μας επιλέγει τη νέα του συσκευή, τα κριτήρια είναι απολύτως προσωπικά. Το ίδιο και οι δυνατότητες μας.

Υπάρχουν παραδείγματος χάριν άνθρωποι που το μόνο κριτήριό τους είναι να αγοράσουν το τελευταίο μοντέλο από την αγαπημένη τους εταιρεία. Ό,τι κι αν είναι αυτό. Τους αρκεί που είναι το τελευταίο και έχει το λογότυπο της εταιρείας που για κάποιο λόγο έχουν επιλέξει να λατρεύουν.

Υπάρχουν άνθρωποι που παρακολουθούν τα trends. Δηλαδή, βλέπουν στο διαδίκτυο ποια είναι η συσκευή με το μεγαλύτερο hype εκείνη τη στιγμή και πηγαίνουν και την αγοράζουν. Ίσως γιατί ξέρουν ότι έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν την επόμενη συσκευή που θα αποκτήσει αντίστοιχο hype σε 6 μήνες και δεν τους προβληματίζει αν η οποιαδήποτε συσκευή θα καλύψει τις ανάγκες τους. Γιατί ξέρουν ότι πολύ γρήγορα θα την αντικαταστήσουν.

Και υπάρχουμε και εμείς, οι άλλοι...

Προσωπικά δεν ανήκω σε καμία από τις παραπάνω κατηγορίες. Θέλω η συσκευή μου να κρατά για τουλάχιστον δύο χρόνια και να είμαι χαρούμενη μαζί της γιατί καλύπτει τις ανάγκες μου: ανάγκες τηλεφωνικής επικοινωνίας με καλό ήχο και καλό σήμα, διαχείριση ηλεκτρονικών επικοινωνιών, γρήγορα και άνετα, εφαρμογές που θα διευκολύνουν την καθημερινότητά μου στην πόλη, καλή οθόνη για όχι ιδιαίτερα απαιτητική χρήση γραφικών, συμπαθητική κάμερα που θα αποτυπώνει κάποιες στιγμές της καθημερινότητας που θέλω να μοιράζομαι φωτογραφικά με τους αγαπημένους μου και… καλή ποιότητα για να αντέχει την ταλαιπωρία μίας γυναικείας τσάντας.

Όλα τα παραπάνω σε συνδυασμό με μία τιμή η οποία δεν θα με κάνει να αγκομαχήσω για τους επόμενους μήνες ή που θα με αναγκάσει να αφήσω τον λογαριασμό της ΔΕΗ απλήρωτο προκειμένου να το αγοράσω. Και γνωρίζοντας πως το γεγονός ότι μπορώ ακόμα (έστω και δύσκολα) να πληρώνω τον λογαριασμό της ΔΕΗ, με κατατάσσει σε ένα «προνομιακό» σύνολο ατόμων στην Ελλάδα που έχουν ακόμα δουλειά. Όσο χαμηλοί κι αν είναι οι μισθοί.

Το σκεπτικό

Έχοντας περάσει από διάφορες εταιρείες και διάφορες συσκευές, τόσο λόγω του digitallife.gr όσο και λόγω όλων αυτών των εξαιρετικών ανθρώπων στο κέντρο της Αθήνας που συνηθίζουν να σου κλέβουν το τηλέφωνο την ώρα που περπατάς στο δρόμο και μιλάς, ή μέσα από το διαμέρισμά σου, οι σκέψεις μου για τη νέα συσκευή που θα αγοράσω, είναι δύο:

Α. Αποφάσισα πως δεν θέλω να περιμένω άλλο τη Microsoftνα υποστηρίξει ανθρώπους σαν κι εμένα στην καθημερινότητά τους. Ειδικά ανθρώπους που δεν επέλεξαν ένα Nokia Windows Phone, αλλά ένα κομψότατο και πολύ χρηστικό (φευ ελλειμματικό) HTC. Μικρές λεπτομέρειες όπως η απουσία εφαρμογών για μέσα μαζικής μεταφοράς, τεράστιες δυσκολίες στην διασύνδεση άλλων προϊόντων, όπως λογαριασμοί και υπηρεσίες της Google, τα καθυστερημένα notifications και η αίσθηση ότι επιλέγοντας ένα Windows Phone που δεν έχει φροντίσει προσωπικά η έμπειρη Nokia, αλλά η HTC που βασίστηκε υπερβολικά στην Microsoft, με κάνει χρήστη “B κατηγορίας”.

Β. Να βρω το ιδανικό “value for moneysmartphone που κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Οικονομικό, με ένα όχι τόσο «κλειστό» λειτουργικό, με ικανοποιητικά specs και το οποίο θα ξέρω ότι σε ένα χρόνο από τώρα, πολλώ δε σε δύο που σκοπεύω να το κρατήσω, δεν θα είναι «παλιό» από άποψη χρηστικότητας.

Γιατί το Moto G;

Κατέληξα λοιπόν στο Motorola Moto G. Στα 169 ευρώ που το έχει η Amazon Γερμανίας, με 8GB μνήμης, ξεκλείδωτο, διαπιστώνω πως έχει ακριβώς εκείνα τα χαρακτηριστικά που βρίσκω σε διάφορες άλλες συσκευές που οι τιμές τους ξεπερνούν τα 300 ευρώ, τιμή που πιστεύω πως θα έπρεπε να είναι το «ανώτατο» καπέλο για smartphones που αλλάζουν κάθε χρόνο (ή και λιγότερο από χρόνο) από τους ίδιους τους κατασκευαστές τους. Ανεξάρτητα από το πώς λέγεται ο κατασκευαστής. Με εξαίρεση την Vertu φυσικά, που φτιάχνει «χειροποίητα» smartphones, αλλά η εταιρεία αυτή είναι μία άλλη ιστορία.

H αναλογία ποιότητας, χαρακτηριστικών και τιμής λοιπόν, που για την γράφουσα έχει ιδιαίτερη σημασία, μαζί με την επιθυμία να επιστρέψω μετά από καιρό στο Android, σε ένα Android που δεν έχει "πειραχτεί" από τους developers των κατασκευαστών και είναι στην μορφή που το παραδίδει η Google, σε συνδυασμό με την επιθυμία να λαμβάνω σχετικά άμεσα τα updates του λειτουργικού, είναι τα κριτήρια που με οδηγούν σε αυτή την φτηνή πλην τίμια συσκευή.

Αλλά και γιατί στο μυαλό μου, η Motorola, προ ή μετά την εξαγορά από τη Google, έχει την θέση που έχει και η Nokia: ως μία εταιρεία που το μόνο που γνωρίζει πολύ καλά, είναι να φτιάχνει κινητά. Άλλωστε, ήταν η πρώτη που κατασκεύασε κινητό τηλέφωνο στην ιστορία της ανθρωπότητας οπότε, είναι οικείο σπορ για κείνη. Τα τηλέφωνα της Motorola δεν τρίζουν στα πλαστικά τους, έχουν ποιοτικούς πομπούς και δέκτες και, όσες φορές τα είχα δοκιμάσει στο παρελθόν, δεν υπέφεραν από "ξαφνικούς θανάτους".

Όταν το πάρω στα χέρια μου, θα μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις...

Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω φυσικά αποτελούν προσωπική άποψη της γράφουσας. Αν θέλετε να μοιραστείτε κι εσείς τις σκέψεις σας για τον τρόπο που επιλέγετε να αγοράσετε μία συσκευή, μπορείτε να χρησιμοποιήστε τα σχόλια παρακάτω. Στο digitallife.gr δημοσιεύουμε όλα τα σχόλια, ακόμα κι εκείνα που διαφωνούν μαζί μας, ακόμα και με άκομψο τρόπο. Τα μόνα σχόλια που δεν έχουν θέση στο site, είναι εκείνα με υβριστικό περιεχόμενο.

27 Comments

 • Stergios
  24 Ιανουαρίου 2014 at 20:17

  Παιδιά σκέφτομαι να το παραγγείλω και είμαι ανάμεσα στο Motorola moto g ή στο LG Optimus F5 που έχει στα 199 ευρώ η cosmote.. Τι λέτε καλύτερα??

 • PHilippos
  10 Ιανουαρίου 2014 at 18:51

  @Elpiniki_Lyberis
  Τελικά το αγοράσατε το Moto G από Amazon;
  Ισχύει κανονικά η εγγύηση της συσκευής; Εχω διαβάζει κάποιες ερωτήσεις σχετικές στο amazon.co.uk και δεν είμαι σίγουρος ότι η Motorola δίνει την πληρη εγγύηση (2 έτη). Τι γίνεται στην περίπτωση που χαλάσει η συσκευή, θα πρέπει να την στείλουμε στο εξωτερικό για αντικατάσταση;

 • damdom
  12 Δεκεμβρίου 2013 at 22:18

  @ Elpiniki Lyberis

  Πεστου να ανοίξει λεξικό να δει το «φρούδες ελπίδες».

 • ELENA NTOUBA
  12 Δεκεμβρίου 2013 at 13:15

  Το πλήρες τέστ της συσκευής βρίσκεται παρακάτω και αποδεικνύει ότι
  για τα χρήματα που κοστίζει, είναι κορυφή.
  http://www.tariftip.de/rubrik/21982/Motorola-Moto-G-Test.html

 • gate1908
  11 Δεκεμβρίου 2013 at 23:58

  gianna@ xperia και αξιοπιστια ειναι σαν να λεμε καρμποναρα α λα κρεμ με λουκανικα και τσιγαριστα αλλαντικα – διαιτης. Οσο ισχυει το πρωτο ισχυει και το δευτερο. Η sony εχει κανει απειρες χαζομαρες στο θεμα αξιοπιστιας και σαν τεχνικος ξερω παρα πολλες περιπτωσεις πελατων μου που αγοραζαν xperia συσκευες και τα εστελναν για επισκευη στην εγγυησε μεχρι και 8 φορες και στην τελικη τους εδιναν αλλα τηλεφωνα. Αμα δεν πιθεσαι μπορω να σου πω για συγκεκριμενες συσκευες. Ειναι ωραια τηλεφωνα τα sony αλλα το ui της και η αξιοπιστια της δεν ειναι και οτι καλυτερο… Για μενα ειναι η κατωτερη εταιρια στα android.

 • gate1908
  11 Δεκεμβρίου 2013 at 23:52

  Εγω συμφωνω μαζι σου και σωστο το σκεπτικο. Ειμαι κατοχος nexus4 και γενικα δεν εχω παραπονα για την λειτουργια του κινητου μου. Ισα ισα νομιζω οτι ειναι το πρωτο κινητο που μπορω να το αντεξω ανετα και πανω απο 2 χρονια. Συνηθως τα κινητα μου τα βαριεμαι στον χρονο ισως και λιγοτερο μερικες φορες. Το μονο αρνητικο στη συσκευη μου ειναι οι απαισιες φωτογραφιες. Κανω συγκριση με κινεζικα κινητα και ειλικρινα νιωθω καπως με την πολυ κατω του μετριου ποιοτητα των φωτογραφιων του κινητου μου.
  Anyway στο θεμα μας για την επιλογη τηλεφωνου. Ειναι καλη η επιλογη και το σκεπτικο σου αλλα γιατι δεν κοιτας προς Κινα μερια? Εγω στη θεση σου με αυτα τα χρηματα για την ακριβεια με 166 ευρω θα αγοραζα το lennovo s820 : 4.7″ HD, 1280×720, 16M Colors, 312ppi
  quad core 1,2 ghz
  1 gb ram ειναι το μονο αρνητικο
  2 καρτες σιμ, καμερα 13mpixel με autofocus k flash light. Οι φωτογραφιες που βγαζει και η οθονη του ειναι απλα εξαιριτικα…
  Το κινητο ειναι πουπουλο στη λειτουργια του και φανταζομαι με μια κιτ κατ θα γινει ακομα καλυτερο στον τροπο λειτουργιας του.

 • gianna
  11 Δεκεμβρίου 2013 at 16:37

  To κακό σε αυτό το κινητό είναι οτι δεν είναι ωραίο και στην ίδια τιμή με αυτό υπάρχουν πολύ καλύτερα και αξιόπιστα κινητά όπως το xperia L

 • Γιωργος
  11 Δεκεμβρίου 2013 at 15:14

  Καλησπέρα θα συμφωνήσω απόλυτα με το άρθρο αγόρασα πριν χρόνια το iphone 4 έδωσα 650 ευρώ αλλά άντεξε μέχρι τώρα δεν μου κόλλησε ποτέ ούτε έβγαλε ποτέ κάποιο πρόβλημα… αλλά από τότε αλλάξανε τα πάντα στα κινητά η τεχνολογία έγινε πιο αναπτυγμένη πλέον κ τα κινητά δεν έχουν την καινοτομία που τότε έκανε την διαφορά το iphone…. αρα επιλεγο ενα moto g που τα έχει όλα κ σε Καλή τιμή κ στο κάτω κάτω ζητάς από ένα κινητό να μην σου κολλάει να έχει καλό σήμα από εκεί κ πέρα όλα τα άλλα είναι καλοδεχούμενα , το περιμένω από την Τουρκιά ….ξεκίνησα το 2001 με ( panasonic gd92(,sharp gx 20, gx30) (ericcson T600,750i,)iphone4) ….moto g πλέον….

 • George
  10 Δεκεμβρίου 2013 at 16:16

  Τι συγκρίνετε το Moto G με διπύρηνα όπως το L9 ii, στο 2014 βρισκόμαστε…Θα υποστηρίζεται πολύ καλύτερα σε σχέση με το τελευταίο για τον επόμενο χρόνο, η LG τα αφήνει τα τηλέφωνά τους στη μοίρα τους. Είμαι βέβαιος ότι το LG ούτε kitkat θα παρει, δε θα το σηκώνει άλλωστε, και είναι και ακριβότερο τηλέφωνο, μην παρασύρετε τον κόσμο.

  Άλλο που για κάποιον που θέλει ντε και καλά συσκευή από Ελλάδα, δεν διατίθεται αυτή τη στιγμή το Motorola.

  Όσο για την κάμερα, κακά τα ψέματα παιδιά, για πραγματικά καλή καμερα -και μην κοιτάτε τα megapixel- πρέπει να κοιτάτε από 400 ευρώ τηλέφωνο και πάνω.

  Ειδικά για το Μοτο G, δεν ξέρω πώς βγήκε η φήμη για κακή κάμερα. Έχω διαβάσει 4 reviews και όλα λένε πως είναι πολύ αξιοπρεπής σε λήψεις την ημέρα. Μάλλον όσοι το γράφουν σκέφτονται τα megapixel που μικρή σημασία έχουν, για όποιον ξέρει…

 • sokel
  9 Δεκεμβρίου 2013 at 20:26

  κατά προσωπική άποψη για ένα λόγο δεν θα αγόραζα το συγκεκριμένο έχει μικρή οθόνη κάτω από 5 ιντζες το μόνο του αρνητικό

 • katia
  9 Δεκεμβρίου 2013 at 16:48

  καλό το το g αλλά σε αυτά τα λεφτά το sony xperia L είναι ανώτερο .

 • ELENA NTOUBA
  9 Δεκεμβρίου 2013 at 11:07

  Είναι όντως πολύ καλή επιλογή, αλλά με τα ίδια περίπου χρήματα (200 E)
  βρίσκεις στο EBAY καινούργιο RAzRi.
  Για μένα το μόνο πρόβλημα είναι το σχετικά υψηλό SAR που νομίζω ότι στο
  MOTO G φτάνει στο 0,80.

 • TGM
  9 Δεκεμβρίου 2013 at 03:33

  επομένως θα συμφωνήσουμε οτι σ’ένα κόσμο που οι άνθρωποι δεν είναι όλοι κομπλεξικοί ή δε προσπαθούν απλά να κάνουν επίδειξη στους γύρω τους, η εξωτερική εμφάνιση δεν είναι το μόνο που μετράει σε μια γυναίκα, το αυτοκίνητό μου που όλοι κοροϊδεύουν κάνει τη δουλειά του κι ας είναι 25 χρονών και το Motorola είναι μια χαρά κινητό για τα λεφτά του κι ας έχουν όλοι iphone στη παρέα και το παίζουν έξυπνοι.

 • kostas
  9 Δεκεμβρίου 2013 at 01:25

  Το Nokia 520 το βρίσκεις 114€ + ΦΠΑ.
  πιο φτηνό από το Motorola, είναι Nokia και κατα την γνώμη μου συσκευή χωρίς κωλύματα και συνεχόμενα updates.
  Τίμιο προϊόν για ότι προσφέρει

 • bioΩmega
  9 Δεκεμβρίου 2013 at 01:18

  Ντροπή σου που θα αγοράσεις google τηλέφωνο, τέσπα.. καλορίζο…

  μάικροσοφτ ιζ δε φον!!!!!!!!

 • alex
  8 Δεκεμβρίου 2013 at 23:07

  what about the camera ???

 • Elpiniki Lyberis
  8 Δεκεμβρίου 2013 at 22:26

  @TGM ως χοντρή γκόμενα θα σου πω πως ισχύουν όλα αυτά εκτός από το κομμάτι του να την δείξεις στους φίλους. Εκτός αν κι αν ο γκόμενος και οι φίλοι του είναι ηλίθιοι, οπότε δεν τους παίρνουμε στα σοβαρά μέχρι να λύσουν τα προβλήματά τους :)

 • TGM
  8 Δεκεμβρίου 2013 at 22:04

  το Motorola κινητό είναι σαν τη χοντρή γκόμενα.
  μπορεί να τα περνάτε πολύ καλά, μπορεί να μη σε προδώσει ποτέ, μπορεί ακόμα και να σου αρέσει πραγματικά… αλλά όλα αυτά μέχρι να τη δούνε οι φίλοι σου….. :P

 • Rfactor
  8 Δεκεμβρίου 2013 at 20:01

  χμμμ όντως το συγκεκριμένο τηλέφωνο έχει εξαιρετικό vale for money,άλλα μήπως έχει εκπτώσεις στην ποιότητα κατασκευής??
  το λέω σαν απογοητευμένος κάτοχος motorola μιας και εγώ πριν από 2 χρονιά περίπου επέλεξα ένα κινητό της συγκεκριμένης εταιρίας με κορυφαία χαρακτηριστικά τότε και δελεαστική τιμή..
  το αποτέλεσμα επαναλαμβανόμενες επισκέψεις απ το κατάστημα αγοράς για επιδιόρθωση και αρκετή αναμονή για να το έχω και πάλι στα χέρια μου…
  τι και αν το πρόσεχα τι και αν του είχα θήκη από το πρώτο λεπτό της αγοράς αυτό επαβε να λειτουργεί..
  Ελπίζω όντως να έχουν κάνει άλματα στη αξιοπιστία των συσκευων τους και να μην είναι ένα εμπορικό τρικ .

 • Δημητρης Ανδρεου
  8 Δεκεμβρίου 2013 at 19:50

  Και γω συστηνω Moto G ανεπιφυλαχτα (εχω το μεγαλο ξαδερφακι του, το Χ), κυριως για τους εξης λογους: (1) τιμη (αντι για ενα S4 πχ, καποιος μπορει να παρει τεσσερα Moto G) — αν και καλυτερα παρε 16gb, μονο 8 ειναι λιγα, (2) καθαρο android, οχι bloatware (το οποιο δυσκολευει μετα και τις αναβαθμισεις).

 • Dimitris
  8 Δεκεμβρίου 2013 at 19:02

  Μπράβο ωραίο άρθρο…μπας και ξεστραβωθουμε οι Έλληνες που νομίζουμε ότι με το κινητό που θα πάρουμε θα βρούμε και γκομενα/ο…κατά τα άλλα το moto g είναι κουκλί εξωτερικά!! Από τα specs το μόνο που με χαλάει είναι το 1gb ram κι αυτό γιατί δεν σηκώνει πολλές εφαρμογές…θέλω το κινητό που θα πάρω να έχει 2gb ram και να είναι τετραπυρηνο αλλά δεν διαθέτω πάνω από 250€ οπότε κινούμαι προς Κίνα μεριά :)

 • lino
  8 Δεκεμβρίου 2013 at 18:50

  Είμαι στο ίδιο πρόβλημα με σένα, στην επιλογή κινητού μετά από αντικατάσταση του σχεδόν 3χρονου κινητού μου. Η αγορά ελπίζω να γίνει τα Χριστούγεννα, ενώ μέχρι στιγμής έχω καταλήξει στο Nokia 920, το περσινό high-end της Nokia. Ήμουν ανάμεσα σε αυτό και το Moto G αλλά μετά από συγκρίσεις και τα λοιπά, μου φαίνεται πως το Nokia 920 θα μου βγει αρκετά καλύτερο. Αν εξαιρέσεις το βάρος του και το πάχος σε σχέση με τα υπόλοιπα κινητά, έχει αρκετά καλύτερες δυνατότητες. Αλλά κυρίως η επιλογή του Nokia 920 είναι κυρίως λόγω της κάμερας. Το κινητό, όπως και συ, έχω σκοπό να το κρατήσω για πάνω από 2 χρόνια, και εφόσον δεν έχω κάποια άλλη κάμερα για φωτογραφίες, το πακέτο κινητό-φωτογραφική με ενδιαφέρει πολύ. Το Moto X, από όσα έχω διαβάσει, δεν τα πηγαίνει καλά στην κάμερα. Επίσης, μέσω του Skroutz, μπορείς να το βρεις από 235€, φαντάζομαι όχι πολύ διαφορετική τιμή από το Moto X όταν έρθει στην Ελλάδα. Γενικά πάντως, το να κοιτάς high-end κινητά του περασμένου έτους είναι αρκετά καλή και οικονομική λύση.

 • Alekos
  8 Δεκεμβρίου 2013 at 17:08

  Πολύ καλό άρθρο και συμφωνώ απόλυτα με την επιλογή της συσκευής. Είμαι προγραμματιστής android και έχω ψαχτεί τελευταία για συσκευές που θα με βοιηθήσουνε στην ανάπτυξη λογισμικού. Είμαι ανάμεσα σε moto G και nexus 5. Υπάρχει διαφορά στην ποιότητα των 2 αλλά και στην τιμή. Παρόλα αυτά πιστεύω πως πάνω απ” τα 350 ευρώ για οποιαδήποτε άλλη συσκευή είναι υπερβολή και πεταμένα λεφτά για κάποιο high end κινητό με 700 ευρώ.

 • ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΑΥΡΟΝΑΝΟΣ
  8 Δεκεμβρίου 2013 at 16:39

  πολυ ενδιαφερον το αρθρο, ωραια γραφη, και μας δινει τροφη για σκεψη, για το πως να αποφασιζουμε οταν παμε να αγορασουμε ενα κινητο. Αναμενω και την συνεχεια !

 • Elpiniki Lyberis
  8 Δεκεμβρίου 2013 at 16:06

  @Stelios @Nikos όντως ένα ζήτημα είναι σε τίμη θα φτάσει (και αν) στην Ελλάδα, πράγμα που απομένει να το δούμε
  @manos.d δεν είναι και τόσο δύσκολο όσο νομίζεις. Όσο για την προσφορά σου (που δεν δημοσιεύεται για ευνόητους λόγους), σ” ευχαριστώ αλλά χρησιμοποιώ άλλο ξυπνητήρι. Μπορείς να δοκιμάσεις σε κάποια άλλη συντάκτρια στο διαδίκτυο. Ποτέ δεν πρέπει να χάνουμε την ελπίδα μας σε αυτή τη ζωή…

 • Stelios
  8 Δεκεμβρίου 2013 at 15:37

  δεν λέω καλό είναι αλλά και μόνο το γεγονός ότι στο εξωτερικό πλασάρεται(και είναι) ως φτηνό και όταν θα έρθει Ελλάδα θα είναι ως και 100 ευρώ πάνω με αποτρέπει εμένα

 • Νίκος
  8 Δεκεμβρίου 2013 at 15:37

  Εύγε! Επιτέλους βλέπω ένα άρθρο ενός λογικού ανθρώπου σχετικά με την αγορά συσκευής smartphone. Ήμουν και εγώ χρήστης Windows Phone (Ativ S) και απογοητεύτηκα πλήρως ενώ παλαιότερα μου έχουν κλέψει ακριβή για την εποχή της συσκευή.
  Ψάχνοντας με παρόμοια κριτήρια, βρήκα αυτή τη συσκευή (Moto G) και έψαξα και τι άλλο κυκλοφορούσε. Ο μοναδικός λόγος που απογοητεύτηκα από το motorola ήταν η κάμερα την οποία ήθελα καλύτερη. Η τιμή για Ελλάδα όμως θα έφτανε γύρω στα 200€ για να έρθει εδώ, οπότε κατέληξα στην αγορά του LG L9 II στα 250 που είχε δώρο ένα bluetooth αξίας 80€.
  Για όποιον δε τον ενδιαφέρει η κάμερα, το Motorola Moto G είναι όντως μια πολύ καλή επιλογή για τα λεφτά του, και ακόμα πιο πάνω. Ο επεξεργστής είναι μεν από τους low end τετραπύρηνους, αλλά είναι ένα κλικ καλύτερος στο σύνολο από αυτόν του L9 II.
  Σε καταστήματα όπως το birdphone.gr το LG το βρίσκει κανείς 220 περίπου ευρώ. Όπως και να χει και οι δύο συσκευές αυτές, με τα συν και τα πλην μεταξύ τους, αποτελούν πιθανώς μονόδρομο για ψαγμένους χρήστες της κατηγορίας που συζητιέται εδώ.