19.8 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
More

    Τα Windows 9 ως free upgrade στους χρήστες παλαιότερων Windows (φήμες);

    Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες φήμες, οι υπεύθυνοι της Microsoft έχουν αρχίσει να επεξεργάζονται ένα (μάλλον τολμηρό) σχέδιο, σύμφωνα με το οποίο τα Windows 9 (που είναι προγραμματισμένα να κυκλοφορήσουν μέσα στην Άνοιξη του 2015) πρόκειται να προσφερθούν ως δωρεάν upgrade στους χρήστες παλαιότερων λειτουργικών συστημάτων της Microsoft!

    Windows 9

    Οι πηγές κάνουν λόγο ότι αυτή η πρωτότυπη “προσφορά“, θα αφορά τους χρήστες που διαθέτουν XP, Vista και Windows 7, με τους Windows 8 και Windows 8.1 users να μένουν μάλλον εκτός του προγράμματος αναβάθμισης. Όσο και εάν η παραπάνω κίνηση φαντάζει σαν σενάριο επιστημονικής φαντασίας, για μία εταιρεία η οποία κακά τα ψέματα δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιου είδους κινήσεις, στην πραγματικότητα έχει κάποια λογική βάση. Η Microsoft βλέπει ότι παρά τις δυναμικές καμπάνιες προώθησης των Windows 8, ότι τελικά ο βαθμός διείσδυσης του τελευταίου λειτουργικού της στο αγοραστικό κοινό είναι εξαιρετικά χαμηλός, καθώς υπολογίζεται ότι στην αγορά των desktop PC’s κατέχουν ένα μερίδιο που μετά βίας ξεπερνάει το 12.5%, με το προ δεκαετίας XP να είναι διπλάσιο και τα Windows 7 να εξακολουθούν να αποτελούν τον αδιαφιλονίκητο βασιλιά στη συγκεκριμένη κατηγορία, συγκεντρώνοντας ένα μερίδιο που ξεπερνάει το 50%! Αν και η Microsoft τηρεί σιγή ιχθύος για το νέο λειτουργικό, σύμφωνα με πληροφορίες τα Windows 9 (που φέρουν την κωδική ονομασία “Threshold”) θα χαρακτηρίζονται από τη δυνατότητα να προσαρμόζουν τη μορφή και τις λειτουργίες τους ανάλογα με το σύστημα, στο οποίο εγκαθίστανται.

    Windows 9 Picture Leaked

    Πάντως, εάν τελικά οι φήμες αποδειχθούν αληθινές, τότε θα έχουμε να κάνουμε για μία γιγαντιαίων διαστάσεων αλλαγή στη φιλοσοφία της ιστορικής εταιρείας. Είναι σίγουρο ότι μέσα στους επόμενους μήνες θα μάθουμε περισσότερα στοιχεία για τα Windows 9 και έτσι θα μπορέσουμε να σχηματίσουμε μία καλύτερη εικόνα για τη φύση και τις λειτουργίες τους.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles