20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024
More

    Το Windows Phone 8.1 update ολοκληρώθηκε! Η Cortana και άλλα fixes πλησιάζουν…

    Η Microsoft μόλις ανακοίνωσε μέσω του Joe Belfiore, υπευθύνου του Windows Phone Program ότι η προγραμματιστική ομάδα του κατάφερε πρόσφατα να ολοκληρώσει την ανάπτυξη του κώδικά για το νέο Windows Phone 8.1 update, το οποίο για αρχή θα αφορά τα Lumia smartphones που έχουν κυκλοφορήσει το τελευταίο χρονικό διάστημα.

    cortana-windows-phone-halo-640x480

    Συγκεκριμένα, o Belfiore ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το Windows Phone 8.1 update βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη διαδικασία του testing, καθώς ακόμα απομένουν μερικές ρυθμίσεις και fixes που θα πρέπει να γίνουν στον τελικό κώδικα. Ωστόσο, μία ανεξάρτητη πηγή που βρίσκεται πολύ κοντά όμως με την προγραμματιστική ομάδα του λειτουργικού Windows Phone, σε μία προσπάθεια να αποκωδικοποιήσει καλύτερα τα λόγια του Joe Belfiore ανέφερε χαρακτηριστικά ότι σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε μία ανάσα από την gold έκδοση του update, γεγονός που σημαίνει ότι λίγο πριν το τέλος Ιουνίου, οι Nokia users θα μπορούν να αναβαθμίσουν τα smartphones τους. Το Windows Phone 8.1 update θα προσθέσει την ψηφιακή βοηθό Cortana, όπως επίσης τη λειτουργία Action Center που θα δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες να ελέγχουν τις ειδοποιήσεις τους και να εκμεταλλεύονται καλύτερα μία σειρά από network settings. Οι κάτοχοι Lumia θα είναι οι πρώτοι που θα λάβουν το Windows Phone 8.1 update, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους κατασκευαστές Windows Phone, λόγω της ιδιαίτερα… στενής σχέσης που έχει η Microsoft με τη Nokia (υπενθυμίζουμε ότι στα τέλη Απριλίου ολοκληρώθηκε η εξαγορά του τμήματος mobile devices της Nokia από τη Microsoft).

    Με βάση τα παραπάνω, καθίσταται σαφές ότι η Microsoft, το τελευταίο καιρό βάζει τα δυνατά της, έτσι ώστε να αποσπάσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μερίδιο από την αγορά μπορεί και να ανακτήσει το χαμένο έδαφος έναντι της Google (Android) και της Apple (iOS).

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    4 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles