18.5 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Προβληματίζει το πλήθος των «ψεύτικων» apps στο Windows Store!

    Η Microsoft είδες τις πωλήσεις των Windows 10-based smartphones της να πέφτουν σημαντικά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, σημειώνοντας ιστορικό χαμηλό με μόλις 4.5 εκατομμύρια συσκευές. Η μείωση αυτή μεταφράζεται σε ένα 57% για το ίδιο χρονικό διάστημα για το 2014 και μία συνολική πτώση εσόδων που κυμαίνεται περίπου στο 49%. Οι πωλήσεις των Lumia Phones βρίσκονται σε μία καθοδική πορεία, όμως αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα στελέχη της Microsoft…

    Windows Store 2

    Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει παρατηρηθεί στο Windows Store το φαινόμενο να εμφανίζονται διαρκώς ψεύτικα apps που μπορεί να παραπέμπουν σε κάποια εφαρμογή ή σε κάποιο game, ωστόσο στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν έχουν καμία σχέση με αυτό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το game Traffic Rider, το οποίο υπάρχει ανεβασμένο στο Windows Store σε δεκάδες διαφορετικές εκδοχές, όπου μάλιστα είναι τόσες πολλές οι fake εκδόσεις του, όπου στο τέλος ο χρήστης δυσκολεύετε να εντοπίσει ποιο είναι το αυθεντικό game (στις περισσότερες περιπτώσεις υπάρχουν σκόπιμα τυπογραφικά λάθη που μπερδεύουν). Αν και με λίγη παραπάνω προσοχή αυτού τους είδους τα προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν, μία στιγμή απροσεξίας είναι αρκετή ώστε ένας χρήστης να κατεβάσει κατά λάθος μία εφαρμογή που μάλιστα μπορεί να αποδειχθεί «βλαβερή» για το smartphone του. Είναι εμφανές ότι οι υπεύθυνοι της Microsoft θα πρέπει να λάβουν τα μέτρα τους και… άμεσα, έτσι ώστε το Windows Store νά γίνει πιο αξιόπιστο!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles