19.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Ξύλινα gadgets: Από ρολόγια και supercars μέχρι… δονητές!

    wooden-gadgets

    Οι εταιρείες ανέκαθεν αναζητούσαν τριών ειδών υλικά για τα προϊόντα και τα gadgets τους: υλικά ανθεκτικά, ικανά να χαρίζουν μακροζωία και μακροημέρευση, υλικά προσιτά ώστε να μην ανεβάζουν το κόστος και υλικά deluxe προκειμένου να προσδίδουν έναν premium αέρα στο εκάστοτε αντικείμενο. Ένα υλικό που ανήκει κάπου ανάμεσα στην πρώτη και την τρίτη κατηγορία είναι το ξύλο το οποίο τώρα τελευταία τείνει να γίνει και πάλι της μόδας. Κάτι ο νατουράλ τόνος του, κάτι η eco φύση του (που ΟΚ, ναι μεν δεν έχει χρησιμοποιηθεί πλαστικό όμως και πάλι, δεντράκια έχουν κοπεί αλλά τέλος πάντων), δεν θέλει και πολύ κάτι να γίνει viral άνευ λόγου και αιτίας και μετά… άντε πιασ’ το!

    Εν πάση περιπτώσει το ξύλο το συναντάμε πλέον σε κάθε λογής gadgets που ολοένα και πληθαίνουν. Θες να δούμε μερικά ξύλινα gadgets;

    Woodelo Special Branch

    Μπορεί στο όνομα να θυμίζει… «μπιμπελό», όμως το ποδήλατο της Woodelo, Special Branch είναι ένας πραγματικός ταύρος! Πανάλαφρο, κάτι απόλυτα λογικό αφού είναι κατασκευασμένο από ιρλανδική μελία (δέντρο είναι αυτό), έχει αγωνιστική γραμμή, δεν έχει φρένα αλλά είναι πλήρως λειτουργικό.

    Τιμή:

    woodelo-special-branch

    Doo Lee Doo

    Ποιος ο λόγος να προτιμήσεις την πλαστικούρα όταν μπορείς να νιώσεις τη φυσική αίσθηση που προσφέρει το ξύλο; Μάλιστα, ακόμα κι όταν μιλάμε για δονητές. Φτιαγμένοι από ποικιλία ξύλων όπως κερασιά, καρυδιά και σφεντάμι, οι Doo Lee Doo από τη Σλοβενία έχουν υποστεί άπειρη επεξεργασία, πάντα στο χέρι.

    Τιμή: από

    doo-lee-doo

    Bang & Olufsen Beolab 18

    Στη Bang & Olufsen βαράμε προσοχή για πολλούς λόγους. Ένας είναι ο απαράμιλλος ήχος που βγάζουν τα προϊόντα της. Ένας δεύτερος είναι το στυλ τους. Όπως αντιλαμβάνεσαι δεν υπήρχε περίπτωση να μη μας έτρεχαν τα σάλια μπροστά στο Beolab 18, ένα σετ ασύρματων ηχείων-κολονών που το λες και επιτομή της ακουστικής τελειότητας.

    Τιμή:

    bang-olufsen-beolab18

    WeWOOD Jupiter Beige

    Ξέχνα τα Rolex, τα Tag Heuer, τα Tissot και τα λοιπά πανακρίβου ρολόγια. Δεν τα χρειάζεσαι (όχι ότι μπορείς να τα αγοράσεις κιόλας αλλά αυτό είναι μια άλλη ιστορία) όταν με «ψίχουλα» μπορείς να βρεις ένα ρολόι από σφεντάμι, με δύο καντράν και ξύλινο μπρασελέ. Το καλύτερο είναι ότι ολόκληρη η κατασκευή του WeWOOD Jupiter Beige είναι από ανακυκλωμένο ξύλο οπότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς για τον Αμαζόνιο.

    Τιμή:

    wewood-jupiter-beige

    Ryosuke Fukusada LED bulb

    Μια λάμπα από ξύλο που ενώ δείχνει διακοσμητική, αντιθέτως είναι πλήρως λειτουργική. Πώς σου φαίνεται σαν ιδέα; Η LED λάμπα του Ryosuke Fukusada μπορεί να μοιάζει σαν ένα κομμάτι ξύλο όμως το ξύλο αυτό καθ’ αυτό δεν είναι παρά ένα λεπτό περίβλημα. Κατασκευασμένη εξ’ ολοκλήρου από ανακυκλωμένα υλικά, ξρχωρίζει για το «ζεστό» της φως.

    Τιμή: ακόμα δεν παίζει αλλά κάτι ακούγεται για …

    ryosuke-fukusada-led-bulb

    Obe & Co Berry

    Θα μπορούσε ένα χαμηλό τραπεζάκι του καφέ (aka coffee table) να αποτελέσει gadget; Όσο κι αν μας κράζετε (βλ. εσπρεσιέρα Inissia), ναι. Ειδικά από τη στιγμή που είναι χειροποίητο, προέρχεται από τη βρετανική Obe & Co και έχει ενσωματωμένο φωτισμό. Για την κατασκευή του Berry χρησιμοποιούνται σημύδα, έλατο, πολυκαρβονικό και ενισχυμένο γυαλί.

    Τιμή: με το κομμάτι…

    obe-and-co-berry

    Splinter Wooden Supercar

    Ο ορισμός του… eco friendly οχήματος! Το εν λόγω supercar, ονόματι Splinter, είναι σκαλισμένο εξ’ ολοκλήρου στο χέρι από τον Joe Harmon (τον ποιον;) και ζυγίζει περί τα 1.130 κιλά –ελαφρύτερο από μια Porsche! Πιάνει έως και τα 240 μίλια/ώρα, έχει 6 ταχύτητες ενώ μέχρι κι οι αναρτήσεις περιλαμβάνουν ξύλο!

    Τιμή: concept είναι μεγάλε…

    splinter-wooden-supercar

    Marjo Olive Wood

    Τα πιο hipster γυαλιά που παίζει να βρεις στην αγορά είναι ξύλινα και είναι ελληνικά! Από τη Marjo Eyewear, τα Olive Wood θα μπορούσαν να έχουν καταλήξει σε μια… χωριάτικη, έλα που όμως η ελιά κατόπιν ειδικής επεξεργασίας μετατρέπεται σε έναν καλόγουστο και stylish σκελετό…

    Τιμή: 235€

    marjo-wooden-sunglasses

     

    Wooden Necktie

    Η αλήθεια είναι πως όταν στην αρχή του κειμένου λέγαμε ότι το ξύλο «φοριέται» πολύ, δεν το εννοούσαμε ακριβώς έτσι. Αλλά πάντως να ξέρεις ότι για πολύ formal εμφανίσεις, τώρα μπορείς να προτιμήσεις μια γραβατούλα σε… ξύλο! Κατασκευασμένη στο χέρι από ξύλα, βγαίνει σε δύο εκδόσεις και δένει στον λαιμό με κολάρο.

    Τιμή: από

    necktie-wooden

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles