21.7 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Ξενάγηση στο Λευκό Οίκο του House of Cards και του ζεύγους Underwood (photos)

    Το House of Cards, το TV show που μας έθισε στο binge-watching, επέστρεψε την προηγούμενη εβδομάδα στις οθόνες μας, κάνοντας το Σαββατοκύριακο πολλών από εμάς ευκαιρία για μαραθώνιο προβολής. Ο 4ος κύκλος του House of Cards διατέθηκε από το Netflix ενώ προβάλλεται αυτές τις ημέρες και από το ειδικό κανάλι του OTE TV στη χώρα μας, μεταφέροντας το ενδιαφέρον από την πραγματική μάχη των αμερικανικών εκλογών και τους Cruz, Rubio, Trump, Clinton και Sanders, στις μάχες του ζεύγους Underwood

    Ένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία της σειράς είναι αναμφισβήτητα τα σκηνικά της, καθώς τα περισσότερα πλάνα διαδραματίζονται μέσα στο Λευκό Οίκο και φυσικά οφείλουν να είναι εντυπωσιακά. Τα γυρίσματα δε θα ήταν δυνατόν να πραγματοποιηθούν βέβαια στον πραγματικό Λευκό Οίκο ούτε βέβαια στο Air Force One στα στιγμιότυπα που διαδραματίζονται μέσα σ’ αυτό, αλλά δύσκολα γίνεται αντιληπτό από τον θεατή της σειράς ότι πρόκειται για αναπαραστάσεις των πραγματικών χώρων.

    house-of-cards-set-design-001
    Ο πρόεδρος Frank Underwood (Kevin Spacey) με τον επικεφαλής του προσωπικού του, Doug Stamper (Michael Kelly) στο Οβάλ Γραφείο.

    Ο production designer του House of Cards, Steve Arnord, έχει κάνει καταπληκτική δουλειά στα σκηνικά μαζί με την ομάδα του, με τα εσωτερικά γυρίσματα να πραγματοποιούνται σε μία τεράστια αποθήκη στην Joppa. Πρόκειται για ένα χώρο έκτασης 27.871 τετραγωνικών μέτρων, με τη θέση της αποθήκης να παραμένει μυστική για λόγους ασφαλείας.

    Εκατομμύρια δολάρια έχουν δαπανηθεί από την παραγωγή για την αναπαράσταση ενός… White House, για την αγορά επίπλων, χαλιών, διακοσμητικών και κατασκευών. Πολλά από τα αντικείμενα αγοράστηκαν μάλιστα από το Internet (π.χ. ebay) αλλά και από αγορές στη Νέα Υόρκη ή την Ουάσιγκτον. Στις παρακάτω φωτογραφίες θα πάρετε μία γεύση από κάποια πλατό γυρισμάτων που πραγματικά εντυπωσιάζουν και στα οποία ξενάγησε o ίδιος ο Steve Arnord το Architectural Digest.

    house-of-cards-set-design-002
    Η είσοδος της προεδρικής κατοικίας του ζεύγους Underwood.
    house-of-cards-set-design-003
    Η ομάδα παραγωγής πραγματοποίησε tour στο Λευκό Οίκο για να δει πώς είναι πραγματικοί χώροι, ωστόσο αυτό δεν περιελάμβανε τις ιδιωτικές κατοικίες όπου μένουν οι πρόεδροι, καθώς πρόκειται για ένα χώρο στον οποίο έχει πρόσβαση μόνο το προσωπικό των Μυστικών Υπηρεσιών. Έτσι, η αναπαράσταση της προεδρικής κατοικίας έγινε με βάση φωτογραφίες αρχείου και υλικού από το Historic American Buildings Survey.
    house-of-cards-set-design-004
    Ο χώρος αυτός είναι το West Sitting Hall, το κεντρικό σαλόνι του Frank και της Claire. Ο Arnold σημειώνει ότι “σύμφωνα με όλες τις αναφορές, τα ζεύγη Bush, Clinton και Obama χρησιμοποιούσαν αυτό το χώρο σαν σαλόνι τους”.  Το πιο δύσκολο ήταν να αναπαρασταθούν οι κουρτίνες, καθώς εκατοντάδες μέτρα υφασμάτων καλύπτουν τα παράθυρα και χρειάστηκε πολύ δουλειά και αυτοσχεδιασμός, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.
    house-of-cards-set-design-005
    Στον πραγματικό Λευκό Οίκο, ο χώρος που χρησιμοποιείται ως υπνοδωμάτιο της Claire είναι στην πραγματικότητα μια τραπεζαρία. Ο σεναριογράφος, ωστόσο, θέλησε να δώσει στον Frank και την Claire ιδιωτικούς χώρους, έτσι αυτό το δωμάτιο έγινε το υπνοδωμάτιο της πρώτης κυρίας.
    house-of-cards-set-design-006
    Το μπάνιο στον πραγματικό Λευκό Οίκο είναι κατά πολύ μικρότερο, σημειώνει ο Arnold, ωστόσο για τις ανάγκες του TV show, έγινε μεγαλύτερο.
    house-of-cards-set-design-007
    Ο Arnold έκανε επίσης και την κουζίνα των Underwoods μεγαλύτερη. Η πραγματική κουζίνα είναι η μισή σε μέγεθος.
    house-of-cards-set-design-008
    Στην ξενάγηση, η ομάδα του House of Cards είδε τη Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου, το Οβάλ Γραφείο και την Αίθουσα Τύπου που βλέπετε εδώ, έτσι η αναπαράσταση ήταν η καλύτερη δυνατή.
    house-of-cards-set-design-009l
    Εδώ φαίνεται το χολ εισόδου στο Λευκό Οίκο.
    house-of-cards-set-design-010
    To Air Force One βασίζεται στο πραγματικό αεροσκάφος, όπως σημειώνει ο Arnold. Είναι ένα από τα καλύτερα αντίγραφα του προεδρικού αεροσκάφους και μάλιστα άνθρωποι από το Λευκό Οίκο που βρέθηκαν στα γυρίσματα και έχουν μπει στο Air Force One σημείωσαν ότι πρόκειται για μία απίθανη αναπαράστασή του.
    house-of-cards-set-design-011
    Η τελευταία φωτογραφία φεύγει από το Λευκό Οίκο και ακολουθεί το ζεύγος Underwood στη Μόσχα σε επεισόδια της τρίτης σεζόν. Ο χώρος που υποτίθεται ότι είναι το Κρεμλίνο είναι στην πραγματικότητα το Baltimore’s Engineer Club, ένα όμορφα ανακαινισμένο βικτοριανό αρχοντικό στην περιοχή Mount Vernon. Το συγκεκριμένο δωμάτιο είναι μία θεατρική σκηνή, καθώς, πίσω στον 19ο αιώνα, όταν κάποιος ήταν πλούσιος, είχε στην οικία του ακόμη και τη δική του… αίθουσα παραστάσεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles