14.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    Yezz Andy C5VP Hands-On Review: «H γοητεία της 4G απλότητας»!

    Η Yezz Mobile μπορεί να κάνει τώρα τα πρώτα της βήματα στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας, ωστόσο είναι εμφανές ότι αφουγκράζεται τις διαθέσεις του καταναλωτικού κοινού. Τα Yezz smartphones έχουν όχι μόνο τη δυναμική αλλά και την ποιότητα για να κερδίσουν οποιονδήποτε user. Μετά το ενδιαφέρον feature phone Yezz Classic C50 που σας παρουσιάσαμε πριν από μερικές μέρες, έφτασε στα χέρια μας και ένα πιο «παραδοσιακό» Android-based smartphone. To 4G Andy C5VP παίζει δυνατά στο μεταίχμιο της low tο mid-range κατηγορίας και πρόκειται για μία all-around πρόταση που ξεχωρίζει για μία σειρά από ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά, τα οποία θα αναλύσουμε με μεγαλύτερη λεπτομέρεια στο review που θα ακολουθήσει…

    Yezz Andy C5VP (6)

    Προσεγμένο σχεδιαστικά και στιβαρό!

    Βγάζοντας το Yezz Andy C5VP από τη συσκευασία του, δε γίνεται να μην σταθούμε στις προσεγμένες γραμμές και στην εξαιρετικά στιβαρή κατασκευή. Εμφανισιακά η συσκευή της Yezz είναι εμφανές ότι διαθέτει όμορφες και προσεγμένες γραμμές, με τις στρογγυλοποιημένες άκρες να ξεχωρίζουν.

    Yezz Andy C5VP (4)

    Οι διαστάσεις του Andy C5VP είναι: 144.2×73.2×9.3mm με το βάρος του να ανέρχεται στα 180 γραμμάρια και παρόλο που δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο λεπτά smartphones της αγοράς, παρόλα αυτά αποτελεί μία πρόταση που δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην ευκολία χειρισμού. Αναμφίβολα, οι διαστάσεις του καθίστανται ιδανικές για τον άνετο χειρισμό της συσκευής με το ένα χέρι. Επιπλέον, δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε στην πολύ καλή ποιότητα των πλαστικών που φανερώνουν το πόσο μεγάλη προσοχή δίνει η Yezz στις συσκευές της.

    Yezz Andy C5VP (13)Yezz Andy C5VP (1)
    Η Yezz έχει αξιοποιήσει και τις 4 πλευρές του κινητού της τηλεφώνου, τοποθετώντας στην δεξιά μεριά το power/lock button, στο αριστερό τμήμα βρίσκονται τα up/down buttons για τον έλεγχο της φωνής, ενώ στην επάνω και στην κάτω πλευρά βρίσκουμε το audio input jack και την θύρα για την microUSB αντίστοιχα. Το Andy C5VP διαθέτει αποσπώμενη μπαταρία (ιόντων-λιθίου με χωρητικότητα στα 2.020mAh) και στο πίσω τμήμα όταν αφαιρέσουμε την μπαταρία μπορούμε να διακρίνουμε την θύρα για την Micro-SIM, όπως επίσης και την microSD slot. Επιπλέον, στο κάτω τμήμα μπορούμε να διακρίνουμε και το ηχείο της συσκευής.

    Yezz Andy C5VP (2)

    Σε γενικές γραμμές, αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι το Andy C5VP αποτυπώνει πλήρως την φιλοσοφία της Yezz, η οποία σε επίπεδο ποιότητας και design είναι εμφανές ότι διακρίνεται για τα πολύ υψηλά στάνταρ της.

    Οθόνη και tech specs…

    To Andy C5VP είναι ένα 5ιντσό smartphone με την οθόνη του να διαθέτει ένα 65.3% screen-to-body ratio. Το display που επέλεξε για την συσκευή της, η Yezz είναι τεχνολογίας IPS LCD με ανάλυση στα 540×960 pixels (~220ppi). Τα ικανοποιητικά χρώματα σε συνδυασμό με τα άριστα επίπεδα του brightness χαρακτηρίζουν το display του Andy C5VP, ενώ αυτό που διακρίναμε ήταν η πολύ καλή και κυρίως γρήγορη απόκριση της οθόνης. Αν και σαφώς έχουμε δει πολύ καλύτερες οθόνες κατά το παρελθόν, η συσκευή της Yezz δύναται να καλύψει τις βασικές ανάγκες του μέσου χρήστη.

    Yezz Andy C5VP (5)

    Όσον αφορά τις τεχνικές δυνατότητες του μοντέλου της Yezz, η γνωστή εταιρεία προτίμησε την δοκιμασμένη λύση ενός MT6582M chipset της MediaTek με μία Quad-Core CPU (Cortex-A7), η οποία είναι χρονισμένη στα 1.3GHz και συνοδεύεται από 1GB μνήμης RAM. Η διαχείριση των γραφικών ανήκει σε μια Mali-400MP2 GPU, η οποία σίγουρα δεν θα απογοητεύσει τους λάτρεις του mobile gaming. Σε γενικές γραμμές, ο παραπάνω συνδυασμός καθιστά το Andy μία «καλή λύση» σε ότι έχει να κάνει με την καθημερινή επικοινωνία, το net-surfing και φυσικά την mobile ψυχαγωγία. Για οτιδήποτε επιθυμεί ο μέσος χρήστης, η πρόταση της Yezz μπορεί να τον καλύψει και με το παραπάνω. Φυσικά μην περιμένετε αστρονομικά specs που τρελαίνουν τα benchmarking tests, αλλά εάν ψάχνετε για ένα πλήρως λειτουργικό smartphone χωρίς να χρειάζεται να σπάσετε τον κουμπαρά σας, το Andy C5VP είναι βέβαιο ότι δεν θα σας απογοητεύσει!

    Yezz Andy C5VP (8)

    Όσον αφορά τον διαθέσιμο αποθηκευτικό χώρο, από τα 8GB οι users έχουν στη διάθεση τους λίγο παραπάνω από 5.5GB, για αυτό και η χρήση μίας microSD κάρτας (μπορεί να δεχθεί και κάρτα SD με χωρητικότητα στα 64GB) είναι μάλλον… «μονόδρομος». Όσον αφορά, το λειτουργικό που φοράει η πρόταση της Yezz, εδώ έχουμε ένα vanilla Android KitKat 4.4.2, το οποίο χαρίζει άνεση και ταχύτητα στην ροή των menus και στην πλοήγηση. Αν και αρκετές συσκευές προτιμούν Lollipop, αυτό δε σημαίνει ότι η πρόταση της Yezz στερείται δυνατοτήτων, καθώς θα τρέξει χωρίς δυσκολία τις περισσότερες εφαρμογές που βρίσκονται στο Play Store της Google. Δεν αποκλείεται φυσικά στο κοντινό μέλλον, η Yezz να κυκλοφορήσει το πολυπόθητο update που θα περνάει στην έκδοση 5 του λειτουργικού της Google.

    Andy C5VP Screenshots

    Ολοκληρώνοντας την παρουσίαση και ανάλυση των tech specs της συσκευής, το Andy C5VP περιλαμβάνει μία σειρά από options που σίγουρα θα ικανοποιήσουν ακόμη και τους πιο απαιτητικούς. Ειδικότερα, το κινητό της Yezz υποστηρίζει: 4G LTE, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, μαζί με dual-band, hotspot, Bluetooth 4.0, A2DP, αλλά και GPS (Α-GPS). Τέλος, οι λάτρεις του ραδιοφώνου σίγουρα θα ευχαριστηθούν στο άκουσμα της είδησης ότι το Andy C5VP διαθέτει και Stereo FM δέκτη.

    Yezz Andy C5VP (9)

    Ιδανικό για καθημερινά tasks!

    Πριν ολοκληρώσουμε την κριτική μας στο Andy C5VP δεν γίνεται να μην σταθούμε και στην πολύ καλή απόδοση της κάμερας, η οποία παράγει ένα άκρως καθαρό φωτογραφικό αποτέλεσμα. Με main sensor στα 13.1MP (4128×3096 pixels) και μπροστινή camera στα 5MP. Με auto-focus function, video-recording στα 720p και λειτουργίες geo-tagging, touch focus, face/smile detection και HDR, η κάμερα του Andy C5VP είναι βέβαιο ότι θα σας αποζημιώσει και με το παραπάνω.

    Yezz Andy C5VP CAMERA 1

    Yezz Andy C5VP CAMERA 2 (Large)
    Yezz Andy C5VP CAMERA 3 (Large)
    To Andy C5VP δεν αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ωστόσο την «αποστολή» του, που δεν είναι άλλη από το να καλύψει τον μέσο user στις καθημερινές mobile ανάγκες του, την φέρνει εις πέρας. Εάν δεν ψάχνετε για σύνθετες, «φαντεζί» και ακριβές λύσεις, η πρόταση της Yezz που κοστίζει 179 ευρώ και σας χαρίζει 4G δυνατότητες, αξιοπιστία και ποιότητα (χωρίς να απαιτείται να τινάξετε την μπάνκα στον αέρα), είναι βέβαιο ότι θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους. Απλότητα και λειτουργικότητα συνθέτουν τα δύο βασικότερα πλεονεκτήματα του Andy C5VP, το οποίο άνετα μπορεί να γίνει ο καλύτερος mobile σύντροφος σας…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles