BREAKING

Ύπνος, διατροφή, στοματική υγιεινή: Η Philips ετοιμάζεται να τα αλλάξει όλα προς το καλύτερο!

Πρόσφατα, βρεθήκαμε στην IFA 2019 Global Press Conference, όπου πήραμε μια πρώτη "γεύση" από το τι θα δούμε στη μεγάλη έκθεση τεχνολογίας του Βερολίνου, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο. Σταθερή και ισχυρή παρουσία τα τελευταία χρόνια έχει η Philips, η οποία μας έδωσε πολύτιμες πληροφορίες που αφορούν τις συνήθειές μας, πως αυτές επηρεάζουν αρνητικά τη ζωή μας και πως σκοπεύει η ίδια να τις αλλάξει, μέσω της τεχνολογίας.

philips ifa gpc 19 (1)

H κα.Marlies Gebetsberger, Personal Health LeaderPhilips Market DACH

Η προσπάθεια αυτή θα εστιάσει σε τρείς τομείς: Του ύπνου, της διατροφής και της στοματικής υγιεινής. Σύμφωνα με παγκόσμια έρευνα της εταιρείας, 77% των ανθρώπων υποστηρίζουν πως ο ύπνος επηρεάζει τη συνολική τους υγεία, αλλά μόνο 1 στους 10 δηλώνουν πως κοιμούνται αρκετά καλά. Μάλιστα, το 76% των συμμετεχόντων δήλωσαν πως ο ύπνος τους επηρεάζεται αρνητικά από διάφορους παράγοντες, όπως η αυπνία (37%), το ροχαλητό τους (29%) ή του/της συντρόφου τους (22%), το άγχος/στρες (54%), την υπνική άπνοια (10%) και το περιβάλλον του ύπνου τους εν γένει (40%).

philips-wsd-infographic.download

Η Philips εργάζεται πάνω στον τομέα των έξυπνων συσκευών που βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου εδώ και χρόνια και πλέον διαθέτει μια νέα λύση, η οποία φοριέται λίγο χαμηλότερα από το στήθος του χρήστη χωρίς να τον εμποδίζει, ανεξαρτήτως στάσης ύπνου κι η οποία αναγνωρίζει ποια είναι η καλύτερη θέση για τον ίδιο, ανάλογα με το πως συμπεριφέρεται στην εκάστοτε περίπτωση. Έτσι, παράγει απαλές δονήσεις για να τον ωθήσει στο να αλλάξει θέση και έτσι να απολαύσει πιο ξεκούραστο ύπνο, καθόλη τη διάρκειά του, αλλά χωρίς να τον ξυπνάει.

Philips_SmartSleep_Snoring_Relief_Band_Lifestyle01.download

Στον τομέα της διατροής, μια νέα πρόταση της Philips που θα δούμε στην IFA 2019 είναι το Airfryer XXL, μια έξυπνη "φριτέζα" που όμως δεν έχει καμία σχέση με αυτές που ξέραμε μέχρι σήμερα. Χρησιμοποιεί καυτό αέρα και όχι λάδι για την προετοιμασία του φαγητού, έτσι "λιώνει" και απομακρύνει τα επικίνδυνα και περιττά λιπαρά από την τροφή, τα οποία μένουν στον πάτο της και καθαρίζονται πανεύκολα στη συνέχεια. Οι έξυπνοι αισθητήρες της (Smart Sensing) ρυθμίζουν αυτόματα τη θερμοκρασία και το χρόνο μαγειρέματος χωρίς να χρειάζεται η παραμικρή προσπάθεια από το χρήστη, ενώ το αποτέλεσμα είναι ένα νόστιμο, αλλά άκρως υγιεινό, γεύμα!

philips ifa gpc 19 (6)

Τέλος, μετά το γεύμα, έρχεται και η στοματική υγιεινή, που είναι ιδιαίτερα σημαντική αλλά και παραμελημένη. Η Philips Sonicare τεχνολογία λειτουργεί σε πολλαπλά επίπεδα μέσω της έξυπνης, ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας αλλά και του app. Η οδοντόβουρτσα μπορεί να παράγει 31.000 δονήσεις/λεπτό για αποτελεσματικό καθαρισμό ενώ διαθέτει RFID chip που αναγνωρίζει πότε η κεφάλη της χρειάζεται αντικατάσταση. Η πραγματική αναβάθμιση, όμως, αφορά το Sonicare app, το οποίο όχι μόνο συγχρονίζεται με την οδοντόβουρτσα και ενημερώνει το χρήστη για το πόσο αποτελεσματικά καθαρίζει τα δόντια του, αλλά παράλληλα προσφέρει συμβουλές και το σημαντικότερο, διατηρεί "ανοιχτή" γραμμή με επαγγελματίες σύμβουλους που μέσα σε 6 έως 24 ώρες απαντούν στις ερωτήσεις και τα προβλήματα των χρηστών, βοηθώντας τους να βελτιώσουν την υγιεινή τους ή παραπέμποντάς τους στον οδοντίατρο, αν το κρίνουν σκόπιμο!

Philips_Sonicare_Teledentistry_Lifestyle03.download

Όλες αυτές οι νέες τεχνολογίες μαζί με πολλές ακόμη, όπως το Pregnancy+ app, την ξυριστική μηχανή S7000 και τους έξυπνους καθαριστές αέρα, θα βρίσκονται στο booth της Philips, στην IFA 2019!

Ακολουθήστε το digitallife.gr στο Google News

0 Comment