13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

    ZTE S8Q+ hands-on review: Μικρότερο, λεπτότερο και ταχύτερο!

    Το review μας του ZTE S8Q, θα το θυμάστε πιθανότατα…άλλωστε, πρόκειται για το tablet που έκανε τις περισσότερες πωλήσεις το πρώτο τρίμηνο του 2014 στην ελληνική αγορά, κάτι που δεν ήταν τυχαίο. Το S8Q συνδύαζε τη δελεαστική τιμή με αρκετά καλά specs και γρήγορη λειτουργία, κάτι που (τότε) έλειπε από τα περισσότερα budget μοντέλα της αγοράς. Τα δεδομένα αλλάζουν ταχύτατα, όμως, έτσι και το tablet της ZTE χρειαζόταν ένα μικρό… facelift. Και εγένετο ZTE S8Q+!

    zte s8q+ (Large)

    Τεχνικά χαρακτηριστικά

    • Διαστάσεις: 202 x 135 x 7,9 mm
    • Βάρος: 369 γρ.
    • Οθόνη: 7,9” IPS (768×1024 pixels)
    • Επεξεργαστής: 4-Core MediaTek MT8127 (1,3GHz)
    • Μνήμη: 1GB RAM, 8GB αποθηκευτικού χώρου (microSD έως 32GB)
    • Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth v4.0, GPS (με A-GPS)
    • Λειτουργικό: Android 4.4 KitKat
    • Κάμερα: 2 MPixel, λήψη 720p video στα 30 FPS, εμπρόσθια 0,3 MPixel.
    • Μπαταρία: 3.600mAh
    • Ειδικά χαρακτηριστικά: WFD (Mirror Cast), H.265 video decoder
    • Περιεχόμενα συσκευασίας: USB καλώδιο, φορτιστής, ακουστικά-ψείρες

     

    zte s8q+ (6) (Large)

    Κατασκευή και σχεδίαση

    Σε μεγάλο βαθμό, το S8Q+ (ή Plus) δεν έχει αλλάξει πολύ από τον προκάτοχό του. Η κατασκευή είναι παρεμφερής, τόσο από πλευράς σχήματος όσο και των υλικών που χρησιμοποιούνται. Παραμένει πλαστικό, matte στην υφή, ενώ να σημειώσουμε πως το δείγμα που βλέπετε στις φωτογραφίες πιθανότατα θα διαφέρει ελαφρώς από τα τελικά προϊόντα που θα βρείτε στα καταστήματα. Το αφαιρούμενο τμήμα στο πάνω μέρος παραμένει, αλλά στη συσκευή μας ήταν πιό δύσκολο να το βγάλω, σε βαθμό, που φοβήθηκα πως θα σπάσει κάθε φορά που το έκανα (αλλά ίσως και αυτό να μην ισχύει στα τελικά προϊόντα).

    Ελαφρώς διαφορετικές είναι οι διαστάσεις, με το μήκος μεγαλύτερο κατά 2 χιλιοστά, αλλά το πλάτος μικρότερο κατά 1 χιλιοστό και το πάχος (το σημαντικότερο όλων) μικρότερο κατά 0,5 χιλιοστά. Επίσης μειωμένο είναι και το βάρος, από τα 390 στα 369 γραμμάρια.

    zte s8q+ (5) (Large)

    Λειτουργικότητα και hardware

    Εδώ εντοπίζονται οι κύριες διαφορές του S8Q+ από το S8Q, αφού έπρεπε να παραμείνει ανταγωνιστικό. Έτσι, ο επεξεργαστής είναι ο MT8127 της Mediatek, με 100 MHz υψηλότερη συχνότητα λειτουργίας, προσφέροντας ελαφρώς αυξημένες επιδόσεις, με τη RAM να παραμένει στο 1GB – είναι αρκετή. Παράλληλα η PowerVR SGX 544MP GPU αντικαταστάθηκε από το Mali-450 για αυξημένες επιδόσεις στην επεξεργασία γραφικών, και δη τα games, κάτι που είδαμε και στην πράξη. Μη ξεχάσουμε τον H.265 video decoder, για όσους αρέσκονται στη θέαση ταινιών στο tablet τους.

    zte s8q+ (4) (Large)

    Αξιοσημείωτη η αύξηση της χωρητικότητας, από τα 4GB στα 8GB, αν και η ύπαρξη υποδοχής microSD αρκεί στους περισσότερους. Ωστόσο, το σημαντικότερο όλων είναι πως αυξάνεται τρομερά ο χώρος για τα apps του χρήστη, από τα μόλις 0,9GB στα 5,75GB, καθώς δεν υπάρχουν πλέον 2 partitions αλλά 1 (shared). Και αυτή η μνήμη είναι ταχύτερη σε ανάγνωση/εγγραφή δεδομένων σε σχέση με το S8Q!

    zte s8q+ (3) (Large)

    Τα παραπάνω σημαίνουν πως το S8Q+ μπορεί να τρέξει πιό άνετα το Android 4.4 KitKat, αντικαθιστώντας το Jelly Bean 4.2 του πρώτου S8Q, ώστε ο χρήστης να είναι up-to-date. Όλες οι εφαρμογές και λειτουργίες που είδαμε στο review εκείνο παραμένουν ως έχουν, έτσι σας παραπέμπουμε ευθέως σε αυτό αν θέλετε να μάθετε περισσότερα! Το S8Q+ είναι συμβατό με όλα τα σύγχρονα gadgets χάρη στο Bluetooth 4.0 ενώ μπορεί να στείλει την εικόνα του και σε άλλες συσκευές μέσω Wi-Fi.

    Κάμερα, ήχος, αυτονομία

    Και εδώ ελάχιστες οι αλλαγές σε σχέση με τον προκάτοχό του, αφού οι κάμερες παραμένουν ίδιες, όπως και οι δυνατότητές τους. Διαφοροποίηση εντοπίζεται στον τομέα του ήχου, αφού οι οπές στο πίσω μέρος για την έξοδο είναι πλέον 2 και όχι 1, αν και το ηχείο παραμένει ένα. Ωστόσο, ο ήχος εξέρχεται και από τις 2 οπές, αποδιδόμενος έτσι πιό «συμμετρικά», ενώ η ισχύς του ηχείου φθάνει το 1 Watt. Ίδια η χωρητικότητα της μπαταρίας, τέλος, στα 3.600mAh, με την αυτονομία να παραμένει άνετα κοντά στις 5 ώρες συνεχόμενης χρήσης, αναπαίσθητα βελτιωμένη χάρη στο KitKat Android.

    zte s8q+ (2) (Large)

    Το ZTE S8Q+ ουσιαστικά αντικαθιστά το S8Q στο δίκτυο καταστημάτων OTE/Γερμανός από το Νοέμβριο, στην ίδια περίπου τιμή (€129) που το κατέστησε μια μεγάλη επιτυχία (δεν είναι 100% επιβεβαιωμένη ακόμη). Ο ανταγωνισμός στην κατηγορία κάτω των €150 έχει αυξηθεί σημαντικά το τελευταίο εξάμηνο, έτσι το νέο tablet της ZTE δε θα έχει το ίδιο εύκολο έργο, όμως παραμένει μια από τις καλύτερες προτάσεις στα χρήματα αυτά!

     

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles