12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Ανησυχία στο Facebook! Ο Ζούκερμπεργκ κλήθηκε να μη διαγράψει τα έγγραφα που σχετίζονται με την κατάθεση Χάουγκεν

    Όπως όλα δείχνουν αυτή η περίοδος δεν είναι ιδιαίτερα καλή για τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Δημοσιεύματα που τον κατηγορούν βγαίνουν συνεχώς στην επιφάνεια, οι τεχνικές ατυχίες διακόπτουν τη λειτουργία των social media κάθε τρεις και λίγο, ενώ οι πρόσφατες καταγγελίες έχουν προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον. Χτες η πρόεδρος της Επιτροπής Εμπορίου της Γερουσίας Μαρία Κάντγουελ κάλεσε τον διευθύνοντα σύμβουλο του Facebook να μην διαγράψει κανένα από τα έγγραφα που σχετίζονται με την κατάθεση της μάρτυρος δημοσίου συμφέροντος της εταιρίας Φράνσις Χάουγκεν που έλαβε χώρα την προηγούμενη εβδομάδα. Η κατάθεση εγείρει σημαντικές ανησυχίες σχετικά με το αν το Facebook έχει παραπλανήσει την κοινή γνώμη, τις ομοσπονδιακές αρχές, αλλά και την επιτροπή, δήλωσε η Δημοκρατική Κάντγουελ.

    Η κατάθεση της Φράνσις Χάουγκεν που καίει το Facebook

    Υπενθυμίζεται ότι οι πρόσφατες αποκαλύψεις της 37χρονης μηχανικού πληροφορικής Φράνσις Χάουγκεν “αμαύρωσαν” την εικόνα του Facebook, αναγκάζοντας τους Αμερικανούς γερουσιαστές να επιβάλουν νέο ρυθμιστικό πλαίσιο στον κολοσσό του διαδικτύου. Η Χάουγκεν, που αποχώρησε τον Μάιο από το Facebook, περιέγραψε με ηρεμία και ακρίβεια ενώπιον του Κογκρέσου την κατάσταση που επικρατεί στην εταιρεία. Όπως κατήγγειλε η ίδια, το Facebook έχει αποκηρύξει τις ηθικές αξίες στο όνομα του κέρδους. Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη γυναίκα είναι η πηγή των στοιχείων που στήριξαν την έρευνα που δημοσίευσε η Wall Street Journal στα μέσα του Σεπτεμβρίου για το Instagram και τις επιπτώσεις του στην ψυχική υγεία των εφήβων. Πριν από λίγες μέρες μάλιστα, σε συνέντευξή της στο CBS, κατηγόρησε ευθέως την Facebook ότι επιλέγει «το κέρδος έναντι της ασφάλειας» και της κοινωνικής ευθύνης.

    Διαβάστε επίσης: Telegram και Viber οι μεγάλοι νικητές από το κρασάρισμα του Facebook (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles