25 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Ανοιχτή η πλατφόρμα για το Freedom Pass: 14.000 αιτήσεις την πρώτη μέρα λειτουργίας

    Άνοιξε χτες το μεσημέρι η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων για το Freedom Pass: Data, που δικαιούχοι είναι οι νέοι ηλικίας 15-17 ετών που έχουν κάνει τουλάχιστον την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού. Η προσφορά, όπως έχει γίνει γνωστό,  αφορά πακέτο δεδομένων 50GB που ισχύει για 5 μήνες και αποδίδεται σε έναν ενεργό αριθμό κινητής τηλεφωνίας ανεξαρτήτως του παρόχου (Cosmote, Vodafone, Wind) και είδους (συμβόλαιο, καρτοκινητό, εταιρικό, ιδιωτική) της σύνδεσης. Η αίτηση για την απόκτηση του πακέτου γίνεται από τον γονέα και υποβάλλεται είτε ηλεκτρονικά, μέσω του freedompass.gov.gr.

    50GB σε 11.000 αριθμούς

    Από την πρώτη ημέρα λειτουργίας της πλατφόρμας για υποβολή αιτήσεων για το FreedomPass Data, οι αιτήσεις έφτασαν τις 14.000, ενώ “έχουν ήδη πιστωθεί τα 50GB σε 11.000 αριθμούς τηλεφώνων», σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη. Όπως σημείωσε ο ίδιος, “σε αυτό το ηλικιακό γκρουπ έχουν εμβολιαστεί περίπου 109.000 νέοι, το 33% του συνολικού πληθυσμού παιδιών 15-17 ετών. Ευελπιστούμε ότι αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί περαιτέρω. Να αναφέρω ότι όταν ανακοινώθηκε από τον πρωθυπουργό το FreedomPass για τις ηλικίες από 18-25 ετών βρισκόμασταν αρχικά στο 13% και τώρα πλέον βρισκόμαστε στο 53%. Αυτοί που πήραν την κάρτα FreedomPass είναι 410.000”.

    Διαβάστε επίσης: Στα 34 δισ. δολάρια τα παγκόσμια έσοδα από τις εφαρμογές κινητών- Στην πρώτη θέση το TikTok (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles