17.9 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Απέσυρε η GameStop NFT εμπνευσμένο από την 11η Σεπτεμβρίου

    Τον περασμένο Φεβρουάριο η GameStop ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να ανοίξει μια νέα αγορά για NFTs, όπου οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να αγοράζουν και να πωλούν NFTs από μια εγκεκριμένη συλλογή διαφόρων δημιουργών. Ένας από αυτούς τους δημιουργούς, ο οποίος ονομάζεται Jules, ξεκίνησε να πουλά ένα NFT που ονομάζεται Falling Man, το οποίο παραπέμπει σε γνωστή φωτογραφία ενός άνδρα που πέφτει από το World Trade Center την 11η Σεπτεμβρίου. Στην εικόνα ο άντρας είναι ντυμένος αστροναύτης και συνοδεύεται από την επιγραφή: «Αυτός πιθανό πέφτει από το σταθμό MIR».

    Το NFT marketplace της GameStop αυτή την περίοδο χρησιμοποιεί αστροναύτες σαν μασκότ, παρόλα αυτά, το γεγονός δεν εξηγεί την απόφαση του Jules να πάρει μια εικόνα που έχει συνδεθεί με την τραγωδία της 11ης Σεπτεμβρίου και να βγάλει κέρδος από αυτή. Το NFT φυσικά έγινε αντικείμενο πολλών αρνητικών σχολίων, με αποτέλεσμα η GameStop αποφάσισε να αποσύρει την εικόνα.

    Διαβάστε επίσης:

    Τον Οκτώβριο στα δικαστήριο Twitter και Musk

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles