12.4 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Apple: Log in με Optic ID στο Vision Pro headset

    Παρουσιάστηκε επιτέλους το επί μακρόν φημολογούμενο Vision Pro headset της Apple, το οποίο αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα και στα θέματα ασφαλείας που αφορούν τα προϊόντα της εταιρείας.

    Η mixed reality συσκευή χρησιμοποιεί ένα Optic ID system, το οποίο μελετά την ίριδα του ματιού του χρήστη μέσω αόρατων LED light exposures, και στη συνέχεια τη συγκρίνει με τα data που χρησιμοποιήθηκαν για να πραγματοποιηθεί το sign in.

    Η εταιρεία τονίζει ότι τα δεδομένα των ματιών κρυπτογραφούνται και απομονώνονται στο Secure Enclave του headset. Δεν απομακρύνονται ποτέ από τη συσκευή και δε διατίθενται σε εφαρμογές. Όπως και με το Face ID και το Touch ID, δεν θα υπάρχουν πραγματικές εικόνες ή τρόποι για τους εισβολείς να καταχραστούν τις πληροφορίες.

    Το Optic ID συνοδεύεται και από άλλες μεθόδους προστασίας απορρήτου στο Vision Pro. Ούτε η Apple ούτε οποιοσδήποτε άλλος θα έχει πρόσβαση στα eye tracking data. Τα δεδομένα κάμερας και αισθητήρων υποβάλλονται σε επεξεργασία σε επίπεδο συστήματος, επομένως οι εφαρμογές δεν θα μπορούν να εισέλθουν στο περιβάλλον. Όταν ο χρήστης τραβά φωτογραφίες και βίντεο, θα υπάρχει μια οπτική ένδειξη που θα ειδοποιεί τους ανθρώπους γύρω, ώστε να μη χρειάζεται να ανησυχεί για μια δημόσια οργή.

    Διαβάστε επίσης:

    Quest 3: Αυτό είναι το πιο ισχυρό VR headset της Meta μέχρι σήμερα (video)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles