17.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Blackphone. Το Android smartphone που δίνει προτεραιότητα στην ασφάλεια των επικοινωνιών σας

    Στον απόηχο των αποκαλύψεων του έτους που πέρασε σχετικά με τις παρακολουθήσεις της NSA και το σχετικό σκάνδαλο που βγήκε στο φως της δημοσιότητας από τον Edward Snowden, δεν είναι λίγες οι εταιρείες οι οποίες δίνουν πλέον περισσότερη έμφαση σε θέματα προστασίας της ιδιωτικότητας των χρηστών τους. Και κάπως έτσι η Silent Circle, εταιρεία που ασχολείται με τις κρυπτογραφημένες επικοινωνίες καθώς και η κατασκευάστρια από την Ισπανία Geeksphone, δημιουργούν μία νέα κοινοπραξία με έδρα την Ελβετία, η οποία ανακοινώνει το πρώτο της προϊόν, το Blackphone.

    Blackphone

    Οι δημιουργοί του ισχυρίζονται ότι το Blackphone είναι “το πρώτο smartphone στον κόσμο που δίνει την απόλυτη προτεραιότητα σε ζητήματα ιδιωτικότητας και ελέγχου”. Προσφέρει τον έλεγχο αποκλειστικά και μόνο στους χρήστες του, ενσωματώνοντας μία security-focused version του Android με την ονομασία PrivatOS, που επιτρέπει την πραγματοποίηση κλήσεων και την αποστολή SMS με ασφάλεια,“χωρίς να διακυβεύεται η προστασία της ιδιωτικής ζωής των χρηστών του”. Με το Blackphone θα μπορείτε να πραγματοποιείτε με ασφάλεια κάθε επικοινωνία σας, αλλά και να σερφάρετε ανώνυμα στο web μέσω VPN ή να ανταλλάσσετε αρχεία μέσω του smartphone σας.

    Η συσκευή θα διατεθεί ξεκλείδωτη και θα μπορεί να συνεργαστεί με κάθε πάροχο κινητής. Οι προπαραγγελίες για το Blackphone θα ξεκινήσουν στο Mobile World Congress που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη από τις 24 Φεβρουαρίου, ενώ περισσότερα γι’ αυτό και για την κοινοπραξία που το δημιούργησε μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

    Δείτε ένα επίσημο video από το Blackphone.

    Introduction to Blackphone from BLACKPHONE on Vimeo

    Related Articles

    3 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles