23.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
More

    ByteDance: Σταματά να επενδύει στο gaming η μητρική του TikTok

    Η μητρική εταιρεία του TikTok, η ByteDance, περικόπτει εκατοντάδες θέσεις εργασίας στο τμήμα του gaming, σηματοδοτώντας την υποχώρησή της από ένα τμήμα στο οποίο έχει επενδύσει δισεκατομμύρια δολάρια.

    «Επανεξετάζουμε τακτικά τις δραστηριότητές μας και κάνουμε προσαρμογές για να επικεντρωθούμε σε τομείς μακροπρόθεσμης στρατηγικής ανάπτυξης. Μετά από μια πρόσφατη αναθεώρηση, πήραμε τη δύσκολη απόφαση να αναδιαρθρώσουμε το gaming», δήλωσε εκπρόσωπος της ByteDance στο CNBC.

    Το κύριο τμήμα gaming του κινεζικού τεχνολογικού γίγαντα ονομάζεται Nuverse. Εκατοντάδες θέσεις εργασίας αναμένεται να περικοπούν από αυτή τη μονάδα. Ωστόσο, το Nuverse δεν θα κλείσει εντελώς, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.

    Τα τελευταία χρόνια, η ByteDance έχει κάνει ένα επιθετικό push στο gaming σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί άλλες εταιρείες όπως η Tencent της Κίνας και η NetEase.

    Η ByteDance απέκτησε ένα μεγάλο στούντιο παιχνιδιών για κινητά που ονομάζεται Moonton το 2021 έναντι του ποσού των 4 δις. δολαρίων, υπογραμμίζοντας τις φιλοδοξίες της. Τώρα, φέρεται να προσπαθεί να πουλήσει τον Moonton, μετά από δύο δύσκολα χρόνια στην αγορά της Κίνας.

    Η ByteDance είχε μερικές δημοφιλείς κυκλοφορίες, όπως για παράδειγμα το Crystal of Atlan, ένα role-playing action game. Προφανώς, όμως δεν κατάφερε να πιάσει τους στόχους της στη συγκεκριμένη κατηγορία.

    Διαβάστε επίσης:

    Aitana: Το ΑΙ μοντέλο-influencer που βγάζει ακόμη και… 10.000€ το μήνα!

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles