20.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    ByteDance: Υπό έρευνα για την παρακολούθηση Αμερικανών δημοσιογράφων μέσω Tik Tok

    Τον Δεκέμβριο, η ByteDance επιβεβαίωσε ότι απέλυσε τέσσερις υπαλλήλους που είχαν χρησιμοποιήσει το TikTok για να κατασκοπεύουν τις τοποθεσίες δύο δημοσιογράφων. Τώρα, το Forbes αναφέρει ότι το FBI και το Υπουργείο Δικαιοσύνης ερευνούν ενδελεχώς το περιστατικό.

    Τα νέα της έρευνας έρχονται σε μια περίοδο που η ByteDance αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση να πουλήσει το μερίδιό της στο TikTok. Η εταιρεία επιβεβαίωσε ότι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν αναφέρει ότι το TikTok είναι πιθανό να απαγορευτεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, εάν η ByteDance δεν διαχωρίσει τη θέση της από τη γνωστή εφαρμογή.

    Οι επικριτές του TikTok στο Κογκρέσο έχουν εγείρει στο παρελθόν ερωτήματα σχετικά με τις τακτικές παρακολούθησης της εφαρμογής, ιδιαίτερα υπό το φως της αναγνώρισης της ByteDance ότι οι υπάλληλοι είχαν ακατάλληλη πρόσβαση στα δεδομένα των χρηστών των ΗΠΑ. Η πλήρης έκταση της έρευνας των αρχών επιβολής του νόμου για το περιστατικό δεν είναι σαφής, αλλά, σύμφωνα με το Forbes, το FBI έχει επίσης πραγματοποιήσει συνεντεύξεις που σχετίζονται με το θέμα.

    «Καταδικάσαμε έντονα τις ενέργειες των ατόμων που διαπιστώθηκε ότι εμπλέκονται και δεν απασχολούνται πλέον στην ByteDance», ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας σε ανακοίνωσή του. «Η εσωτερική μας έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη και θα συνεργαστούμε με τις Αρχές».

    Διαβάστε επίσης:

    MindGeek: Αλλάζει… χέρια το Pornhub (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles