17.5 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Χρεωκοπία για την εταιρεία του YotaPhone

    Σίγουρα έχετε διαβάσει στο παρελθόν κάποια άρθρα για το YotaPhone, το smartphone της ρωσικής εταιρείας με την dual screen (διαθέτει και e-ink οθόνη) το οποίο κυκλοφόρησε σε διάφορες χώρες τα προηγούμενα χρόνια. Φαίνεται ωστόσο πως δε θα το δούμε στο μέλλον ξανά, καθώς τα νέα από τη Ρωσία θέλουν την εταιρεία να έχει φτάσει σε κατάσταση χρεωκοπίας.

    yotaphone

    Τα ρωσικά media αναφέρουν ότι μία δίκη ήταν εκείνη που τελικά οδήγησε την εταιρεία σε χρεωκοπία, καθώς ο κατασκευαστής των δύο πρώτων YotaPhone, η εταιρεία Hi-P Singapure υπέβαλε αγωγή για το ποσό των 126 εκατομμυρίων δολαρίων το 2016 επειδή η YotaPhone αρνήθηκε να παραλάβει (και πιθανώς να πληρώσει) τον ελάχιστο αριθμό τηλεφώνων που συμφώνησε να παραγγείλει. Αυτό προφανώς συνέβη καθώς οι πωλήσεις των δύο πρώτων YotaPhone ήταν πολύ χαμηλές (ας θυμηθούμε πως οι Financial Times είχαν αναφέρει ότι τα μοντέλα πούλησαν συνολικά 75.000 τεμάχια).

    Το επόμενο διάστημα η YotaPhone δεν τα κατάφερε και πολύ καλά όσον αφορά την πορεία της σε Αμερική και Ευρώπη έτσι στα τέλη του 2016 αποφάσισε να αποχωρήσει από τη Ρωσία και την Ευρώπη, μεταθέτοντας τις δραστηριότητές της στην Κίνα.

    Τώρα όμως μάλλον έρχεται το οριστικό τέλος της.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles