22 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
More

    Βρετανοί κρυπτογράφοι δηλώνουν αδυναμία να λύσουν το μυστήριο του νεκρού περιστεριού

    Πριν μερικές εβδομάδες, μία περίεργη ανακάλυψη ήρθε στο φως της δημοσιότητας στη Βρετανία. Όταν ο David Martin, προχώρησε σε εργασίες ανακαίνισης στο σπίτι του, στην καμινάδα του, ανακάλυψε τα οστά ενός ταχυδρομικού περιστεριού. Στο οστό του ποδιού, βρισκόταν δεμένος ένας μικρός κόκκινος κύλινδρος και μέσα του, αυτό το χαρτί.

    Πρόκειται για ένα ταχυδρομικό περιστέρι, από εκείνα που χρησιμοποιούσαν για πολλούς αιώνες οι άνθρωποι για τις επικοινωνίες τους και ειδικά κατά τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, τα ταχυδρομικά περιστέρια ανήκαν σε μία ειδική υπηρεσία. Το συγκεκριμένο περιστέρι ανήκε σε αυτή την υπηρεσία και είχαν χαθεί τα ίχνη του… για 70 ολόκληρα χρόνια.

    Ο επιμελητής του μουσείου ταχυδρομικών περιστεριών είχε παραδώσει το χαρτάκι με τον κώδικα στους κρυπτογράφους του Αρχηγείου Κυβερνητικών Επικοινωνιών της Βρετανίας (GCHQ) στις αρχές Νοέμβρη. Μόλις την Πέμπτη, οι κρυπτογράφοι ανακοίνωσαν πως δεν μπορούν να σπάσουν τον κώδικα. Γιατί όμως;

    Οι πιθανότητες είναι δύο. Είτε πρόκειται για ένα κώδικα προσωρινό, γνωστό μόνο στον αποστολέα και το παραλήπτη, είτε πρόκειται για κώδικα βασισμένο σε ένα οδηγό που έχει καταστραφεί εδώ και χρόνια και η ύπαρξή του ήταν γνωστή στους κρυπτογράφους, αλλά όχι η λύση του.

    Όσοι πάντως αρέσκεστε στο σπορ… βάλτε τα δυνατά σας και βάλτε τα γυαλιά στους Βρετανούς που επίσημα, δηλώνουν αδυναμία. Ιδού το μήνυμα:

    AOAKN HVPKD FNFJW YIDDC
    RQXSR  DJHFP   GOVFN MIAPX
    PABUZ WYYNP CMPNW HJRZH
    NLXKG MEMKK ONOIB AKEEQ
    WAOTA RBQRH DJOFM TPZEH
    LKXGH RGGHT JRZCQ FNKTQ
    KLDTS FQIRW AOAKN 27 1525/6

    Πηγή: The Next Web, GCHQ

     

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles