15.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024
More

    Donna Summer: Η βασίλισσα της ντίσκο σε ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα

    Ξεκίνησε τραγουδώντας στη χορωδία της τοπικής εκκλησίας στη Βοστώνη και εξελίχθηκε στην πιο επιδραστική τραγουδίστρια ντίσκο τη δεκαετία του 1970. Το “Love to Love You, Donna Summer” σε παραγωγή ΗΒΟ είναι αποκλειστικά διαθέσιμο στο Vodafone TV που γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής παρέα με άλλα 16 μουσικά ντοκιμαντέρ, ταινίες, σειρές και τηλεοπτικά shows.

    Το “Love to Love You, Donna Summer” σε σκηνοθεσία του Roger Ross Williams και της Brooklyn Sudano (κόρη της Summer) περιλαμβάνει συνεντεύξεις των τριών παιδιών της Σάμερ (Μπρούκλιν και Αμάντα Σουντάνο και Μίμι Σόμερ) καθώς και του συζύγου της, Μπρους Σουντάνο αλλά και αρχειακά πλάνα, φωτογραφίες και οικογενειακά βίντεο. Το πλούσιο υλικό αναδεικνύει μια εύθραυστή και παράλληλα δυναμική προσωπικότητα που δεν δίστασε να αναδειχθεί σε trendsetter της ντίσκο μουσικής σε μια περίοδο που οι έγχρωμες γυναίκες καλλιτέχνιδες δεν τύχαιναν ιδιαίτερης αναγνώρισης.

    Σε όλη τη διάρκεια της 40ετούς πορείας της στον χώρο πούλησε περισσότερους από 100 εκατομμύρια δίσκους και κέρδισε πέντε βραβεία Γκράμι. Σταθμός στην καριέρα της υπήρξε ο Ιταλός συνθέτης Τζόρτζιο Μόροντερ που έγινε ο μέντοράς της και συνέθεσε μεγάλες επιτυχίες όπως το ίδιο το “Love to Love You Babe” αλλά και το “I Feel Love”. Το ντοκιμαντέρ ξεδιπλώνει την τελευταία περίοδο της ζωής της, όταν πάλευε με τον καρκίνο και κατέληξε το 2012 χωρίς να εγκαταλείψει ούτε στιγμή το τραγούδι, φέρνοντας το κοινό πιο κοντά στη Donna Summer, στους δαίμονές της και στην επιθυμία της να είναι καλλιτέχνης.

    Στο αφιέρωμα «MUSIC», μπορεί κανείς να βρει τον «Σωματοφύλακα» του Μικ Τζάκσον, το «Ένα Αστέρι Γεννιέται» του Μπράντλεϊ Κούπερ, το βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας “Amadeus” του Μίλος Φόρμαν, την πολυσυζητημένη σειρά του ΗΒΟ “The Idol” με τον The Weeknd, το ντοκιμαντέρ “Music Box: Woodstock”, τις τηλεταινίες “Phil Spector” του Ντέιβιντ Μάμετ και “Behind the Candelabra” του Στίβεν Σόντενμπεργκ, τον τελευταίο κύκλο του “American Idol”, τη docuseries “Women Who Rock”, αλλά και μια σειρά από μουσικά ντοκιμαντέρ του Disney+ (“The Beatles: Get Back”, “Miley Cyrus: Endless Summer Vacation”, “Ed Sheeran: The Sum of It All”, “Howard”, “Μακάρτνεϊ 3 2 1», «Taylor Swift_Folklore: Ηχογραφήσεις στο Στούντιο Long Pond” και το βραβευμένο με Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ του Questlove “Summer Of Soul (…or When the Revolution Could Not Be Televised)”.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles