23.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Επιτέλους! Η Nvidia κόβει τον αέρα στους cryptominers, κυκλοφορώντας ειδικές mining GPUs!

    Με την εκτόξευση των crypto-νομισμάτων, οι cryptominers έχουν κυριολεκτικά αφανίσει τις κάρτες γραφικών, καθώς δεν σταματούν να αγοράζουν χωρίς οίκτο οποιαδήποτε GPU υπάρχει στην αγορά. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, η συγκεκριμένη κατάσταση έχει δημιουργήσει συνθήκες τεχνητής έλλειψης στην αγορά και οι τιμές των GPUs δεν λένε να πέσουν… ποτέ (βέβαια μην περιμένετε να βρείτε την RTX 30xx που εδώ και τόσο καιρό έχετε βάλει στο μάτι ούτε μία στο εκατομμύριο). H Nvidia που βλέπει λοιπόν να έχει εξαιρετικά μεγάλο πρόβλημα στη διάθεση των προϊόντων της (αλλά και για να εκμεταλλευτεί ενδεχομένως μια νέα αγορά η οποία αναδύεται) ανέλαβε δράση και αποφάσισε να κόψει μια καλή τον αέρα στους cryptominers, κυκλοφορώντας ειδικές GPUs, οι οποίες θα βοηθούν ουσιαστικά στους miners για να αντλούν τους απαιτούμενους πόρους.

    Συγκεκριμένα, η νέα σειρά της Nvidia θα ονομάζεται CMP HX (30HX, 40HX, 50HX και 90HX) και η οποία ουσιαστικά θα καλύπτει ένα εύρος ισχύος από την RTX 2080 μέχρι την RTX 3080 με μνήμες που κυμαίνονται από τα 6GB και φτάνουν μέχρι τα 10GB με διαφορετικά hash rates (δείτε τον σχετικό πίνακα που ακολουθεί). Σύμφωνα με την Nvidia τα νέα αυτά προϊόντα αναμένεται να κάνουν την εμφάνιση τους μέσα στο Q1 και στο Q2 του 2021 και εάν δεν θα έχουν καμία απολύτως σχέση με τις κάρτες γραφικών όπως της γνωρίζουμε. Ενδεικτικό είναι ότι δεν θα μπορούν να μεταπωληθούν στην κανονική αγορά όταν ή “mining” αποστολή τους ολοκληρωθεί, οπότε είναι ζήτημα για έναν cryptominer εάν επιθυμεί να καταφύγει στην αγορά τους. Με αυτόν τον τρόπο o κολοσσός στην αγορά των GPUs επιχειρεί να περιορίσει την έλλειψη των προϊόντων του στην αγορά, η οποία είναι ζημιογόνα εξαιρετικά για όλους τους εμπλεκομένους.

    Παράλληλα, ένα ακόμη χτύπημα που περιμένει τους cryptominers είναι ότι πολύ σύντομα η Nvidia θα κυκλοφορήσει ειδικούς αναβαθμισμένους drivers (ξεκινώντας με την επερχόμενη RTX 3060) που θα κόβουν στο μισό το ρυθμό του mining που πραγματοποιούν οι κάρτες γραφικών. Φυσικά ακόμη και με αυτά τα μέτρα μην περιμένετε η κατάσταση στην αγορά να ομαλοποιηθεί πολύ σύντομα…

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles