20 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Έρευνα: Ο μέσος άνθρωπος ξοδεύει 8.74 χρόνια από τη ζωή του… κοιτάζοντας την οθόνη του smartphone του!

    Εάν σας απασχολεί ότι ξοδεύετε πάρα πολύ χρόνο «κολλημένοι» στην οθόνη του smartphone σας, έρχεται μια έρευνα για να επιβεβαιώσει ότι οι περισσότεροι μάλλον το… παρακάνουμε! Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η εταιρεία ερευνών: WhistleOut, πολλοί άνθρωποι ξοδεύουν περίπου 9 χρόνια από τη ζωή τους, κοιτάζοντας την οθόνη του κινητού τους! H συγκεκριμένη έρευνα διεξήχθη σε δείγμα 1000 ατόμων και συμμετείχαν τρία ηλικιακά groups: Οι Baby Boomers (γεννημένοι μεταξύ 1964 – 1964), οι Generation X (1965 – 1980) και οι millennials (1981 – 1996).

    Οι ερευνητές υπολόγισαν το μέσο χρόνο που αφιερώνει ένα άτομο κοιτάζοντας την οθόνη του κινητού του σε ημερήσια βάση (3.07 ώρες) και συνδυάζοντας την ηλικία του κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ένας μέσος άνθρωπος ξοδεύει 8.74 χρόνια από τη ζωή του κοιτάζοντας την οθόνη μιας mobile συσκευής. Φυσικά, οι millennials αναδείχθηκαν πρωταθλητές με ένα μέσο χρόνο 3.7 ώρες την ημέρα, ενώ τους ακολούθησαν οι της Generation X με 3 ώρες, ενώ στην τελευταία θέση βρέθηκαν οι Baby Boomers με συνολικά 2.5 ώρες. Αν και το αποτέλεσμα της έρευνας μπορεί σε κάποιος να φανεί ενδεχομένως στενάχωρο, ωστόσο το να ξοδεύεις υπερβολικά μεγάλο χρόνο μπροστά από την οθόνη μιας mobile συσκευής, αυτό δεν είναι απαραίτητα κάτι το αρνητικό, καθώς η χρήση της είναι καθαρά υποκειμενική. Φυσικά, πάντοτε αραιά και που είναι καλό να κάνουμε και μερικά διαλλείματα από την τεχνολογία, καθώς τα πάσης φύσεως κολλήματα δεν ωφέλησαν ποτέ.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles