17.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
More

    Έξι ταινίες σούπερ ηρώων που αξίζουν sequel

    Δεν μπορούν όλοι οι σούπερ ήρωες να έχουν το timing και την καπατσοσύνη του Iron Man. Είναι κάποιοι που όταν βγήκαν στη μεγάλη οθόνη ήταν άτυχοι, ίσως προσπάθησαν να παρουσιάσουν κάτι διαφορετικό από το πεπατημένο “trend” που τους θέλει όλους συγκεκριμένους για να κάνουν την “αναμενόμενη” καλή εντύπωση στο κοινό, ίσως ήταν απλά κακοί όταν παρουσιάστηκαν μπροστά μας. Όλες οι παραπάνω περιπτώσεις πιστεύουμε πως δικαιούνται μία δεύτερη ευκαιρία και πρέπει σιγά σιγά να παίρνουν σειρά.

    7019221-the-incredible-hulk

    Παρακάτω συγκεντρώσαμε ορισμένους από τους σούπερ ήρωες που θα μπορούσαν να κάνουν ένα πιο προσεγμένο comeback και μιας και το επιτρέπει η πιο καλά προσαρμοσμένη στους σούπερ ήρωες κινηματογραφική πραγματικότητα, να έχουν μία καλύτερη επαφή με το κοινό που την πρώτη φορά ίσως τους παρεξήγησε ή δεν τους κατάλαβε. Εάν έχετε κι άλλους κατά νου, συμπληρώστε ελεύθερα.

    Judge Dredd
    Είναι ο εύκολος στόχος εάν θέλεις να χτυπήσεις τον Sylvester Stallone. Στις αρχές των ’90s ο Sly είπε να καταπιαστεί με το sci-fi έτσι για να γεμίσει το βιογραφικό του και με αυτό το genre, ωστόσο ξέχασε πως στα κόμικς δεν μετράει το macho του Rambo αλλά ένα άλλου είδους βία και σκοτεινό χιούμορ. Το κοινό κατά καιρούς έχει δείξει πως ενδιαφέρεται για ένα sequel. Ναι, δεν θα την έλεγες και τεράστια την ζήτηση, ωστόσο με τον Sly να κρατάει τώρα και μία Χρυσή Σφαίρα στα χέρια του ίσως να ήταν μία ευκαιρία να δοκιμάσει με μία καλύτερη προσέγγιση το υλικό. Και εννοείται πως ταιριάζει απόλυτα στην “hard-R” λογική των ημερών που έχει μεγάλη πέραση. Όχι δεν τον ξεχάσαμε τον Karl Urban και το φιλμ του 2012 δεν ήταν άσχημο, όμως το όλο θέμα χρειάζεται ένα reboot και άμεσα.

    The Incredible Hulk
    Πρέπει να σταματήσουν επιτέλους οι πολλές πολλές συζητήσεις και η Marvel να δώσει στον Hulk μία δεύτερη ευκαιρία. Αυτό που ξεκίνησε ο Edward Norton πρέπει να το συνεχίσει ο Mark Ruffalo που ο καημένος δεν ξέρει κι αυτός τι θα γίνει με την περίπτωσή και είναι όλο μισόλογα στις δηλώσεις του. Καλός και άγιος στους Avengers, στον Thor, και δεν ξέρουμε σε ποιο άλλο crossover βρεθεί, ωστόσο ο πράσινος σούπερ ήρωας πρέπει να τα διαλύσει όλα μόνος του σ’ ένα φιλμ. Σόλο.

    Constantine
    Εμένα το φιλμ με τον Keanu Reeves μου άρεσε. Και σε πολλούς πολλούς άλλους. Και εκεί που η DC ψάχνει από εδώ και από εκεί διάφορα για να χτίσει το δικό της Universe, θα ήταν καλό να ξανασκύψει επάνω στο φιλμ του 2005 και να τραβήξει από εκεί τις γραμμές για ένα reboot. Τότε ήταν μία μόνη και έρημη ταινία σ’ έναν κόσμο που δεν είχε ακόμα συνδεθεί σε superhero concepts. Τώρα με την βοήθεια της Warner Bros μπορεί να απογειωθεί. Και o Reeves το’ χει στο ρόλο του ήρωα.

    Spawn
    Αδικήθηκε τρομερά από την εποχή που βγήκε. Δεν ήξερε πως να χειριστεί τα φτωχά ακόμα τότε ειδικά εφέ αλλά και πως να συμπεριφερθεί ως superhero ταινία στα 1997. Εδώ δεν ξέραμε εμείς καλά καλά να ανοίξουμε τον υπολογιστή! Πρέπει όμως να ξαναμπεί στην λίστα με τις παραγωγές και ο Todd McFarlane να στρώσει τον πισινό του κάτω και να προχωρήσει ακόμα πιο γρήγορα το sequel/reboot που ετοιμάζει!

    Elektra
    Αξίζει το sequel για ένα και μοναδικό λόγο. Συγκαταλέγεται πάντα στις λίστες με τις χειρότερες superhero ταινίες (πακέτο με την Catwoman!) και γι’ αυτό χρειάζεται ένα comeback που θα κλείσει στόματα. Βέβαια τώρα που επέστρεψε στα τηλεοπτικά πράγματα και έμπλεξε με τον Daredevil είναι δύσκολο να αποκτήσει σόλο ταινία γιατί απλά θα ήταν too much. Πάντως η Marvel δείχνει πως την υπολογίζει και αυτό δεν είναι τυχαίο. Όσο για την Jennifer Garner παραμένει γυναικάρα, αλλά δεν πρέπει να ξαναδοκιμάσει ποτέ ανάλογο ρόλο. Και το ξέρει.

    Watchmen
    To λέμε με πόνο ψυχής. Και θέλουμε και δεν θέλουμε να το δούμε ξανά στη μεγάλη οθόνη. Η ταινία του 2009 ήταν μακράν ότι καλύτερο έχει γυριστεί “εκτός superhero λογικής”, ένα διαφορετικής αντίληψης και ατμόσφαιρας sci-fi φιλμ που ξεχώρισε στο είδος σαν τη μύγα μες στο γάλα. Αυτή η δυσλειτουργική ομάδα έστησε ένα απίθανο κινηματογραφικό concept που από τη μία θέλεις να μείνει απείραχτο και να μην μαγαριστεί με sequel, από την άλλη είναι τόσο ιντριγκαδόρικη η φάση να επιστρέψουν που λες χαλάλι. Ας γίνει.

    https://www.youtube.com/watch?v=R3orQKBxiEg

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles