18.6 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Fake News η χρήση χακαρισμένων PlayStation 5 για crypto mining!

    Μια είδηση που παίζει πολύ έντονα τελευταία αφορά σε ένα report που θέλει Κινέζους hackers να έχουν χακάρει PlayStation 5 και να τα έχουν διαμορφώσει με τέτοιο τρόπο ώστε να χρησιμοποιούνται στη διαδικασία του crypto mining (που όλοι γνωρίζουμε ότι έχει πάρει πολύ τα πάνω του τελευταία). Μάλιστα, στα εν λόγω reports που ανέβηκαν σε κινεζικά forum, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι η νέα κονσόλα της Sony, μπορεί να ξεπεράσει σε επιδόσεις crypto mining ακόμη και μια πανίσχυρη Radeon RX 6900 XT!

    Αν και κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τη δύναμη ενός PlayStation 5, ωστόσο όπως όλα δείχνουν η παραπάνω είδηση είναι απολύτως ψευδής και αυτό γιατί αναφέρει ότι η ισχυρή κονσόλα της Sony μπορεί να κάνει mining στα 99MH/s εξαιτίας ενός ειδικά διαμορφωμένου Ethereum mining αλγορίθμου. Αν και όλα αυτά θα μπορούσαν να έχουν μια βάση, ωστόσο οι γνώστες και οι experts στο cryptomining γνωρίζουν ότι η κορυφαία GPU-ναυαρχίδα της AMD μπορεί να κάνει mine στα 60MH/s. Τώρα από τη στιγμή που στο εσωτερικό του PS5 κατοικεί μια υποδεέστερη APU, αφού πρόκειται για μια cut εκδοχή της αρχιτεκτονικής RDNA 2 και σε συνάρτηση με την ενεργειακή κατανάλωση του PS5 που ανέρχεται στα 211 Watt, τότε το πιθανότερο είναι αυτή τη στιγμή να μην υπήρχε καμία κονσόλα της Sony στα χέρια των gamers, καθώς θα τις είχαν εξαφανίσει πλήρως οι crypto-miners. Εντάξει δε λέμε, σούπερ το PlayStation 5 για gaming… άλλα όχι και για crypto mining!

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles