14.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Google Nexus Player. Streaming και gaming, με τη δύναμη της Android TV

    Η πρώτη συσκευή που τρέχει τη νέα Android TV πλατφόρμα της Google, που ανακοινώθηκε τον Ιούνιο, είναι το νέο Nexus Player, το οποίο ανακοινώθηκε χθες, μαζί με τα Nexus 6, Nexus 9 και φυσικά το Android 5.0 Lollipop.

    Nexus-Player

    Πρόκειται για ένα set-top streaming box, κατασκευασμένο από την Google και την Asus, που συνιστά την επόμενη προσπάθεια της Google να “κατακτήσει” και το χώρο της τηλεόρασης, μετά από κάποιες που δεν μπορούν να θεωρηθούν… επιτυχίες. Είναι μία συσκευή για το σαλόνι σας, που, με τη δύναμη μίας Lollipop-flavoured version της Android TV, σας επιτρέπει να στριμάρετε μουσική, ταινίες και TV shows, ακόμη και να παίζετε Android games στην τηλεόρασή σας, αλλά και να έχετε πρόσβαση σε εφαρμογές από το Google Play.

    Το Nexus Player διαθέτει κομψή εμφάνιση, με διάμετρο 4,7 ίντσες, ενώ διαθέτει ένα μικροσκοπικό remote control με λίγα πλήκτρα και δυνατότητα φωνητικών εντολών. Υποστηρίζει ακόμη Game Controller που πωλείται ξεχωριστά.

    Nexus-Player-Remote-Game-Controller

    Το κουτί του περιλαμβάνει επεξεργαστή 1.8GHz Quad Core, Intel Atom, 1GB RAM, PowerVR Series 6 graphics, 8GB εσωτερική μνήμη και μπορεί να πραγματοποιεί streaming μέσω 802.11ac Wi-Fi, ενώ συνδέεται με την TV σας μέσω HDMI.

    Το Nexus Player θα είναι διαθέσιμο αρχικά στις ΗΠΑ μέσω του Google Play Store, σε τιμή που φτάνει τα 99 δολάρια για τη συσκευή και 39 δολάρια για το Game Controller, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη αν θα φτάσει και προς την… Ευρώπη.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles