21.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    HTC One Max hands-on: “Maximum” δοκιμή του θηριώδους phablet!

    Οι καιροί αλλάζουν, όπως και οι γνώμες των χρηστών. Κάποτε θεωρούσαμε άχρηστα τα μεγάλα smartphones, έπειτα θεωρούσαμε άχρηστα τα tablets…τώρα κάποιοι θεωρούν άχρηστες τις ενδιάμεσες συσκευές, τις αποκαλούμενες και “phablets”, όμως ήδη αυτές οι συσκευές βρίσκονται σε αρκετές τσέπες και έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας των χρηστών τους. Το HTC One Max ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

    Πρόκειται για την τελευταία προσθήκη της HTC στην οικογένεια “One”, που περιλαμβάνει επίσης τα One και One Mini. Το One Max προφανώς είναι μεγαλύτερο και από τα δύο, με οθόνη 5,9 ιντσών και αυξημένες διαστάσεις σε σχέση με το One. Δεν αποτελεί πιστή…μεγένθυνση της πρώην ναυαρχίδας της εταιρείας, αφού φέρει κάποιες μικρές, αλλά σημαντικές διαφορές, θα τις δούμε αναλυτικά στη συνέχεια. Άμεσος αντίπαλος του στην αγορά είναι, ποιός άλλος, το Samsung Galaxy Note 3, αφού οι δύο συσκευές βρίσκονται πολύ κοντά από άποψης τιμής (759 € το One Max, στα 789 € το Note 3), αλλά και χαρακτηριστικών. Πάμε να δούμε αν μπορεί η πρόταση της HTC να εκθρονίσει το αντικειμενικά κορυφαίο Note.

    htconemax

    Κατασκευή και σχεδιασμός

    Το One Max διατηρεί την “premium” και ποιοτική αίσθηση των μικρότερων αδερφών του και αυτό φαίνεται από το πρώτο άγγιγμα. Το κρύο αλουμίνιο παραξενεύει αφού έχουμε συνηθίσει τις τυπικές, πλαστικές κατασκευές, αλλά μετά από λίγο δε το αλλάζεις με τίποτα. Εκτός από τις λεπτές, λευκές πλαστικές γραμμές στο πίσω μέρος, λευκό είναι και το πλαίσιο περιμετρικά της συσκευής, ταιριάζοντας όμως με το αλουμίνιο και σε καμία περίπτωση δε χαλάει την αισθητική της συσκευής, ενώ από την άλλη βοηθά και στο grip. Στην πρόσοψη έχουμε δύο λωρίδες αλουμινίου πάνω και κάτω από την οθόνη, ενώ το Gorilla Glass 3 καλυπτει αυτήν αλλά και τα πλήκτρα αφής εκατέρωθεν του λογότυπου της HTC στο κέντρο.

    Οι διαστάσεις είναι σημαντικά αυξημένες σε σχέση με το One, λογικό μεν αφού η οθόνη μεγάλωσε κατά 1,2 ίντσες, όχι τόσο βολικό δε, καθώς με 164,5 χιλιοστά μήκους το One Max είναι πραγματικά μια πολύ μεγάλη συσκευή. Βέβαια κερδίζετε τα δύο στέρεο BoomSound ηχεία, αλλά θα χρειαστείτε λίγο πιο φαρδιές τσέπες. Το power button επί τέλους μεταφέρθηκε από την κορυφή της συσκευής στο πλάι, κάτω από τα πλήκτρα έντασης, μια πολύ θετική κίνηση, όμως θα θέλαμε τα πλήκτρα να εξέχουν λίγο περισσότερο και να παρέχουν μεγαλύτερο feedback…δε τα βρίσκεις εύκολα στα «τυφλά» και συχνά μπερδεύαμε το power button με το volume down. Αυξημένο είναι και το βάρος, ξεπερνώντας άνετα τα 200 γραμμάρια (217 gr!), το τίμημα της μεταλλικής κατασκευής και των πολλών «συνοδευτικών».

     

    htconemax2

    onemax9

    onemax10

    Στο εμπρός μέρος βρίσκουμε ακόμη την δευτερεύουσα κάμερα, τους αισθητήρες φωτός και εγγύτητας, ενώ το notification LED κλασικά είναι «κρυμμένο» μέσα στο ακουστικό-ηχείο. Στοπ πάνω μέρος έχουμε το 3,5” audio out και τη θύρα υπερύθρων για να χρησιμοποιείτε το One Max σαν τηλεχειριστήριο οικιακών συσκευών, μια ακόμη ευπρόσδεκτη προσθήκη. Τα πλήκτρα αφής είναι δύο, ως συνήθως στα HTC μοντέλα, το “Back” και το “Home”, με τον χαρακτηριστικό μπλέ φωτισμό, αλλά όχι αρκετά ισχυρό όπως στο One. Στην αριστερή πλευρά θα βρείτε μονάχα μια μικρή ασφάλεια που απελευθερώνει ή κρατά στη θέση του το πίσω καπάκι, με ένα σύστημα που δεν είναι ιδιαίτερα εύχρηστο και στην πράξη δεν φαίνεται να το κρατά 100% στη θέση του, αφού μένει ένα μικρό, απειροελάχιστο κενό. Ο χρήστης δε το νιώθει βέβαια, μιλάμε για μισό χιλιοστό ανύψωσης, αλλά είναι εκεί. Στο κάτω μέρος υπάρχει η MHL-enabled micro-USB θύρα και το ένα μικρόφωνο, αλλά το πράγμα γίνεται ενδιαφέρον μόλις κοιτάξουμε την πλάτη του One Max. Εκεί βλέπουμε τη γνωστή 4άρα Ultrapixel camera του One μαζί με το single-LED flash, το ανάγλυφο logo της HTC στο κέντρο, ένα noise-cancelling μικρόφωνο αλλά και δύο προσθήκες που κάνουν πρώτη φορά την εμφάνισή τους.

    htconemax3

    htconemax1

    htconemax4

    Η πρώτη είναι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, ένα μικρό τετράγωνο κάτω από την κάμερα, το οποίο μοιάζει λιγάκι παράταιρο πάνω στη συσκευή αλλά μόνο στην αρχή, μετά το πρώτο διάστημα η παρουσία του φαίνεται απόλυτα φυσιολογική. Στα χνάρια του νέου iPhone η HTC αποφάσισε να το τοποθετήσει ένα τέτοιο αισθητήρα, ο οποίος όμως δουλεύει κάπως διαφορετικά, θα το δούμε εν συνεχεία. Η έτερη προσθήκη είναι τρείς μεταλλικές επαφές στην κάτω-δεξιά γωνία, οι οποίες χρησιμεύουν για τη σύνδεση του One Max με την ειδική flip-cover θήκη-μπαταρία των 4.500 mAh (πωλείται ξεχωριστά). Θα μιλήσουμε και γι’αυτήν αργότερα, μαζί με τα υπόλοιπα αξεσουάρ.

    Τέλος, αφαιρώντας το καπάκι, βλέπουμε τις υποδοχές microSD και microSIM, αλλά η μπαταρία δυστυχώς δεν είναι αφαιρούμενη.

    onemax8

    htconemax7

    Οθόνη και hardware

    Η αλήθεια είναι πως κάθε φορά που έρχεται ένα HTC για δοκιμή, ανυπομονούμε να δουλέψουμε με την οθόνη του. Τα Super LCD 3 panels που χρησιμοποιεί η εταιρεία στις high-end συσκευές της είναι εξαιρετικά, με το συγκεκριμένο να έχει διαγώνιο 5,9 ιντσών και ανάλυση 1080p, ακριβώς ότι χρειάζεται ένα μοντέλο τέτοιας κατηγορίας. Πολύ καλή χρωματική απόδοση και ευκρίνεια, ενώ η μέγιστη φωτεινότητα θα σας καλύψει τις περισσότερες φορές. Μόνος ενδοιασμός μας, η χρήση σε συνθήκες έντονης ηλιοφάνειας, όπου σε συνδυασμό με την αντανάκλαση του κρυστάλλου, ίσως δυσκολευθείτε λίγο να διακρίνετε την οθόνη σας.

    Περνώντας στο chipset του One Max, υπάρχει ένα εμφανές μειονέκτημα σε σχέση με τον ανταγωνιστή του: Snapdragon 600 SoC, αντί του κορυφαίου 800, το οποίο ισούται με τέσσερις πυρήνες (Krait 300) αλλά σε χαμηλότερη συχνότητα λειτουργίας (1,7 GHz) και την Adreno 320 GPU. Η μνήμη RAM είναι 2 GB, υπέρ-αρκετή για τα σημερινά δεδομένα, αλλά το Note 3 υπερέχει και εδώ με 3 GB RAM…Όλα τα παραπάνω αντικειμενικά δεν είναι κάτι που ο χρήστης θα προσέξει εν ώρα λειτουργίας της συσκευής, παρά μόνο αν είναι αριθμολάγνος και αρέσκεται στα διάφορα benchmarks. Το AnTuTu έδειξε 26.500 βαθμούς έναντι 32.000 του Note 3 μας, αλλά τονίζουμε και πάλι ότι τουλάχιστον στην παρούσα φάση, με τις υπάρχουσες εφαρμογές και παιχνίδια, το One Max είναι ταχύτατο και δε θα περάσει κάθε δοκιμασία με άνεση. Ακόμη και η RAM είναι υπερ-αρκετή για τα σημερινά δεδομένα και για ακόμη 1-1,5 χρόνο τουλάχιστον, αλλά όπως και να το κάνουμε, το ισχυρότερο hardware και η περισσότερη μνήμη εξασφαλίζουν και μακροπρόθεσμα τις υψηλές επιδόσεις.

    onemaxbenchmark

    Ο εσωτερικός χώρος αποθήκευσης είναι 16 GB αλλά η HTC αυτή τη φορά προνόησε και έλαβε το feedback των χρηστών της, προσθέτοντας υποδοχή για microSD κάρτα, έτσι δεν τίθεται κανένα θέμα έλλειψης. Το One Max υποστηρίζει 4G συνδεσιμότητα, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac, Wi-Fi Direct, DLNA ενώ μπορεί να γίνει hotspot μέσω Wi-Fi, USB και Bluetooth (v.40 με A2DP). Προσθέστε στα παραπάνω το NFC και το GPS με A-GPS και GLONASS για να έχετε την πλήρη εικόνα των χαρακτηριστικών.

    Android 4.3, Sense UI 5.5 και apps

    To One Max έρχεται με προεγκατεστημένη την 4.3 έκδοση του Android Jelly Bean, ενώ στο μέλλον θα δεχθεί και την 4.4 (KitKat). Το ανανεωμένο Sense 5.5 interface φέρνει μερικές μικρές τροποποιήσεις για ευκολότερη χρήση. Το γνωστό μας Blinkfeed έχει περισσότερες δυνατότητες αλλά το σημαντικό είναι πως πλέον μπορείτε να το απενεργοποιήσετε, αν δε θέλετε να σας «τρώει» μια επιφάνεια εργασίας. Και εδώ η HTC έλαβε ξεκάθαρα το feedback των χρηστών και προσωπικά με χαροποιεί ιδιαίτερα όταν βλέπω τόσο άμεση ανταπόκριση και ευελιξία σε θέματα που άλλοι κατασκευαστές χρειάζονται 1-2 χρόνια για να…πάρουν το μήνυμα. Τα νέα χαρακτηριστικά του 4.3 Android τα γνωρίζετε, ενώ το Sense 5.5 δεν προσφέρει κάποια κοσμογονική αλλαγή, παρά μικρά tweaks. Θα τα δείτε κυρίως στην photo gallery και στην οθόνη κλειδώματος, αφού πλέον μπορείτε να επιλέξετε κάποια widgets για να τοποθετήσετε σε αυτήν και τη δευτερεύουσα ακριβώς δίπλα της. Επιπλέον, μπορείτε να αλλάξετε τα διαθέσιμα toggle buttons (γρήγορες ρυθμίσεις Wi-Fi, Bluetooth, δεδομένων, φωτεινότητας κ.λπ.) που εμφανίζονται όταν κατεβάσετε τη μπάρα ειδοποιήσεων, αλλά και τη σειρά τους. Δυστυχώς ακόμη δεν προσθέθηκε η δυνατότητα long-press στο καθένα που να οδηγεί στο σχετικό μενού του, κάτι πολύ χρήσιμο.

    onemaxmenu3

    Τα νέα apps που κάνουν αισθητή την παρουσία τους, εκτός από τα γνωστά (Car mode, καιρός, kid mode) είναι το TV app, το οποίο χρησιμοποιεί τις υπέρυθρες του One Max για να το μετατρέψει σε τηλεχειριστήριο. Το δοκιμάσαμε στην πραξη με δύο διαφορετικές τηλεοράσεις και αποδείχθηκε λειτουργικότατο, ενώ σίγουρα αποτελεί μια ουσιώδη προσθήκη. Λοιπές, νέες δυνατότητες είναι «κρυμμένες» στο μενού των ρυθμίσεων. Εδώ θα βρείτε το “Do not disturb” mode στο μενού ήχων, το οποίο λειτουργεί περίπου όπως στο iOS: Βάζει ουσιαστικά τη συσκευή στο «αθόρυβο» όπου δεν δονείται, δεν ηχεί και απενεργοποιεί τα LED notifications, εκτός αν σας καλέσει κάποια επαφή που έχει ορίσει στη λίστα των «εξαιρέσεων». Μπορείτε να θέσετε ένα χρονικό περιθώριο για το οποίο θα βρίσκεται σε αυτό το mode η συσκευή, με το πέρας του οποίου θα επανέρχεται στο κανονικό προφίλ. Ιδανικό για κάποια meetings π.χ., όπου όμως δε θέλετε να χάσετε κάποιο σημαντικό τηλεφώνημα. Δυστυχώς δεν μπορείτε να προγραμματίσετε συγκεκριμένες ώρες κάθε μέρα την ενεργοποίηση του mode αυτού, πρέπει να το ενεργοποιείτε κάθε φορά «με το χέρι».

    onemaxmenu4

    Για το τέλος, αφήσαμε το νέο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Το αν είναι χρήσιμος ή όχι, το αφήνουμε σε σας, ωστόσο μπορούμε να πούμε ότι λειτουργεί με ακρίβεια και άκοπα. Αρχικώς κάνετε «εγγραφή» του δακτύλου που θέλετε και παράλληλα ορίζετε και ένα κωδικό ασφαλείας, ώστε σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά (π.χ. λερωμένα χέρια ή αισθητήρας) να μπορείτε να ξεκλειδώσετε τη συσκευή. Από εκεί και πέρα, για να την ξεκλειδώσετε με το αποτύπωμά σας, πρέπει πρώτα να πατήσετε το κανονικό πλήκτρο ξεκλειδώματος και έπειτε να περάσετε αργά το δάκτυλό σας μπροστά από τον αισθητήρα, με φορά από πάνω προς τα κάτω. Η διαδικασία αυτή είναι σαφώς πιό αργή από την αντίστοιχη στο iPhone 5S, όπου απλώς κρατάτε το δάκτυλό σας πάνω στο home button που περιλαμβάνει τον αισθητήρα, αλλά τουλάχιστον το δάκτυλό σας αναγνωρίζεται με την πρώτη, αρκεί να μη βιάζεστε. Μπορείτε να «εγγράψετε» μέχρι τρία διαφορετικά δάκτυλα στο One Max και αν θέλετε, με το καθένα να ανοίγει ταυτόχρονα μια συγκεκριμένη εφαρμογή, μαζί με το ξεκλείδωμα. Σίγουρα είναι μια ενδιαφέρουσα δυνατότητα που προσθέτει και μια δικλείδα ασφαλείας στη συσκευή, αλλά θα τη θέλαμε ελαφρώς πιό «γρήγορη». Στα θετικά περιλαμβάνεται η τοποθέτηση του αισθητήρα ακριβώς στο σημείο που ακουμπά ο δείκτης ενός τυπικού χεριού, όταν κρατάτε τη συσκευή με το ένα χέρι.

    onemaxmenu2

    Kάμερα

    Δε χρειάζεται να πούμε πολλά για την κάμερα του One Max, αφού είναι η ίδια με του One, Ultrapixel με ανάλυση 4 Megapixels. Μπορείτε να δείτε τις λήψεις που κάναμε με αυτήν και να κρίνετε μόνοι σας, όπως και το HD video που ανεβάσαμε. Διατηρεί όλες τις δυνατότητες που είχε στο One, όπως φυσικά και το “Zoe” mode που προσφέρει ωραία «καλούδια», όπως το sequence shot και μπόλικες επιλογές επεξεργασίας εικόνας, videos και προσθήκης εφέ. Θα σας πούμε μόνο γι’αυτά που δεν φαίνονται από τις λήψεις, αλλά παρατηρήσαμε κατά τη χρήση:

    Πρώτον, δεν υπάρχει πιά το Optical Image Stabilization που είχε ακριβώς η ίδια κάμερα στο One. Η απουσία του δεν γίνεται τόσο εμφανής και δεν θα ενοχλήσει πολλούς, αλλά το One Max πρέπει να δώσει σκληρή μάχη για να επικρατήσει στην αγορά και η αφαίρεση ενός χαρακτηριστικού, ειδικά από μια κάμερα αντικειμενικά χαμηλής ανάλυσης, σίγουρα δεν μπορεί να συγκαταλεχθεί στα θετικά. Η μικρή ανάλυση γίνεται αισθητή όταν κάνουμε zoom in στις λήψεις, σε σχέση με τις 8άρες και 13άρες κάμερες άλλων συσκευών, ενώ το μόνο δυνατό χαρτί που είχε η κάμερα της HTC, δηλαδή η καλή ποιότητα λήψης σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, πλέον δεν είναι τόσο…δυνατό, αφού αντίστοιχες επιδόσεις πετυχαίνει και ο ανταγωνισμός του. Το auto-focus λειτουργεί πολύ καλά και επιπλέον το One Max κάνει εγγραφή στέρεο ήχου στα video του.

    onemaxmenu1

    onemaxsequence

    Επιπλέον, το single LED flash δεν είναι τόσο ισχυρό, με αποτέλεσμα σε άμεση σύγκριση με το Note 3, η ευκρίνεια στις νυχτερινές/σκοτεινές λήψεις να είναι ισάξια μεταξύ των δύο συσκευών. Το θέμα είναι πως το Note παρέχει πολύ καλύτερες λήψεις την ημέρα, χάρη στην υψηλή ανάλυση της κάμεράς του. Για να είμαστε δίκαιοι η κάμερα του Note είναι από τις κορυφαίες της αγοράς, αλλά αυτό δεν αλλάζει πως αποτελεί ουσιαστικά τον άμεσο ανταγωνιστή του One Max και με βάση αυτό πρέπει να κρίνουμε. Και βέβαια, καλό είναι το 1080p @ 30 FPS και το 720p @ 60 FPS, αλλά σε σύγκριση με 1080p @ 60 FPS και 4Κ (2160p), καταλαβαίνετε πως η πλάστιγγα γέρνει εμφανώς. Αφού η HTC, λοιπόν, δείχνει ότι μας «ακούει», θα θέλαμε στην επόμενη high-end συσκευή της να δούμε οπωσδήποτε μια κάμερα μεγαλύτερης ανάλυσης.

    Όσο για την εμπρόσθια κάμερα, έχει ανάλυση 2,1 MP και μπορεί επίσης να τραβήξει 1080p video στα 30 frames ανά δευτερόλεπτο, με HDR.

    Κάντε click στις φωτογραφίες για μεγάλο μέγεθος

    onemaxcamera1

    onemaxcamera2

    onemaxcamera3

    onemaxcamera5

    onemaxcamera6

    onemaxcamera7

    onemaxcamera8

    onemaxcamera9

     

    Untitled-2

    onemaxcamera10

    Εικόνα, ήχος, αυτονομία

    Αν και με τον ενσωματωμένο video player του One Max δε θα μπορέσετε να απολαύσετε στο έπακρο τις ταινίες και τα videos σας (μέτρια υποστήριξη codecs), η θέαση HD με τη συσκευή αυτή είναι με μία λέξη, απόλαυση. Η οθόνη συμβάλλει τα μέγιστα σε αυτό και σε συνδυασμό με τα BoomSound ηχεία, η εμπειρία είναι εξαιρετική. Αν αρέσκεστε στην συστηματική προβολή video περιεχομένου στο κινητό σας, θα μείνετε απόλυτα ευχαριστημένοι σε αυτόν τον τομέα.

    Ο ήχος, παρά τη διακοπή συνεργασίας HTC και Beats Audio, είναι τρομερός. Τα στέρεο ηχεία του One Max προσφέρουν πολύ καλή μέγιστη ένταση αλλά το σημαντικότερο, υψηλή ποιότητα αναπαραγωγής, σε βαθμό που θα προτιμάτε να ακούτε μέσω αυτού παρά από το laptop ή το tablet σας, όταν τα έχετε διαθέσιμα. Συνδέοντας τα ακουστικά που παρέχονται στη συσκευασία η ποιότητα παραμένει σε υψηλότατα επίπεδα, με τις χαμηλές συχνότητες να αποδίδονται επαρκώς, όπως και όλο το φάσμα του ήχου. Εικόνα+ήχος είναι από τα δυνατά, αν όχι το δυνατότερο, όπλα του One Max και από μόνο του κάτι τέτοιο αποτελεί δέλεαρ για μεγάλο μέρος του κοινού. Υπάρχει και FM Radio δέκτης με RDS, για όποιον ενδιαφέρεται.

    Όλα καλά, αλλά μια τόσο μεγάλη συσκευή με multimedia προσανατολισμό, οφείλει να έχει αρκετά καλή αυτονομία. Με μια πλήρη (πρώτη) φόρτιση της μπαταρίας των 3.300 mAh και με αυτόματη φωτεινότητα, το One Max άντεξε 3,5 ώρες video streaming (720p) μέσω Wi-Fi (YouTube), μια ώρα 3D gaming, μια ώρα browsing και μία ώρα ομιλίας, επίδοση που θα σας δώσει μια αρκετά καλή ιδέα για την αυτονομία του. Σε γενικές γραμμές, ειδικά αν αξιοποιήσετε και τη δυνατότητα battery saving, πρέπει να έχετε πολύ…ελεύθερο χρόνο για να εξαντλήσετε τη μπαταρία της συσκευής μέσα στο τυπικό 24ωρο, ενώ με κανονική χρήση οι 2 μέρες αυτονομίας είναι εφικτός στόχος. Ειδικά κατά την ομιλία και το standby, το One Max καταναλώνει ελάχιστη ενέργεια και αυτό το βοηθά πάρα πολύ συνολικά.

    htconemax5

    Αξεσουάρ

    Με την έλευση της συσκευής θα είναι διαθέσιμα και κάποια αξεσουάρ γι’αυτήν, τα οποία θα πωλούνται μεν ξεχωριστά αλλά μπορούν να βελτιώσουν κατά πολύ την εμπειρία που προσφέρει στο χρήστη. Να πούμε, αρχικά, πως στη συσκευασία θα περιλαμβάνεται δώρο μια flip-cover θήκη πολύ καλής ποιότητας, αν και δεν την είχαμε στα χέρια μας. Από εκεί και πέρα, σίγουρα το πλέον ενδιαφέρον αξεσουάρ είναι και η μεγάλη έλλειψη του One Max, σε σχέση με το Note 3: Το stylus. Η HTC το προσφέρει και για άλλες συσκευές της, όμως για μια τόσο μεγάλη συσκευή, το να μην υπάρχει ειδικό slot για να κρατήσει ένα πενάκι και το να μην περιλαμβάνεται αυτό στη συσκευασία, είναι ένα σημαντικό «αγκάθι», ιδιαίτερα για τη business κατηγορία χρηστών που δίχως άλλο ενδιαφέρεται περισσότερο για ένα phablet. Το stylus βοηθά πολύ στη χρήση και το κράτημα σημειώσεων, άρα κατ’επέκταση συνεισφέρει τρομερά στην παραγωγικότητα.

    Το Mini+ είναι ένα μικρό hand-held που αντιπροσωπεύει μια νέα τάση, προερχόμενη ακριβώς από την εξάπλωση των phablets. Λόγω του μεγάλου μεγέθους των συσκευών αυτών, τείνουν να χάσουν τελείως την ιδιότητα των κινητών τηλεφώνων και έτσι η HTC παρέχει ένα αξεσουάρ για να τους λύσεις τα χέρια. Το Mini+ έχει αριθμητικά πλήκτρα, ένα D-pad και δύο πλήκτα αποδοχής/απόρριψης κλήσης, συν μια οθόνη OLED 1,5 ίντσας. Συνδέεται μέσω BlueTooth (NFC pairing) με το One Max και μέσω αυτού μπορείτε να μιλήσετε στο τηλέφωνο, να απαντήσετε σε SMS, ακόμη και να κάνετε λήψεις φωτογραφιών, ενώ δεν αγγίζετε καν το phablet σας. Επιπλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν τηλεχειριστήριο και διαθέτει laser αλλά και δυνατότητα εναλλαγής slides παρουσιάσων, πολύ χρήσιμα χαρακτηριστικά για μεγάλη ομάδα χρηστών. Το σημαντικό είναι πως μπορείτε να μιλάτε π.χ. στο τηλέφωνο μέσω του Mini+, ενώ ταυτόχρονα σερφάρετε το Internet ή κάνετε οτιδήποτε άλλο με το Max, η επιτομή του multitasking.

    onemaxaccessories

    To Fetch είναι ουσιαστικά ένα μπρελόκ που όμως επικοινωνεί μέσω Bluetooth με το Max και σε ακτίνα 15 μέτρων μπορείτε να ενεργοποιήσετε το ringtone του phablet, για να το βρείτε ευκολότερα, αν ξεχάσατε που το αφήσατε. Αν οι δύο συσκευές απομακρυνθούν περισσότερο από 15 μέτρα μεταξύ τους, το Fetch αρχίζει να ηχεί για να σας ειδοποιήσει, ενώ σε περίπτωση που χάσετε και τα δύο, μπορείτε μέσω υπηρεσίας της HTC να δείτε το στίγμα στο χάρτη, όπου για τελευταία φορά βρίσκονταν «μαζί» και τα δύο.

    Έτερο αξεσουάρ είναι το BoomBass audio dock, το οποίο συνδέεται πανεύκολα με το One Max μέσω NFC και είναι αρκετό για να «γεμίσει» με μουσική ένα ολόκληρο δωμάτιο ή σαλόνι, χωρίς υπερβολή. Παράγει πολύ ισχυρό και καθαρό μπάσο αλλά και υψηλή ένταση συνολικά, οπότε είναι ιδανική συνοδεία για τους μουσικόφιλους.

    Τέλος, διαθέσιμη για το One Max θα είναι και μια ακόμη flip-cover θήκη, αυτή τη φορά με ενσωματωμένη μπαταρία όμως, όπως σας είπαμε στην αρχή του review. Η θήκη «συνδέεται» με τη συσκευή μέσω των τριών pins στην πλάτη του και προσθέτει ακόμη 4.500 mAh στα υπάρχοντα 3.300, αυξάνοντας τη συνολική χωρητικότητα στα 7.800 mAh! Ο αριθμός μιλάει από μόνος του και αν ο υπέρτατος στόχος σας είναι η υψηλή αυτονομία, τότε βρήκατε το ιερό δισκοπότηρό της. Αυτό καθώς η θήκη, παρά την ύπαρξη μπαταρίας, είναι σχετικά καλαίσθητη.

    htconemax6

    Η εμπειρία με μια συσκευή όπως το One Max δε μπορεί εύκολα να αποτυπωθεί σε ένα κείμενο, όσο εκτενής και να είναι η περιγραφή. Γι’αυτό προτείνουμε να δείτε και το video-παρουσίαση που ακολουθεί, για να έχετε μια σφαιρικότερη άποψη. Το One Max θα είναι διαθέσιμο το Δεκέμβρη έναντι 759€, μια τιμή σαφώς υψηλή και αντίστοιχη του μεγάλου του αντιπάλου, του Note 3. Στο ερώτημα ποιό θα επιλέγαμε μεταξύ των δύο, δεν υπάρχει σίγουρη απάντηση, καθώς εξαρτάται σε ένα βαθμό από τις προτεραιότητες του εκάστοτε χρήστη. Είναι εμφανές, όμως, πως το One Max τείνει περισσότερο προς ένα “multimedia” χαρακτήρα με κύρια χαρακτηριστικά του την ποιότητα εικόνας και ήχου, αλλά και την εξαιρετική κατασκευή και αυτονομία, με το Note 3 να προσφέρει καλύτερες “all-around” επιδόσεις συνολικά, με ισχυρότερο hardware, καλύτερη κάμερα και το πολυπόθητο stylus. Εδώ η κρίση παύει να είναι αντικειμενική και ο καλύτερος τρόπος να επιλέξετε είναι να «ζυγίσετε» τις ανάγκες σας και να δοκιμάσετε τις δύο συσκευές με τα ίδια σας τα χέρια, σε κάποιο κατάστημα. H HTC διατηρείται στην αφρόκρεμα των κατασκευαστών με το One Max, δίνοντάς μια κορυφαία, μοναδική συσκευή, αλλά θα πρέπει να προβεί σε 3-4 σημαντικές προσθήκες στην επόμενη γενιά premium μοντέλων για να μείνει εκεί…

    Περισσότερες πληροφορίες για το HTC One Max θα βρείτε εδώ.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles