20.1 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Ιδιωτικότητα στο Instagram: Posts και Reels μόνο για στενούς φίλους

    Αρκετές αλλαγές και νέα χαρακτηριστικά έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στα δημοφιλή social media. Τώρα, το Instagram της Meta επιτρέπει στους χρήστες να περιορίσουν το κοινό που βλέπει τα posts τους, επιλέγοντας να μοιραστούν το περιεχόμενο μόνο με στενούς φίλους.

    Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα οι χρήστες μπορούσαν να μοιραστούν stories και notes αποκλειστικά με τους χρήστες που περιλαμβάνονται στη λίστα στενών φίλων, αλλά η συμπερίληψη των posts και των Reels θα μπορούσε να αλλάξει δραστικά τον τρόπο λειτουργίας του Instagram. Δεδομένου ότι δεν χρειάζεται πλέον να μοιράζεστε posts με ολόκληρη τη λίστα των φίλων, κι άλλοι χρήστες μπορούν να κάνουν το ίδιο. Επομένως, το Instagram feed θα γεμίσει με αναρτήσεις από μια πιο στενή κοινότητα.

    Ένα πράσινο αστέρι υπάρχει δίπλα στους λογαριασμούς στενών φίλων και η επέκταση αυτής της “πράσινης λίστας” στο Reels θα μπορούσε να βοηθήσει πολύ στο να κάνει την εφαρμογή πιο ιδιωτική. Η Meta έχει αρχίσει να προσανατολίζεται στις πλατφόρμες μόνο για στενούς φίλους με την κυκλοφορία του Threads το 2019, αλλά τώρα, φαίνεται ότι προσπαθεί να μεταφέρει αυτό το αίσθημα απορρήτου και στο Instagram. Εν τω μεταξύ, το Facebook επιτρέπει εδώ και καιρό στους χρήστες να περιορίζουν τις αναρτήσεις σε συγκεκριμένες ομάδες ατόμων στη λίστα φίλων, είτε πρόκειται για στενούς φίλους, γνωστούς ή άτομα με τα οποία δεν θέλετε να μοιράζεστε καθόλου αναρτήσεις.

    Διαβάστε επίσης:

    Σύστημα επιβράβευσης για deepfakes λάνσαρε δημοφιλής AI πλατφόρμα

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles