18.8 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Justin Bieber: Απώλειες 1,2 εκατ. δολαρίων από επενδύσεις σε NFTs

    Ο παγκοσμίου φήμης τραγουδιστής Justin Bieber αποφάσισε να μπει στον πολυσυζητημένο κόσμο των NFTs τον περασμένο χρόνο, επενδύοντας στους διάσημους πιθήκους του Bored Ape Yacht Club (BAYC).

    Τον Ιανουάριο του 2022, ο celebrity αγόρασε το Ape #3001 έναντι του ποσού των 500 ETH, δηλαδή για 1.3 εκατομμύρια δολάρια. Τα πράγματα από τότε έχουν αλλάξει αισθητά, αφού σήμερα η αξία του εν λόγω collectible κυμαίνεται στα 29.95 WETH (58,610 δολάρια), σύμφωνα με το OpenSea. Πρόκειται για μια πτώση στην αξία του της τάξεως του 95%.

    Στο μεταξύ, το Ape #3850 – το οποίο ο Bieber αγόρασε για 166 ETH ($470,000) μια εβδομάδα αργότερα, σήμερα αξίζει 30.06 WETH, δηλαδή 58,898.56 δολάρια.

    Τα “non-fungible tokens”, γνωστά ως NFTs, έγιναν εξαιρετικά δημοφιλή το 2021, ως ένα μέσο αποκόμισης γρήγορου κέρδους που συνδεόταν με την αγορά των κρυπτονομισμάτων, αλλά και ως ένας τρόπος για τους διάσημους να συνδεθούν με το κοινό τους. Κανένα από τα NFTs του Bieber δεν ήταν ιδιαίτερα σπάνιο, με αποτέλεσμα να επικριθεί ευρέως τότε από influencers, επειδή ξόδεψε ένα τόσο μεγάλο ποσό για να αποκτήσει έναν «πίθηκο».

    Πέρυσι το Σεπτέμβριο η αγορά των NFTs σχεδόν κατέρρευσε, καταγράφοντας δραματική μείωση πωλήσεων, την ώρα που τα περισσότερα NFTs έχασαν σχεδόν όλη την αξία τους.

    Διαβάστε επίσης:

    COSMOTE BLUE: μία πρωτοβουλία της COSMOTE για την προστασία των ελληνικών θαλασσών

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles