20.8 C
Athens
Παρασκευή, 9 Μαΐου, 2025
More

    Kaz Hirai: Πιθανή η έξοδος της Sony από την αγορά των smartphones και των τηλεοράσεων!

    Σε νέες δηλώσεις που έκανε ο CEO της Sony, Kaz Hirai, την Τετάρτη, σημείωσε πως η εταιρεία στοχεύει να αυξήσει έως και 25 φορές τα λειτουργικά της κέρδη έως το 2018, αναπτύσσοντας μονάδες της όπως αυτές που περιλαμβάνουν τους αισθητήρες καμερών και το PlayStation, σκιαγραφώντας μία στρατηγική που θα μπορούσε να οδηγήσει σε έξοδο του Ιάπωνα κολοσσού από αγορές όπως αυτές των τηλεοράσεων και των smartphones.

    Sony Chief Executive Officer Kazuo Hirai Speaks At Sony IR Day

    Ο Hirai σημείωσε ότι η Sony δεν μπορεί πλέον να έχει ανάπτυξη πωλήσεων σε τομείς όπως τα smartphones, όπου αντιμετωπίζει σημαντικό ανταγωνισμό τόσο από φθηνότερους Ασιάτες κατασκευαστές, όσο και από “ηγέτες” της βιομηχανίας, όπως η Apple και η Samsung. Έτσι, θα επικεντρωθεί σε πιο επικερδείς επιχειρήσεις γι’ αυτήν, όπως οι αισθητήρες κάμερας, τα videogames και η ψυχαγωγία, ώστε να επιστρέψει στην ανάπτυξη, μετά από τις προβλέψεις που υπάρχουν γι’ αυτό το οικονομικό έτος ότι θα έχει απώλειες για έκτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια!

    “Η στρατηγική μας από το επόμενο οικονομικό έτος θα είναι η δημιουργία κερδών και επενδύσεων για ανάπτυξη” σημείωσε ο Hirai, ο οποίος σε ερώτηση σχετικά με τις τηλεοράσεις και τα smartphones δήλωσε ότι “δεν αποκλείει τη στρατηγική εξόδου” στην πιο ξεκάθαρη έως τώρα σχετική δήλωση από πλευράς της Sony, όσον αφορά τη φημολογία που υπάρχει εδώ και καιρό για μία τέτοια εξέλιξη.

    Να θυμίσουμε ότι η Sony είχε πουλήσει πέρυσι το τμήμα των φορητών υπολογιστών VAIO στο επενδυτικό group Japan Industrial Partners, το οποίο πλέον διαθέτει τα προϊόντα του brand αυτόνομα και μόνο στην Ιαπωνική αγορά.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    15,200ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles