22 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
More

    LG L Fino: Hands-on review. Το “φίνο” low-end!

    H LG το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει να πρωταγωνιστήσει στην κατηγορία των high-end συσκευών με το G3, το οποίο κατά γενική ομολογία έχει αποσπάσει θετικές κριτικές από κοινό και χρήστες. Ωστόσο, LG δε σημαίνει μόνο G3, αλλά και άλλες συσκευές που απευθύνονται περισσότερο στο entry-level κοινό. Μία από αυτές είναι το LG L Fino, μία low-end συσκευή, η οποία μοιάζει όμως να ξεκλέβει λίγη από την αισθητική και το feeling του πολύ ανώτερου G3, προσαρμόζοντας την όμως σε μία πολύ πιο οικονομική έκδοση. Έχει τελικά τις δυνατότητες το LG L Fino να πρωταγωνιστήσει και να βγει στον αφρό της δύσκολης budget κατηγορίας, κοιτάζοντας επίσης στα μάτια το Moto G (που ουσιαστικά πρόκειται για το μεγάλο αντίπαλο του);

    Fino_4B

    Πρώτες εντυπώσεις και design

    To LG L Fino σε επίπεδο design μοιάζει να είναι εμπνευσμένο από τη σχεδιαστική φιλοσοφία του LG G3, για αυτό και εν αντιθέσει με τη πλειονότητα των smartphones της κατηγορίας του δεν φέρει τα πλήκτρα χρήσης (power on/off και volume buttons) στη δεξιά πλευρά, αλλά στο πίσω τμήμα του. Η αίσθηση βέβαια που μας άφησαν τα buttons του Fino απείχαν κατά πολύ από τα αντίστοιχα πλήκτρα ελέγχου του G3, τα οποία όπως αντιλαμβάνεστε αφήνουν μία πιο “premium” αίσθηση. Πέραν των πλήκτρων ελέγχου, στο κάτω τμήμα υπάρχει η κλασική θύρα micro-USB και στο επάνω το audio input για τη σύνδεση ακουστικών – hands-free. Το Fino είναι αρκετά ελαφρύ (146 γραμμάρια) και το υλικό κατασκευής του LG L Fino είναι το πλαστικό, κάτι βέβαια που δεν θα πρέπει να μας προξενεί ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς δεν μπορούμε να περιμένουμε και περισσότερα από συσκευές που κυμαίνονται κάτω από το όριο των 200 ευρώ.

    Fino_1B

    Το θετικό στοιχείο είναι ότι το μέγεθος του δεν ενοχλεί και αφήνει μία άνετη αίσθηση, ενώ επίσης με χαρακτηριστική ευκολία μπορεί ο χρήστης να το χειριστεί με το ένα χέρι, καθώς οι διαστάσεις του δεν είναι απαγορευτικές. Επιπλέον το “μικρό” της LG διαθέτει αποσπώμενο καπάκι, όπου ανοίγοντας το μπορούμε να διακρίνουμε τη θύρα για την κάρτα SIM, όπως και την MicroSD slot (δύναται να δεχθεί κάρτες έως τα 32GB). Στο πίσω τμήμα είναι τοποθετημένο το ηχείο, όπως επίσης και η μπαταρία, η οποία παρέχει αυτονομία στις 1900mAh. Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η συσκευή κυκλοφορεί σε πέντε διαφορετικά χρώματα (άσπρο, μαύρο, χρυσό, κόκκινο και πράσινο). Σε γενικές γραμμές, θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε το Fino της LG ως μία προσεγμένη low-end συσκευή, η οποία χαρίζει μεγάλη ευχρηστία.

    Οθόνη, tech specs & interface

    Η 4.5 ιντσών οθόνη του LG L Fino είναι τεχνολογίας IPS LCD με ανάλυση στα 800×480 pixels, η οποία συνολικά παρέχει απλώς ένα επαρκές αποτέλεσμα για τα δεδομένα της κατηγορίας τόσο σε επίπεδο ευκρίνειας όσο και σε επίπεδο φωτεινότητας χωρίς βέβαια να είναι κάτι το συγκλονιστικό. Πάντως, οι γωνίες θέασης και η αναπαραγωγή των χρωμάτων (που έχουν μία τάση προς το λευκό) μας άφησαν με αρκετά θετικές εντυπώσεις.

    Fino_3B

    Όσον αφορά, τα τεχνικά χαρακτηριστικά του LG Fino, το βάρος της διαχείρισης των εφαρμογών πέφτει σε έναν τετραπύρηνο Snapdragon 400 της Qualcomm που το ρολόι του είναι χρονισμένο στα 1.2GHz, ενώ παράλληλα συνοδεύεται από 1GB μνήμης RAM που ως γνωστόν αποτελεί το στάνταρ της κατηγορίας. Μπορεί ο παραπάνω συνδυασμός τεχνικών χαρακτηριστικών να μην μας αφήνει με το στόμα ανοικτό, ωστόσο το θετικό είναι ότι το lag είναι άγνωστη λέξη για το μικρό της LG, καθώς από τις εφαρμογές μέχρι την πλοήγηση στο Internet και τη ροή των menus το Fino ανταποκρίνεται ταχύτατα και χωρίς την παραμικρή υπόνοια καθυστέρησης. Αδιαμφισβήτητα, μην περιμένετε να τρέξετε με ευκολία και χωρίς κολλήματα κάποιο βαρύ mobile game με eye candy γραφικά, παρόλα αυτά για τις καθημερινές δουλειές σας, το Fino σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να σας απογοητεύσει. Σε ότι έχει να κάνει με τον αποθηκευτικό χώρο της συσκευής, τo Fino διαθέτει 4GB μνήμης RAM, ένα ποσό μνήμης που είναι αρκετά χαμηλό (με εγκατεστημένο το λειτουργικό απομένει ελάχιστος χώρος για τον χρήστη), όμως φυσικά αυτό είναι κάτι διορθώνεται (ευτυχώς) με τη χρήση microSD κάρτας.

    Fino_5B

    Όσον αφορά, το λειτουργικό και το interface το LG L Fino έρχεται σεταρισμένο με Android 4.4.2, όμως όπως σε όλα τα smartphones υπάρχει το εξαιρετικό LG 3.0 user interface, το οποίο αν μη τι άλλο προσθέτει, με τον πλούτο των ξεχωριστών features του, έναν τόνο διαφορετικότητας και λειτουργικότητας στη συσκευή. Στις δυνατότητες του LG 3.0 user interface εντάσσεται και η λειτουργία του Knock Code που επιτρέπει την ενεργοποίηση (ή απενεργοποίηση) με double tap στην οθόνη, όπως επίσης και η εισαγωγή κωδικού κλειδώματος με την εισαγωγή προσωπικού κωδικού που αποτελείται από 2-8 χτυπήματα οπουδήποτε στην οθόνη. Χωρίς αμφιβολία, το homemade user interface είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του Fino της LG, έναντι των υπολοίπων συσκευών της low-end κατηγορίας και αποδεικνύει την υψηλή ποιότητα και την προσοχή που δίνει η κορεατική εταιρεία ακόμη και στα low-budget προϊόντα της. Στα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά το Fino υποστηρίζει δίκτυα 3G, όπως επίσης Wi-Fi 802.11 b/g/n και Wi-Fi hotspot, Bluetooth 4.0, αλλά και A-GPS & GLONASS. Τέλος, από το μικρό της LG δεν λείπουν το accelerometer και οι proximity sensors, όπως και ένας δέκτης FM Radio για να ακούτε τους αγαπημένους σας ραδιοφωνικούς σταθμούς.

    Fino_6B

    Κάμερα & ήχος

    Ο κύριος αισθητήρας κάμερας του Fino δεν είναι κακός ποιοτικά, καθώς με τα 8MP (ανώτερη ανάλυση στα 3264×2448 pixels) παρέχει ένα άκρως ικανοποιητικό αποτέλεσμα, χωρίς βέβαια να διεκδικεί βραβείο φωτογραφικής τελειότητας. Παρόλα αυτά, η κάμερα του Fino διαθέτει Auto-focus, ενώ παράλληλα το LED flash εξασφαλίζει καλές νυχτερινές λήψεις. Επιπλέον, στο μπροστινό τμήμα του smartphone της LG υπάρχει και μία απλή VGA κάμερα για selfies που όμως το οπτικό αποτέλεσμα δεν είναι και ότι καλύτερο, εξαιτίας της εξαιρετικά χαμηλής ανάλυσης. Σε αυτό το σημείο αξίζει να προσθέσουμε πως η συσκευή τραβάει video ανάλυσης WVGA, που όπως μπορείτε να καταλάβετε δεν είναι και ότι καλύτερο υπάρχει σε επίπεδο ποιότητας. Ωστόσο, δεν μπορούμε να ζητάμε από μία low-end συσκευή να είναι σχεδόν τέλεια σε όλες τις κατηγορίες. Ολοκληρώνοντας, αρκετά ικανοποιητικός, χωρίς ωστόσο να ξετρελαίνει με την ποιότητα του, είναι και ο ήχος που βγαίνει από το ηχείο της συσκευής.

    Fino_2B

    Μία “Fin-α” πρόταση από την LG!

    Το LG L Fino σίγουρα δεν είναι το smartphone που σε αφήνει με ανοικτό το στόμα λόγω των καταπληκτικών επιδόσεων του, ωστόσο αποτελεί μία αξιοπρεπή συσκευή που άνετα θα κερδίσει το ενδιαφέρον ενός νεανικού καταναλωτικού κοινού που στοχεύει σε ένα αποδοτικό low-budget smartphone. Το Fino βρίσκεται κοντά στο Moto G και με τιμή στα 189 ευρώ κάλλιστα μπορεί να αποτελέσει μία καλή εναλλακτική πρόταση απέναντι στο κινητό της Motorola που αποτελεί ένα από τα καλύτερα στη συγκεκριμένη κατηγορία. Το μεγαλύτερο του ατού είναι ότι φέρει την υψηλή ποιότητα κατασκευής της LG και αυτό από μόνο του είναι ένας επιπρόσθετος λόγος να το αγοράσεις.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    2 ΣΧΟΛΙΑ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles