17.9 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Meta: Αναπτύσσει δωρεάν ΑΙ chatbot που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT

    Η Meta αποτελεί μια εκ των εταιρειών που τα τελευταία χρόνια επενδύουν τεράστια κεφάλαια στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης. Υπό τις οδηγίες του Mark Zuckerberg, έχει ετοιμάσει ήδη data centers, με βασικό στόχο να δημιουργήσει ένα νέο chatbot που ελπίζει ότι θα είναι τόσο εξελιγμένο όσο το GPT-4 της OpenAI, σύμφωνα με την The Wall Street Journal.

    Όπως αναφέρουν σχετικά δημοσιεύματα, η εταιρεία σκοπεύει να εκπαιδεύσει έναν νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο στις αρχές του 2024. Ο Mark Zuckerberg φέρεται να πιέζει για να είναι δωρεάν για τις εταιρείες, με τη Meta να αγοράζει περισσότερα Nvidia H100 AI-training chips, ώστε να μη βασιστεί ξανά στην πλατφόρμα cloud Azure της Microsoft για να εκπαιδεύσει το νέο chatbot. Η εταιρεία φέρεται να συγκέντρωσε μια ομάδα νωρίτερα φέτος για να κατασκευάσει το μοντέλο, με στόχο την επιτάχυνση της δημιουργίας εργαλείων AI που μπορούν να μιμηθούν τις ανθρώπινες εκφράσεις.

    Αυτός ο στόχος μοιάζει με φυσική επέκταση των φημολογούμενων generative ΑΙ χαρακτηριστικών πάνω στα οποία εργάζεται ήδη η Meta. Μια διαρροή του Ιουνίου ισχυρίστηκε ότι υπήρχε ένα chatbot για το Instagram με 30 προσωπικότητες που δοκιμάζονται, το οποίο παραπέμπει στις απροειδοποίητες «περσόνες» AI που λέγεται ότι θα ξεκινήσει η εταιρεία αυτόν τον μήνα.

    Διαβάστε επίσης:

    To HarmonyOS θα κυκλοφορήσει σε… PC; Κίνηση Ματ από την Huawei; (Φήμες)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles