18.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
More

  Microsoft: Στη διάθεση του κοινού η έκδοση Consumer Preview των Windows 8

  Η Microsoft ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα της Consumer Preview έκδοσης των Windows 8– τον επόμενο μεγάλο σταθμό του λειτουργικού συστήματος των Windows.  Η νέα αυτή έκδοση είναι διαθέσιμη από στο http://preview.windows.com Τα Windows 8 Consumer Preview προσφέρουν μια πιο δυνατή εμπειρία μέσω της δοκιμής του πιο δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος στον κόσμο και είναι στη διάθεση των καταναλωτών μετά από την αρχική έκδοση των Windows 8 Developer Preview της περασμένης χρονιάς, η οποία έγινε download και δοκιμάστηκε από περισσότερους από 3 εκατομμύρια developers (προγραμματιστές).

  «Με τα Windows 8,  επανασχεδιάσαμε τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν με τον υπολογιστή τους και εστιάσαμε στο να κάνουμε τα πάντα να φαίνονται σαν μια φυσική προέκταση της συσκευής , είτε ο χρήστης χρησιμοποιεί Windows 8 tablet, laptop, είτε συσκευή τύπου all-in-one», σημείωσε ο  Steven Sinofsky, Πρόεδρος του τμήματος  Windows και  Windows Live, της Microsoft, προσθέτοντας ότι «Η Consumer Preview έκδοση των Windows 8 φέρνει μια χωρίς περιορισμούς προσέγγιση στον τρόπο χρήσης του υπολογιστή».

  Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Βαρκελώνη, σχετικά με τα Windows 8 Consumer Preview,  στην οποία παρευρέθηκαν συνεργάτες από όλο τον κόσμο, η Microsoft παρουσίασε κάποιους βασικούς εκσυγχρονισμούς:

  Ευρύ φάσμα αλλαγών και βελτιώσεων του προϊόντος: Από την Developer Preview έκδοση του Σεπτεμβρίου, σχεδιασμένη για να αποτελέσει προεπισκόπηση της πλατφόρμας προγραμματισμού, τα Windows 8 βελτιώθηκαν σε κάθε διάσταση. Από την ολοκλήρωση της εμπειρίας του χρήστη σε επίπεδο αφής, πληκτρολογίου και ποντικιού μέχρι τη βελτιστοποίηση της πλατφόρμας προγραμματισμού, η Consumer Preview έκδοση έχει βελτιωμένη απόδοση, ποιότητα και αξιοπιστία σε κάθε επιμέρους υποσύστημα. Με τα πρόσθετα χαρακτηριστικά, προσφέρει μια πιο ολοκληρωμένη εικόνα όλων των δυνατοτήτων των Windows 8.

  Windows Store με νέες εφαρμογές: Η Consumer Preview έκδοση των Windows 8 εγκαινιάζει τη δοκιμαστική (beta) λειτουργία του Windows Store, το οποίο διαθέτει πλήθος νέων Metro style εφαρμογών, ανεπτυγμένες τόσο από ανεξάρτητους developers (προγραμματιστές), όσο και από τη Microsoft. Κατά τη διάρκεια της Consumer Preview, οι εν λόγω εφαρμογές θα είναι διαθέσιμες για δοκιμή χωρίς κανένα κόστος για τους χρήστες. Το Windows Store θα προσφέρει εξατομικευμένες συστάσεις, ενώ τα Windows 8 δίνουν στους χρήστες τη δυνατότητα μεταφοράς των εφαρμογών και των ρυθμίσεων σε διαφορετικούς υπολογιστές, κάνοντας με αυτό τον τρόπο τον εντοπισμό και τη δοκιμή νέων εφαρμογών πιο εύκολη. Παράλληλα, τα Windows 8 προσφέρουν στους developers (προγραμματιστές) περισσότερες ευκαιρίες από οποιαδήποτε άλλη πλατφόρμα.

  Σύνδεση στο cloud μέσω Windows PC και Windows Phone 7. Η Windows 8 Consumer Preview έκδοση προσφέρει στο χρήστη τη δυνατότητα να έχει απρόσκοπτη πρόσβαση στο ψηφιακό του υλικό μέσω των υπηρεσιών στο διαδίκτυο. Επιπλέον, μέσω μιας προαιρετικής εγγραφής σε λογαριασμό της Microsoft, ο χρήστης αποκτά πρόσβαση σε μια σειρά από πρόσθετα χαρακτηριστικά. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται η δυνατότητα επισκόπησης όλων των ρυθμίσεων, η χρήση αποθηκευτικού χώρου στο cloud, η επικοινωνία μέσω email, ημερολογίου και επαφών, καθώς και η σύνδεση σε πολλές υπηρεσίες. Η σύνδεση με το cloud είναι εφικτή μέσω των Windows PCs και των κινητών με Windows Phone 7.

  Internet Explorer 10 Platform Preview 5: Η καλύτερη εμπειρία πλοήγησης στο διαδίκτυο εξασφαλίζεται με τον Internet Explorer 10. O browser έχει σχεδιαστεί από την αρχή  προκειμένου να παρέχει μια νέα εμπειρία ειδικά για συσκευές με Windows 8. Προσφέρει ένα edge-to-edge περιβάλλον, που εστιάζει λιγότερο στον browser και περισσότερο στο ίδιο το Web. Με εύκολη και άμεση ροή, ο Internet Explorer είναι hardware-accelerated, προκειμένου να επιτρέπει υψηλές αποδόσεις στο διαδίκτυο.

  Προεπισκόπηση νέων δυνατοτήτων hardware. Στην εκδήλωση, η Microsoft παρουσίασε επίσης τη δυνατότητα των Windows 8 να λειτουργούν  σε μεγάλο εύρος συσκευών τόσο με x86- όσο και με ARM-. Το hardware θα είναι διαθέσιμο σε επιλεγμένους προγραμματιστές για δοκιμή, όπως ανακοινώθηκε.

  Η έκδοση Consumer Preview των Windows 8 είναι διαθέσιμη  για download σε όλο τον κόσμο στα αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιαπωνικά και απλοποιημένη κινεζική γλώσσα. Περισσότερες πληροφορίες για τα Windows 8 και σχετικά με το πώς μπορείτε να κατεβάσετε την έκδοση Consumer Preview, θα βρείτε στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις http://preview.windows.com ή http://windowsteamblog.com

  Related Articles

  2 ΣΧΟΛΙΑ

  τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

  Stay Connected

  45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
  6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
  14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


  Latest Articles