13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Ο Kim Jong Un λατρεύει το Squid Game και ο λόγος είναι ότι παρουσιάζει το κτηνώδες πρόσωπο του καπιταλισμού!

    To Squid Game εξακολουθεί να βρίσκεται ψηλά στις προτιμήσεις των φίλων του Netflix, ενώ υπολογίζεται ότι το έχουν παρακολουθήσει περισσότεροι από 110 εκατομμύρια συνδρομητές. Μέσα σε αυτούς είναι και ο Kim Jong Un και αρκετά άτομα από το κλειστό κύκλο του, καθώς ένα (από τα λιγοστά) website της Βορείου Κορέας που ειδικεύεται στην… προπαγάνδα, εμφανίζεται να εξυμνεί και να γράφει «διθυράμβους» για το Squid Game!

    Συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει μια ανώνυμη πηγή, το άρθρο που προφανώς αναρτήθηκε από κάποιον κυβερνητικό αξιωματούχο, στο Squid Game απεικονίζεται η κτηνώδης πραγματικότητα της κοινωνίας της Νοτίου Κορέας, στην οποία είναι σύνηθες το φαινόμενο οι πολίτες να χάνουν το ανθρώπινο τους πρόσωπο και να οδηγούνται στον extreme ανταγωνισμό. Όπως τονίζει το άρθρο, η διαφθορά στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή στη Νότια Κορέα, η ανισότητα και ο αμοραλισμός που διέπει τις ανθρώπινες σχέσεις είναι στοιχεία πάνω στα οποία έχει δομηθεί το οικοδόμημα του καπιταλισμού. Μάλιστα, όπως τονίζεται στο άρθρο οι παίκτες στο Squid Game, δεν αποτελούν τίποτα άλλο παρά πιόνια στη σκακιέρα των πλουσίων. Αν και σίγουρα το εν λόγω άρθρο έχει πιάσει το νόημα (σε γενικές γραμμές), παρόλα αυτά παραλείπει (σκοπίμως) μια σημαντική λεπτομέρεια, καθώς στο Squid Game παρουσιάζεται επίσης και η τραγική ιστορία της Kang Sae-byeok, μίας νεαρής κοπέλας από την Βόρειο Κορέα που αναγκάστηκε να αυτομολήσει και να αφήσει για πάντα την πατρίδα της, εξαιτίας των δύσκολων συνθηκών που επικρατούν εκεί λόγω του καθεστώτος του Kim Jong Un.

    Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο ηγέτης της Βορείου Κορέας έχει ασχοληθεί με τα «πολιτισμικά» προϊόντα που προέρχονται από την Ν. Κόρεα, χαρακτηρίζοντας την K-Pop ως «καρκίνωμα» και απαγορεύοντας στους πολίτες της κομμουνιστικής χώρας οποιαδήποτε επαφή με αυτά. Μάλιστα, όσοι συλληφθούν να ακούν K-Pop ή να παρακολουθούν τηλεοπτικές σειρές και ταινίες από τη Ν.Κορέα, κινδυνεύουν με πολύμηνη φυλάκιση ή να τους επιβληθεί ποινή σε καταναγκαστικά έργα.

    Διαβάστε εδώ: The Squid Game – Ένα κοινωνικοπολιτικό αλληγορικό παραμύθι για μια βαθιά άρρωστη κοινωνία

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles