18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    “Παλεύει” το Facebook να κρατήσει τους νέους χρήστες

    Τα προβλήματα για το Facebook είναι αρκετά το τελευταίο διάστημα. Ένα από τα ζητήματα που έχουν προκύψει είναι η μειωμένη απήχηση που έχει πλέον το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης στη νεολαία.

     

    Μειώνονται επικίνδυνα τα ποσοστά των νέων

    Σύμφωνα με τα στοιχεία, το Facebook έχει χάσει ποσοστό περίπου 13% των εφήβων στην Αμερική, ενώ την επόμενη διετία αναμένεται να μειωθεί πολύ περισσότερο. Ανάλογη είναι η εικόνα και στις ηλικίες 20 με 30. Οι χρήστες υπολογίζεται να σταματήσουν κατά 4% να χρησιμοποιούν το app. Το μήνυμα είναι σαφές! Το Facebook χάνει τη νεολαία! Η βάση του δείχνει να μεγαλώνει ηλικιακά, γεγονός που αποτελεί μελλοντική απειλή.

    Για το λόγο αυτό, ο Ζούκερμπεργκ και η ομάδα του θα αναζητήσουν τρόπους να προσελκύσουν το νεανικό κοινό. Δεν πρόκειται για ένα πλάνο που θα υλοποιηθεί από τη μια μέρα στην άλλη. Η αρχή αναμένεται να γίνει στο Instagram, που είναι ευκολότερο να προσελκύσει μεγαλύτερο νεανικό κοινό δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στα video.

    Διαβάστε επίσης:

    Σαρωτική επιχείρηση στο “dark web” με 150 συλλήψεις για όπλα και ναρκωτικά

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles