20 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
More

    Έρευνα: Πιστεύω πως υπάρχει το PRISM και είμαι έτοιμος/η να πληρώσω για ένα «ασφαλές» κοινωνικό δίκτυο (infographic)

    prism effect

    Από την 6η Ιουνίου που διέρρευσαν οι πληροφορίες για το σύστημα παρακολούθησης των Υπηρεσιών Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ, των online δραστηριοτήτων Αμερικανών και άλλων πολιτών, δεν έχουν σταματήσει οι αποκαλύψεις. Αποκαλύψεις για τις εταιρείες τεχνολογίας, για την Κυβέρνηση των ΗΠΑ, για τους Ευρωπαίους που στέκονται αμήχανοι απέναντι στο Οργουελιανό σενάριο, για τον ίδιο τον Edward Snowden που αποκάλυψε το σκάνδαλο PRISM στις εφημερίδες Washington Post και Guardian. Τι πραγματικά πιστεύει, όμως, ο κόσμος για το PRISM; Μία ενδιαφέρουσα έρευνα που διαξήγαγε το Pollfish, η mobile πλατφόρμα διενέργειας surveys μέσω εφαρμογών, παγκοσμίως, δείχνει τα εξής ενδιαφέροντα:

    Οι άνθρωποι που γνώριζαν για το PRISM, κατά το 75,3% πιστεύουν πως ισχύει, είναι πραγματικότητα. Ενώ 5 στους 10 που δεν είχαν διαβάσει τα νέα σε εφημερίδες και διαδίκτυο πιστεύουν πως οι κυβερνήσεις έχουν ούτως ή άλλως πρόσβαση στα διαδικτυακά τους δεδομένα. Και στις δύο περιπτώσεις των ερωτηθέντων, είναι πρόθυμοι να αλλάξουν τις Online συνήθειές τους, όπως να είναι λιγότερο ενεργοί στα κοινωνικά δίκτυα, προκειμένου να προστατεύσουν την ιδιωτικότητά τους.

    Στην ερώτηση «Πιστεύετε πως η κυβέρνηση έχει το δικαίωμα να αποκτά πρόσβαση στις προσωπικές σας πληροφορίες για λόγους ασφαλείας» , μόλις το 27,7% από εκείνους που γνώριζαν περί του PRISM δήλωσαν πως ανέχονται μία τέτοια συμπεριφορά, ενώ από εκείνους που δεν γνώριζαν για το PRISM, δικαιολογεί την κυβέρνηση το 44,5%!

    Ενδιαφέρον είναι ότι από όσους γνώριζαν για το PRISM, το 57,8% δήλωσε πως θα σταματήσει να χρησιμοποιεί μεγάλα κοινωνικά δίκτυο όπως το Facebook και το Google+, ενώ το 47,5% είναι πρόθυμοι να πληρώσουν για μία αντίστοιχη υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης που θα τους διασφαλίζει ότι τα δεδομένα τους θα είναι ασφαλή, αλλά και δεν θα βλέπουν διαφημίσεις.

    Η έρευνα μέσω της πλατφόρμας Pollfish διεξήχθη μεταξύ 8 και 12 Ιουνίου, σε ένα τυχαίο δείγμα 594 χρηστών του διαδικτύου από όλο τον κόσμο. Τα πλήρη συμπεράσματα της έρευνας μπορείτε να τα διαβάσετε στο σχετικό blogpost του Pollfish εδώ.

    Πείτε μας: εσείς θα ήσασταν πρόθυμοι να πληρώσετε για ένα κοινωνικό δίκτυο προκειμένου να είστε «ασφαλείς» από κυβερνητική παρακολούθηση αλλά και να μη βλέπετε διαφημίσεις; Και πιστεύετε πως, ένα τέτοιο κοινωνικό δίκτυο επί πληρωμή, μπορεί να είναι ασφαλές για τα δεδομένα σας;

    Δείτε το Infographic

    prism-effect_51befdf325787_w587

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles