16.6 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
More

    Realme 7 Unboxing & Hands-On Review: “Ταράζει τα νερά στη mid-range κατηγορία”!

    Η Realme  τo τελευταίο χρονικό διάστημα δείχνει να επενδύει συνεχώς σε λύσεις, οι οποίες διακρίνονται για την value for money φιλοσοφία τους. Άλλωστε στη σημερινή εποχή που το smartphone μας είναι ένα είδος καθημερινής ανάγκης, είναι βέβαιο ότι η συσκευή, η οποία κερδίζει περισσότερους πόντους στα μάτια των καταναλωτών είναι εκείνη που καταφέρνει να τον υπερκαλύψει στα tasks του, χωρίς να είναι αναγκασμένος να βάλει πολύ βαθιά το χέρι στη τσέπη. Η Realme λοιπόν έχει αποδείξει ότι είναι expert πάνω στη συγκεκριμένη φιλοσοφία και οι δύο νέες συσκευές της Realme 7 και Realme 7 Pro, απλώς επιβεβαιώνουν τα παραπάνω. Άλλωστε με τιμές που κυμαίνονται στα €219 και €269  αντίστοιχα, το μόνο βέβαιο είναι ότι οι δύο προαναφερθείσες συσκευές ταράζουν τα νερά στη μεσαία κατηγορία. Για πάμε όμως να δούμε πιο αναλυτικά τις “εκπλήξεις” που μας επιφυλάσσει το “μικρό” Realme 7, το οποίο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, στην ελληνική αγορά στις 13 Οκτωβρίου.  

    Το Realme 7 έχει πάχος 9,4 mm και βάρος 196,5 gr, που υποδηλώνουν πως έχει αρκετά μεγάλη μπαταρία. Αν και το πλαστικό είναι το υλικό που κυριαρχεί, παρόλα αυτά ξεχωρίζει για τον εκπληκτικά στιβαρό χαρακτήρα του. Σε κάθε περίπτωση, η κατασκευή είναι υψηλής ποιότητας και αισθητικής, με ένα πολύ όμορφο φινίρισμα στο πίσω μέρος που “παίζει” με το φως και μια διαμήκη γραμμή να “χωρίζει” την πλάτη σε δύο τμήματα. Gorilla Glass 3 καλύπτει την οθόνη και το camera module στο πίσω μέρος εξέχει σε μικρό βαθμό.

    Στη συσκευασία βρίσκουμε θήκη σιλικόνης, φορτιστή 30W και καλώδιο Type-C. Να τονίσουμε πως η συσκευή θα είναι διαθέσιμη σε Mist White και Mist Blue χρώματα και η γενική αίσθηση που σου αφήνει σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης είναι ότι κρατάς στα χέρια σου μια πιο premium συσκευή σε σχέση πάντα με την τιμή της.

    Η οθόνη είναι IPS με διαγώνιο 6,5″, 20:9 ratio και FullHD+ ανάλυση (1080×2400 pixels), ενώ έχει 90Hz refresh rate και η φωτεινότητά της αγγίζει τα 480 nits, υψηλότερη από σχεδόν κάθε ανταγωνιστή του Realme 7. Στο εσωτερικό της συσκευής βρίσκουμε το MediaTek Helio G95, ένα mid-range chipset που θα καλύψει άνετα τις ανάγκες του μέσου χρήστη, ακόμα και του gamer, αν και είναι κατασκευασμένο στα 12nm οπότε έχει ελαφρώς αυξημένη κατανάλωση ενέργειας. Συνδυάζεται με 6 ή 8GB RAM και 64 ή 128GB αποθηκευτικού χώρου UFS 2.1, ο οποίος επεκτείνεται μέσω microSD. Το λειτουργικό είναι το Android 10 και από “πάνω” έχουμε το πλέον πρόσφατο Realme UI 2.0 με όλα τα “καλούδια” του.

    Με μεγάλη ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι το Realme 7 δύναται να καλύψει ακόμη και τις πιο απαιτητικές εφαρμογές, ενώ το lag δείχνει να του είναι άγνωστη έννοια, ακόμη και στα πιο απαιτητικά games, τα οποία όλοι γνωρίζουμε ότι απαιτούν μπόλικη ισχύ. Αναμφίβολα, το Realme 7 πρόκειται για μια συσκευή, η οποία μπορεί να τραβήξει άνετα στη “ανηφόρα” στην εκπλήρωση των καθημερινών tasks που του θέτει ο χρήστης.

    Περνώντας στις κάμερες, έχουμε μια τετραπλή στο πίσω μέρος με κύριο αισθητήρα 64MP (f/1.8) με PDAF, 8MP ultra-wide κάμερα και 2MP macro συν 2MP depth κάμερες. Υποστηρίζει HDR, μπορεί να κάνει λήψη 4K video στα 30 FPS, 1080p στα 120FPS και slow-motion 720p, ενώ έχει και gyro-EIS. Μια πολύ καλή κάμερα, συνολικά, για την κατηγορία της συσκευής, που θα σας καλύψει άνετα. Η selfie κάμερα έχει αισθητήρα 16MP με διάφραγμα φακού f/1.6 και δυνατότητα λήψης 1080p video στα 30/120FPS.

    Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0 με A2DP/LE, GPS, NFC, audio jack και την Type-C OTG θύρα, οπότε δε θα σας λείψει σχεδόν τίποτα. Ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι στο πλαϊνό power/lock button και λειτουργεί ικανοποιητικά.

    Κλείνοντας με την αυτονομία, η μπαταρία του Realme 7 έχει χωρητικότητα 5.000mAh και θα βγάλει τη μέρα σας μάλλον εύκολα, ενώ επαναφορτίζεται μέσω του DartCharge φορτιστή στα 30W, κατά 50% σε 26′ και πλήρως σε 65′.

    Αναμφίβολα, η Realme στην αυτονομία αν μη τι άλλο πέτυχε διάνα, καθώς η συσκευή είναι σχεδιασμένη για να μπορεί να σηκώσει το βάρος μιας επίπονης και απαιτητικής ημέρας και το σημαντικότερο… κοστίζει ελάχιστα σε σύγκριση με αυτό που μπορεί να χαρίσει στον casual χρήστη. Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάλογα με την έκδοση,  όλα τα νέα Realme θα απολαμβάνουν 3 έτη εγγύησης καλής λειτουργίας, αντί των “παραδοσιακών” 2 ετών.

    Δημήτρης Σκιάννης
    Δημήτρης Σκιάννης
    Ο Δημήτρης Σκιάννης είναι δημοσιογράφος/συντάκτης και φανατικός οπαδός της τεχνολογίας από μικρή ηλικία, καταπιανόμενος με οποιαδήποτε συσκευή/εξάρτημα/gadget έπεφτε και πέφτει στα χέρια του. Τον υπόλοιπο χρόνο απλώς γράφει μανιωδώς για όλα τα παραπάνω, αδημονώντας για το τι μας επιφυλάσσει μελλοντικά η επιστήμη και απολαμβάνοντας την καθημερινή παρακολούθηση των εξελίξεων.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles