17 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
More

    Samsung Galaxy Buds Pro Hands-On Review: «Pro στάνταρ ποιότητας σε όλα τα επίπεδα»!

    H Samsung από το 2019 εξελίσσει και τελειοποιεί όλο και περισσότερο το concept των in-ear wireless Galaxy Buds, τα οποία πλαισιώνουν και εμπλουτίζουν το οικοσύστημα της. Το πρώτο μοντέλο της σειράς, διαδέχθηκαν τα Buds+ και Buds Live και τώρα με τα Buds Pro, η κορεατική εταιρεία επιχειρεί να μπει σφήνα ανάμεσα στα Airpods Pro της Apple αλλά και τα WF-1000XM3 της Sony. Από τη στιγμή που η συγκεκριμένη κατηγορία είναι από τα πιο hot τεχνολογικά trend, η κορεατική εταιρεία με τα Galaxy Buds Pro επιχειρεί να υπερκεράσει τον ανταγωνισμό, προσθέτοντας μια σειρά από αποκλειστικά features (360 Audio και Auto Switch) που δεν περιορίζονται αποκλειστικά στην βελτιστοποίηση του ήχου. Φυσικά, το κερασάκι στην τούρτα δεν είναι άλλο από το αναβαθμισμένο Noise Cancellation, αλλά και το φρέσκο φουτουριστικό design που αν μη τι άλλο προσθέτει μπόλικους πόντους στη συνολική εμπειρία που προσφέρουν. Για πάμε όμως να δούμε τα in-ear wireless ακουστικά της Samsung και πιο αναλυτικά… 

    Feel like a Pro!

    Κοιτάζοντας πιο προσεκτικά τον σχεδιασμό τους, μπορούμε πολύ εύκολα να αντιληφθούμε ότι η Samsung για μία ακόμη φορά επένδυσε σε αρκετά φουτουριστικές και τολμηρές γραμμές. Εκ πρώτης όψεως θυμίζουν αρκετά τα Buds+, ωστόσο αφήνουν για λίγο στο περιθώριο το σχήμα «φασολιού» των προηγούμενων μοντέλων της σειράς, ενώ είναι αρκετά πιο sleek. Παράλληλα, το glossy υλικό που τα περιβάλλει προσθέτει πόντους στον premium χαρακτήρα τους. Αν και θα προτιμούσαμε λίγο παραπάνω διαθέσιμο χώρο για να μπορούμε να εκτελούμε με μεγαλύτερη άνεση τα touch controls (και θέλει λίγο συνήθειο από την πλευρά του χρήστη τους), παρόλα αυτά διαθέτουν καλή εφαρμογή παρά το σχετικά μεγάλο μέγεθος τους και το γεγονός ότι “γεμίζουν” σχετικά από το αυτί του χρήστη.

    Όπως προαναφέραμε, ένα στοιχείο στο οποίο έχει δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα η Samsung είναι το εξισορροπημένο Noise Cancellation (συνδυάζοντας active και passive NC), με το physical σχήμα τους ουσιαστικά να βοηθάει σημαντικά στον αποκλεισμό των ήχων που προέρχονται από το περιβάλλον. Με τη κορεατική εταιρεία να ισχυρίζεται ότι τα νέα Buds έχουν τη δυνατότητα αποκλεισμού του 99% των εξωτερικών ήχων, στο πλαίσιο της δοκιμής μας διαπιστώσαμε ότι πράγματι τα νέα in-ear ακουστικά κάνουν πολύ καλά τη δουλειά τους.

    Όσον αφορά την ειδική θήκη φόρτισης, θυμίζει περισσότερο σαν ένα μικρό σεντούκι, είναι αρκετά compact και στιβαρή και μπορείτε να την μεταφέρετε εύκολα παντού, καθώς χωράει άνετα ακόμη και στην τσέπη σας. H θήκη διαθέτει ένα status LED, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό της, το οποίο ανάβει σε διαφορετικά χρώματα (πράσινο, κίτρινο και κόκκινο), ενημερώνοντας για το πόση μπαταρία έχει απομείνει στα ακουστικά.

    Σε γενικές γραμμές, αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι τα Galaxy Buds Pro προσφέρουν άνεση ακόμη και εάν τα φοράτε για εκτεταμένες χρονικά περιόδους, χωρίς να ασκούν ιδιαίτερη πίεση και το μόνο που ενδεχομένως θα έπρεπε να δουλέψει παραπάνω η Samsung (απο σχεδιαστικής απόψεως) έχει να κάνει με την βελτιστοποίηση των touch controls.

    Sound like a Pro!

    Τα Buds Pro διαθέτουν 11mm woofers για πιο βαθύ μπάσο και 6.5mm tweeters για τις υψηλές συχνότητες, με την AKG να έχει βάλει το χεράκι της στην βελτιστοποίηση της ακουστικής εμπειρίας. Όπως προαναφέραμε, το Active Noise Cancellation είναι ένα από τα feature τους που έχει δουλευτεί αρκετά από τη Samsung. Στο εσωτερικό τους υπάρχει μια dedicated VPU (Voice Pickup Unit) που, σε συνεργασία με τα 3 μικρόφωνα σε κάθε bud, κάνουν εξαιρετικό διαχωρισμό φωνής και θορύβου. Η «έξυπνη» διαχείριση των Buds Pro στο Noise Cancellation είναι ότι μπορούν να αντιληφθούν αποτελεσματικά την πηγή του ήχου, από όπου κι εάν αυτή προέρχεται. Ακόμη καλύτερα, τα νέα in-ear ακουστικά της Samsung έρχονται με ένα νέο εξελιγμένο feature ανίχνευσης της φωνής, με τα Buds Pro να είναι σε θέση να ανιχνεύσουν εάν μιλάτε και έτσι αυτομάτως να γυρίζουν σε ambient sound mode, έτσι ώστε να μπορείτε να έχετε καλύτερη ακουστική του περιβάλλοντος χώρου σας. H διαχείριση των θορύβων του περιβάλλοντος και ο αποκλεισμός τους είναι πραγματικά υποδειγματικός και δείχνει το πόσο πολύ έχει επενδύσει η κορεατική εταιρεία στη βελτίωση της τεχνολογίας του Active Noise Cancellation.

    Επιπλέον, δύο νέα χαρακτηριστικά τους είναι και τα Bluetooth Multipoint και το Auto Switch. Η ύπαρξη του BT Multipoint επιτρέπει την εύκολη on-the-fly διασύνδεση με οποιαδήποτε συσκευή έχει ορίσει ο χρήστης τους εύκολα και… αναίμακτα. Όσον αφορά τη λειτουργία Auto Switch, επιτρέπει τη σύνδεση των Buds Pro με 2 συσκευές ταυτόχρονα, π.χ. δύο smartphones ή ένα smartphone και ένα tablet. Έτσι, μπορείτε να «περάσετε» από τη μια συσκευή στην άλλη χωρίς περιττές διαδικασίες. Αν, για παράδειγμα, βλέπετε μια ταινία στο tablet και χτυπήσει το κινητό σας, τα Buds Pro κάνουν αυτόματα pause στο video και «περνούν» στο smartphone. Όταν κλείσετε το τηλέφωνο θα κάνουν un-pause στο video! Επιπλέον, δεν θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στη νέα τεχνολογία Wind Shield που σας επιτρέπει να μιλάτε με άνεση ακόμα και πάνω στο ποδήλατό/πατίνι σας ή οπουδήποτε έχει υψηλή ένταση αέρα.

    Και τα cool features που προσφέρουν τα Buds Pro όμως δεν σταματούν εδώ, καθώς τα in-ear ακουστικά της Samsung, έρχονται με υποστήριξη 360 Audio και Dolby Head Tracking. Ουσιαστικά πρόκειται για δύο τεχνολογίες που καθιστούν την ηχητική εμπειρία ακόμη πιο immersive, αλλά και ρεαλιστική. Ο ήχος «συντροφεύει» ουσιαστικά τις κινήσεις του κεφαλιού του χρήστη και έτσι καλλιεργείται η αίσθηση ότι βρίσκεται διαρκώς μέσα στη δράση (ότι πρέπει δηλαδή για ταινίες δράσης και sci-fi films αλλά και games όπως FPS και racing).

    Pro σε όλα τους!

    Τα Buds Pro έρχονται με πιστοποίηση IPΧ7, αποτελώντας τα πιο ανθεκτικά in-ear ακουστικά της δημοφιλούς σειράς της Samsung. Μία από τις πιο χτυπητές αδυναμίες των πρώτων Buds ήταν ότι όποτε έρχονταν σε μία… «αναμέτρηση» με το νερό, τα ευαίσθητα parts τους δεν μπορούσαν να αντέξουν, καθώς υποστήριζαν χαμηλές βαθμίδες αδιαβροχοποίησης (IPX2 και IPX4). Η Samsung λοιπόν στα Buds Pro προσφέρει αυξημένη προστασία απέναντι στην επαφή με το νερό (χρονική διάρκεια στα 30 λεπτά σε βάθος ενός μέτρου), οπότε η κατάσταση είναι εμφανώς καλύτερη, βαδίζοντας σε πολύ καλά επίπεδα. Ολοκληρώνοντας με την αυτονομία τους, κάθε bud έχει μπαταρία 61mAh που του προσφέρει 5 ώρες χρήσης με ANC και 8 ώρες χωρίς ANC. Το δε case τους έχει μπαταρία 472mAh και συνολικά θα έχετε μια αυτονομία 18 και 28 ωρών αντίστοιχα (με και χωρίς ANC). Με ταχεία φόρτιση 5′ κερδίζετε 1 ώρα χρήσης.

    Χωρίς αμφιβολία, η Samsung αναβάθμισε σημαντικά τη σειρά Buds κάνοντας αρκετές διορθωτικές κινήσεις και προσθέτοντας μια σειρά από Pro χαρακτηριστικά, τα οποία έλειπαν από τα προηγούμενα μοντέλα. Η τιμή τους είναι στα 200 ευρώ και νομίζουμε ότι εντάσσεται σε φυσιολογικά πλαίσια για αυτά που προσφέρουν στον high-end χρήστη. Εάν μάλιστα έχετε smartphone της Samsung είναι το απόλυτο «must-have» συνοδευτικό αξεσουάρ, καθώς δένουν άψογα με το οικοσύστημα που έχει δημιουργήσει η κορεατική εταιρεία. Είναι σίγουρα “Pro” και το… αξίζουν!

    Hands-On Video & Photos: Δημήτρης Σκιάννης

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles