18.4 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΟΧΗ! Κυκλοφορεί Mail-απάτη “δήθεν” από τα ΕΛΤΑ!

    Όπως είδαμε και στην πρώτη περίοδο του Lockdown, τις μέρες που μένουμε στα σπίτια μας, σημειώνεται μια κατακόρυφη αύξηση των παραδόσεων παντός τύπου αγαθών στο σπίτι (από τη στιγμή που δεν μπορούμε οι περισσότεροι έυκολα να αφήσουμε τα σπίτια μας και να βγούμε έξω, αλλά και από το γεγονός ότι όλα τα καταστήματα λιανικής είναι κλειστά). Σε περιόδους βέβαια κρίσεων, είναι γνωστό ότι βρίσκουν πρόσφορο έδαφος πολλές online απάτες, για αυτό και όλοι μας οφείλουμε να είμαστε έξτρα προσεκτικοί και υποψιασμένοι όταν θα συναντούμε mails από διάφορους επιτήδειους που το μόνο που θέλουν είναι να αποσπάσουν χρηματικά ποσά ή ευαίσθητα προσωπικά και τραπεζικά δεδομένα. 

    Σύμφωνα λοιπόν με ρεπορταζ του Newsit, τις τελευταίες μέρες έχει κάνει την εμφάνιση του στα mailboxes αρκετών χρηστών ένα scam mail, το οποίο “δήθεν” προέρχεται από τα ΕΛΤΑ. Στο εν λόγω e-mail αναφέρεται ο ψεύτικος ισχυρισμός ότι δεν είναι δυνατή η παράδοση του δέματος επειδή δεν έχει καταβληθεί δασμός 2,10€. Μάλιστα, στο συγκεκριμένο email υπάρχει και ένα link, το οποίο καλείται ο ανυποψίαστος χρήστης να πατήσει προκειμένου να πληρώσει το μικρό αυτό ποσό, ενώ τονίζεται ότι εάν δεν προβεί ο user σε αυτη τη συναλλαγή και παραλάβει το δέμα του, τότε θα χρεωθεί με το ποσό των 0.49 ευρώ. Φυσικά τίποτα από τα παραπάνω δεν ισχύει και καλό θα ήταν εάν τυχόν εντοπίσετε το συγκεκριμένο scam mail στο mailbox σας να το στείλετε… στην “ανακύκλωση”. Σε γενικές γραμμές, χρειάζεται έξτρα προσοχή και καλό θα είναι να είστε πιο υποψιασμένοι για να μην την πατήσετε! 

    Αρχική Πηγή: Newsit 

     

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles