18.5 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
More

    Στον… οφθαλμίατρο κατέληξαν οι παρευρισκόμενοι σε NFT party

    Τουλάχιστον 15 επισκέπτες του ApeFest της Yuga Labs, ενός event για τα NFTs του Bored Ape Yacht Club, υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς στα μάτια, σύμφωνα με το Bloomberg.

    Πιο συγκεκριμένα, πολλοί άνθρωποι που παρακολούθησαν την εκδήλωση στο Χονγκ Κονγκ το περασμένο Σαββατοκύριακο ανέφεραν ότι αντιμετώπισαν προβλήματα όρασης, τα οποία υποψιάζονται ότι προέρχονται από το φωτισμό της σκηνής. Μερικοί από τους συμμετέχοντες ισχυρίζονται ότι οι γιατροί τους διέγνωσαν με έγκαυμα στον κερατοειδή χιτώνα (φωτοκερατίτιδα), που προκαλείται από την έκθεση σε υπεριώδεις ακτίνες.

    Τι είπαν οι παρευρισκόμενοι

    «Ξύπνησα στη μέση της νύχτας μετά το ApeFest με τόσο πόνο στα μάτια μου που έπρεπε να πάω στο νοσοκομείο», δημοσίευσε ο χρήστης Crypto June στο X. «Ο γιατρός μου είπε ότι οφειλόταν στην υπεριώδη ακτινοβολία από τα φώτα της σκηνής».

    Την ίδια ώρα, ο Adrian Zduńczyk έγραψε στο X: «Προς όλους τους φίλους μου που υποφέρουν τώρα: πηγαίνετε να ελέγξετε τα μάτια σας. Πιθανότατα έχετε κυριολεκτικά κάψει τα μάτια σας με υπεριώδη ακτινοβολία όπως εγώ, η οποία απαιτεί φάρμακα, οφθαλμικές σταγόνες, προστασία των ματιών, αντιβιοτικά και εξειδικευμένη φροντίδα. Μην αγνοείτε αυτόν τον κίνδυνο για την υγεία. Χωρίς κατάλληλη θεραπεία, μπορεί να προκαλέσει μακροχρόνια εξασθένιση της όρασης και άλλες σοβαρές βλάβες».

    Η Yuga Labs αναφέρθηκε εν συντομία στο θέμα στο X, λέγοντας ότι «γνωρίζει τα ζητήματα που σχετίζονται με τα μάτια που επηρέασαν ορισμένους από τους συμμετέχοντες στο ApeFest». Ισχυρίστηκε ότι «προσεγγίζει προληπτικά άτομα από χθες για να προσπαθήσει να βρει τις πιθανές βασικές αιτίες». Η εταιρεία υποβάθμισε τον αριθμό των ατόμων που ανέφεραν προβλήματα, προσθέτοντας: «Με βάση τις εκτιμήσεις μας, πιστεύουμε ότι πολύ λιγότερο από το 1% όσων παρευρέθηκαν και εργάστηκαν στην εκδήλωση είχαν αυτά τα συμπτώματα». Η εταιρεία συμβούλεψε τους συμμετέχοντες που αντιμετωπίζουν συμπτώματα να «αναζητήσουν ιατρική βοήθεια για παν ενδεχόμενο».

    Διαβάστε επίσης:

    YouTube: Χιλιάδες απεγκαταστάσεις μετά την απαγόρευση των ad blockers

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles