18.8 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    Τα Windows 11 δεν θα υποστηρίζονται επίσημα στα Intel-based Macs!

    Όλος ο κόσμος της τεχνολογίας τις τελευταίες μέρες «χορεύει» στους ρυθμούς των νέων Windows 11, καθώς ήταν λογικό και αναμενόμενο όλα τα φώτα της δημοσιότητας να πέσουν πάνω στο νέο λειτουργικό. Ομολογουμένως το «Next-big thing» της Microsoft θα περιλαμβάνει μια σειρά από αλλαγές που σίγουρα θα τραβήξουν το ενδιαφέρον των Windows users και βέβαια το ερώτημα που καίει πολλούς είναι κατά πόσο το σύστημα τους θα είναι σε θέση να τρέξει το νέο λειτουργικό (μπορεί να μάθετε περισσότερα για τα system requirements και για το ειδικό health tool, κάνοντας click εδώ).

    H κουβέντα έχει ανάψει για την ύπαρξη του TPM 2.0, το οποίο πρόκειται για ένα hardware και software based πρωτόκολλο ασφαλείας (υπάρχει σε πολλά σύγχρονα motherboards με τη μορφή module), το οποίο η ίδια η Microsoft το έχει θέσει ως βασικό προαπαιτούμενο για να εξασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία των νέων Windows. Το TPM 2.0 είναι η αιτία, που πολλά παλαιότερα PCs δεν θα μπορούν να υποστηρίξουν το νέο OS και σε αυτή τη φάση είναι άγνωστο το τι σχεδιάζει να πράξει στο μέλλον η Microsoft (για το εάν θα ακολουθήσει την εν λόγω απόφαση ή θα επιχειρήσει να το αλλάξει). Η ύπαρξη του security protocol TPM 2.0 όπως όλα δείχνουν “πιάνει” και τους χρήστες που χρησιμοποιούν Macs με Intel CPUs, καθώς εάν είστε κάτοχος των προαναφερθέντων συστημάτων της Apple, δεν θα μπορέσετε να χρησιμοποιήσετε τα Windows 11, εκτός εάν αλλάξει κάτι δραματικά και αποφασίσει η Apple να περάσει κάποιο firmware (πράγμα μάλλον απίθανο).

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles