17.9 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    TikTok: Ειδική σήμανση για περιεχόμενο που δημιουργείται με ΑΙ

    Το δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης TikTok λάνσαρε ένα σύνολο εργαλείων που επιτρέπουν στους χρήστες να επισημαίνουν τα posts που έχουν δημιουργηθεί ή βελτιωθεί με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Πρόσφατα ο «γίγαντας» των social media πρόσθεσε μια σειρά φίλτρων για μεταφορτώσεις βίντεο που έκαναν χρήση AI και ενός image generator για να βοηθήσει στη δημιουργία μοναδικών backgrounds.

    Τώρα τα φίλτρα μετονομάζονται για να καταστεί σαφέστερο ποια βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και να υπάρξει περαιτέρω επισήμανση. Προχωρώντας προς τα εμπρός, αυτά τα φίλτρα θα έχουν κάπου το “AI” στο όνομα.  Οι νέες ετικέτες δεν προορίζονται αποκλειστικά για φίλτρα εγκεκριμένα από το TikTok. Ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει την ετικέτα σε οποιοδήποτε περιεχόμενο έχει δημιουργηθεί πλήρως ή έχει υποστεί σημαντική επεξεργασία από AI, ανεξάρτητα από το πού προέρχεται το περιεχόμενο. Για παράδειγμα, το Disney+ θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιήσει αυτά τα εργαλεία όταν έκανε πρεμιέρα το Secret Invasion.

    Τα νέα εργαλεία επισήμανσης του TikTok δεν είναι ακριβώς προαιρετικά. Μια πρόσφατη πολιτική της εταιρείας αναφέρει σαφώς ότι οποιοδήποτε περιεχόμενο που δημιουργείται από AI και περιέχει «ρεαλιστικές εικόνες, ήχο ή βίντεο» πρέπει να επισημαίνεται ως τέτοιο για να «βοηθήσει τους θεατές” και να «αποτρέψει την πιθανή εξάπλωση παραπλανητικού περιεχομένου». Ωστόσο, οι χρήστες του TikTok μπορούν να χρησιμοποιήσουν αυτοκόλλητα ή λεζάντες, για να περάσουν το νόημα χωρίς να παραβούν τις οδηγίες κοινότητας.

    Διαβάστε επίσης:

    Τι αναζήτησαν τα παιδιά στο διαδίκτυο φέτος το καλοκαίρι – Τι ισχύει για την Ελλάδα

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles