13 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024
More

    To Ηνωμένο Βασίλειο ανάβει κόκκινο στην εξαγορά της NVIDIA από την ARM!

    Πριν από περίπου ένα χρόνο, η Nvidia προκάλεσε αίσθηση με την απόφαση της να προχωρήσει στην εξαγορά της ARM, μιας εταιρείας που όλοι γνωρίζουμε ότι έχει αφήσει το στίγμα της στην αγορά των chipsets. Αυτή η κίνηση δεν έστρεψε όλους τους προβολείς πάνω της τυχαία και αυτό γιατί η ARM βρίσκεται σχεδόν πίσω από κάθε smartphone που κυκλοφορεί στην αγορά.

    Ωστόσο, όπως όλα δείχνουν τα πράγματα δεν βαίνουν τόσο καλά με την διαδικασία της εξαγοράς, καθώς η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου έκρινε ότι το εν λόγω deal αντίκειται των συμφερόντων της. Όλο αυτό στηρίζεται σε μια τροπολογία του 2002 (ονόματι Enterprise Act), σύμφωνα με την οποία η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου μπορεί να επέμβει σε περίπτωση που κρίνει ότι μια εταιρεία με έδρα τη Βρετανία θα χάσει τη μοναδικότητα της (και ενσωματωθεί πλήρως σε ένα νέο σχήμα) ή ότι λόγω μίας εξαγοράς (ή επιχειρηματικής συμπεριφοράς) ενδέχεται να επηρεαστούν με αρνητικό τρόπο μία ή και περισσότερες εταιρείες από τον ίδιο κλάδο. Με πιο απλά λόγια, το πρόβλημα για την κυβέρνηση του UK έγκειται στο γεγονός ότι μία τέτοια εξαγορά θα οδηγήσει στο κλείσιμο της ARM.

    Σε αυτή τη φάση είναι άγνωστο για το ποια θα είναι η κατάληξη στο παραπάνω… serial, ωστόσο το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι δεν είναι μόνο η Βρετανική κυβέρνηση, η οποία δεν επιθυμεί την εξαγορά, καθώς τόσο η Microsoft όσο και η Qualcomm και Google εκφράζουν την αντίθεση τους.

    Πέτρος Κυπραίος
    Πέτρος Κυπραίος
    Tech expert και true gamer στην καρδιά, ο Πέτρος Κυπραίος ξεκίνησε να ασχολείται ως συντάκτης σε κορυφαία περιοδικά του Ειδικού Τύπου πάνω στα video games και στην τεχνολογία, ενώ διετέλεσε επίσης και υπεύθυνος τμήματος παιδικών περιοδικών. Από τη θέση του editorial director το focus του είναι οτιδήποτε digital, όμως του αρέσει να ρίχνει και μια ματιά και στο… lifestyle!

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles