15.6 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
More

    Το κοινό θέλει… zombies! Δημοφιλέστερη ταινία του 2022 το “Army of the Dead”

    Ένα νέο βραβείο αποφάσισε να δώσει για πρώτη φορά η Ακαδημία στα φετινά Όσκαρ, το οποίο προέκυψε μετά από ψηφοφορία του κοινού στα Social Media. To βραβείο Δημοφιλίας δεν κέρδισε όμως κάποια από τις πολυσυζητημένες παραγωγές της χρονιάς (π.χ. το Dune ή το Spider-man: No Way Home) αλλά η ταινία Army of the Dead του Zack Snyder.

    Η zombie action movie έκανε πρεμιέρα στο Netflix το Μάιο του 2021. Η διοργάνωση ανακοίνωσε αυτή τη νέα κατηγορία των Όσκαρ μόλις το Φεβρουάριο, σε μια προσπάθεια να χτίσει μια ψηφιακή σχέση με το κοινό και ίσως να ανεβάσει τα ομολογουμένως πεσμένα νούμερα των τελευταίων ετών. Μπορεί ο Snyder να μην πήρε επίσημα στα χέρια του το πολυπόθητο χρυσό αγαλματίδιο των Όσκαρ, αφού η ψηφοφορία έλαβε χώρα στο Twitter, όμως τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Πρόκειται για μια σημαντική στιγμή για την ταινία, τους συντελεστές της και τα…zombies που δεν έχουμε συνηθίσει ούτε να τα βλέπουμε ούτε να τα ακούμε στην τελετή απονομής των Όσκαρ.

    Η ταινία διαδραματίζεται σε ένα κατεστραμμένο Las Vegas που έχει αποκλειστεί από τον υπόλοιπο κόσμο. Εκεί πλέον κατοικούν σε καραντίνα εκατομμύρια ζόμπι και ο Scott Ward, ένας πρώην ήρωας πολέμου, δέχεται την πρόταση από τον ιδιοκτήτη ενός καζίνο να πάει σε αυτήν την απαγορευμένη ζώνη και να φέρει πίσω 200 εκατ. δολάρια.

    Διαβάστε επίσης:

    Oscar 2022: Στο “Coda” το βραβείο της καλύτερης ταινίας

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles