24.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
More

    Το OnePlus 5 σκοράρει 87 στο DxOMark και (δεν) πιάνει κορυφή

    H OnePlus είχε “διαφημίσει” την dual κάμερα του OnePlus 5, πριν ακόμη την ανακοίνωση της συσκευής, σημειώνοντας μεταξύ άλλων τη συνεργασία της με την DxO. Οι προσδοκίες λοιπόν ήταν υψηλές, με αποτέλεσμα κάποιοι χρήστες να απογοητευτούν. Τώρα, το εργαλείο DxOMark δίνει τα αναλυτικά πορίσματά του, που έχουν το ενδιαφέρον τους.

    OnePlus-5-dual-camera

    Κάποιες αξιοσημείωτες αναφορές, λοιπόν, σε αυτά τα reports αφορούν τις εξωτερικές λήψεις του OnePlus 5 που παρουσιάζουν “εξαιρετικό χρώμα και λεπτομέρεια”. Το DxOMark αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η ισορροπία λευκού του OnePlus 5 είναι, στις περισσότερες περιπτώσεις, ακριβής, σταθερή και προσφέρει αποτέλεσμα με συνέπεια, όταν φωτογραφίζετε σε εξωτερικούς χώρους. Οι λεπτομέρειες αποδίδονται επίσης πολύ καλά, ωστόσο, η λήψη σκηνών υψηλής δυναμικής έχει μία τάση να υποβαθμίζει την έκθεση σε σκιερές περιοχές.

    OnePlus-5-DXO

    Οι εσωτερικές λήψεις, από την άλλη πλευρά, είναι καλές, αλλά χωρίς συνέπεια. Οι συνθήκες χαμηλού φωτισμού αποδείχθηκαν πρόκληση για το OnePlus 5, με αξιοσημείωτο θάμπωμα και έλλειψη λεπτομερειών στις χειροκίνητες λήψεις. Η ισορροπία λευκού αντιμετωπίζει κάποια προβλήματα σε λαμπτήρες βολφραμίου και φθορισμού, αλλά συνολικά δεν είναι κακή.

    OnePlus-5-DXO2

    Η εστίαση πάλι είναι εξαιρετική στο OnePlus 5. Η DxO αναφέρει ότι η αυτόματη εστίαση είναι συνεπής, γρήγορη και ευαίσθητη σε όλες τις συνθήκες φωτισμού, χάρη στην υποστήριξη hybrid contrast detection AF & phase detection AF του OnePlus 5.

    Οι ασυνέπειες στην ισορροπία του λευκού και οι μειωμένες λεπτομέρειες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού είναι όμως αυτές που έκαναν το συνολικό σκορ να μη φτάσει σε υψηλότερα επίπεδα.

    Δείτε αναλυτικά το report της DxO

    Θυμηθείτε το κορυφαίο μοντέλο στον τομέα της κάμερας, σύμφωνα με την DXo, HTC U11

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles