16.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
More

    vivo V29 Lite 5G: Ένα αξεπέραστο smartphone για χρήστες που δεν κάνουν… εκπτώσεις στα θέλω τους!

    Βρισκόμουν σε αναζήτηση νέας συσκευής εδώ και αρκετό καιρό. Το budget που διέθετα ήταν κάπως περιορισμένο, αλλά δεν είχα καμία διάθεση να κάνω μεγάλες «εκπτώσεις» στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Οι μεγάλες «ναυαρχίδες» των εταιρειών είχαν εξαφανιστεί νωρίς από το πλάνο μου. Έτσι, εστίασα στην ανεύρεση ενός πρακτικού smartphone, που να εξυπηρετεί με αξιοπρέπεια την καθημερινότητά μου και να αποτελεί πολύτιμο «εργαλείο» τόσο τις ώρες εργασίας, όσο και τις ώρες που έχω για ξεκούραση και ψυχαγωγία.

    Μόλις έμαθα ότι η vivo λάνσαρε στην Ελλάδα ένα νέο κινητό mid-range κατηγορίας, αμέσως έσπευσα να το δω από κοντά και να μάθω περισσότερα. Ο κινεζικός κολοσσός μου είχε αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις στο παρελθόν, καθώς είχα την ευκαιρία να χρησιμοποιήσω κάποιες συσκευές και οι επιδόσεις τους ήταν πραγματικά… εντυπωσιακές, ακόμη και στις λεγόμενες «mid-range κατηγορίες». Η αλήθεια είναι πάντως, ότι το vivo V29 Lite 5G μου κέντρισε το ενδιαφέρον από την πρώτη στιγμή, κυρίως γιατί πρόκειται για μια εξαιρετικά καλοσχεδιασμένη συσκευή που το κράτημά της δημιουργούσε τέλεια αίσθηση στο χέρι από την πρώτη κιόλας επαφή μας. Μόλις διάβασα τα τεχνικά χαρακτηριστικά και είδα την τιμή του κινητού, αρχικά θεώρησα πως κάτι δεν είχα καταλάβει καλά. Είναι δυνατόν μια συσκευή να διαθέτει specs που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε σε high end smartphones και παρόλα αυτά το κόστος της να μην είναι απαγορευτικό για το μέσο καταναλωτή;

    Όπως έδειξε η πορεία, η vivo εν όψει καλοκαιριού αποφάσισε να λανσάρει ένα κινητό που εκπλήσσει ευχάριστα κάθε χρήστη που δε θέλει να συμβιβάζεται και ταυτόχρονα δεν θέλει να ξοδέψει ένα υπερβολικά μεγάλο ποσό προκείμενου να αποκτήσει τη συσκευή των ονείρων του. Η εξαιρετικά φιλική τιμή (οι περισσότεροι γνωστοί μου δεν το πίστευαν!) με την οποία απέκτησα μια συσκευή με αξιοσημείωτα ποιοτικά χαρακτηριστικά και φωτογραφικές δυνατότητες μου έδωσε άλλη διάσταση στις καλοκαιρινές μου αποδράσεις.

    Άψογες φωτογραφίες σε κάθε συνθήκη

    Το νέο vivo V29 Lite 5G έρχεται με μια κύρια κάμερα πορτρέτου 64MP με αντικραδασμική λειτουργία, οπίσθια κάμερα 50MP και κορυφαίες λειτουργίες Night Portrait Scene, Bokeh Flare Portrait, Multi-Style Portrait, Flash Portrait και Double Exposure, που μου εξασφάλισαν πεντακάθαρες φωτογραφίες, ανεξαρτήτως ώρας και συνθήκης. Από το πρωί στην παραλία μέχρι τις βραδινές ώρες στο μπαρ, οι φωτογραφικές επιδόσεις του V29 Lite δε με απογοήτευσαν ούτε στιγμή. Το μόνο κακό ήταν ότι… όλοι ζητούσαν το κινητό μου για να βγάλουν φωτογραφίες, σε σημείο που κατάντησε ενοχλητικό!

    Για όσους έχουν… «εμμονή» με τα videos, η λειτουργία Διπλής Προβολής για τη λήψη σκηνών, με παράλληλη χρήση κύριας και οπίσθιας κάμερας 16ΜP, αποτελεί επίσης ένα «δυνατό» χαρακτηριστικό του νέου smartphone της vivo. Σε μια περίοδο που το video έχει αναδειχθεί σε βασικό «πρωταγωνιστή», είναι μεγάλο ατού να τραβάς με αναλογία κινηματογραφικών διαστάσεων και να χρησιμοποιείς κινηματογραφικά φίλτρα.

    Τέλος ο «βραχνάς» της συνεχούς φόρτισης

    Ένα κομμάτι που επίσης με ενδιάφερε πολύ ήταν αυτό της μπαταρίας. Επειδή χρησιμοποιώ το κινητό πολλές ώρες μέσα στη μέρα, χρειαζόμουν μια μπαταρία που να… αντέχει κυριολεκτικά, χωρίς να χάνω πολύτιμο χρόνο για φόρτιση όλη την ώρα. Άλλη μια ευχάριστη έκπληξη με περίμενε και σε αυτό το σημείο (τα χαρακτηριστικά «ναυαρχίδας» που λέγαμε)!

    Αυτό το ξεχωριστό smartphone διαθέτει μπαταρία 5000mAh, με διάρκεια ζωής παραπάνω από μία μέρα χρήσης, ενώ η λειτουργία ταχείας Φόρτισης 44W Flash Charge εξασφαλίζει ότι το κινητό θα είναι έτοιμο για νέες περιπέτειες σε μόλις 30 λεπτά! Κάπως έτσι, λύθηκε ένα μόνιμο πρόβλημα που αντιμετώπιζα, αφού σταμάτησα να αναζητώ συνεχώς πρίζα για να φορτίσω το κινητό μου.

     

    Αξίζει να σημειωθεί ότι η vivo έχει εφοδιάσει το εντυπωσιακό της smartphone με έναν επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 695 6nm, ο οποίος εξασφαλίζει υψηλές επιδόσεις που αναβαθμίζουν αισθητά την εμπειρία του χρήστη. Το vivo V29 Lite έρχεται με αποθηκευτική ισχύ 8GB και 8GB RΑΜ/ 128 GB αποθηκευτικού χώρου, δυνατότητα παροχής e-SIM, ενώ η AMOLED οθόνη 120Hz ξεχωρίζει για την απαραίτητη σε όλους δυνατότητα προστασίας των ματιών που προσφέρει, από τυχόν κόπωση, εξαιτίας καθημερινής, πολύωρης χρήσης που οι περισσότεροι από εμάς κάνουμε. Αυτό που αξίζει σίγουρα να αναφερθεί είναι η extra αντοχή στο νερό και τη σκόνη IP54, ένα χαρακτηριστικό που αποδείχθηκε «σωτήριο» αρκετές φορές το τελευταίο διάστημα!

    Κι αν με ρωτάτε πού προμηθεύτηκα το vivo V29 Lite 5G, η συσκευή διατίθεται στην Ελλάδα, αποκλειστικά από τα καταστήματα COSMOTE και ΓΕΡΜΑΝΟΣ και online στα www.cosmote.gr και www.germanos.gr.

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles