23.8 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
More

    Προγραμματιστής χρησιμοποιεί κώδικα για να βγάλει… ποιήματα

    Ποιος είπε ότι οι coders δεν είναι «ρομαντικές ψυχές»; Ένας από αυτόυς, ο Paul Thompson, έχει φτιάξει ένα C++ script που παράγει ποιηματάκια. Απ’ αυτά που είναι μία λέξη κάθε στίχος και κάθε λέξη έχει ένα γράμμα περισσότερο από την προηγούμενη.

    tumblr_mkfiu7kI3z1s2n2x2o1_500

    Αρχικά νόμιζε πως όλο και κάποιος θα είχε φτιάξει ένα τέτοιο προγραμματάκι, μέχρι που διαπίστωσε πως αυτό δεν ισχύει. Έτσι, κάθισε και έγραψε αυτό το script και βρήκε την δική του λύση: σκανάρει τα πάμπολλα κείμενα που είναι αναρτημένα στο Project Gutenberg.

    Μέσα στις παραμέτρους, το σκριπτάκι αυτό αποκλείει  τα κύρια ονόματα από τα κείμενα που «διαβάζει» και χρησιμοποιεί αλυσίδες  Markov για να «χτίζει» στην τελική του μορφή το ποιηματάκι και το αποτέλεσμα…; Ε, για το αποτέλεσμα, ο ίδιος ο προγραμματιστής λέει πως η προσέγγιση δεν είναι τέλεια. Αλλά μέσα στα «σκουπίδια» μπορεί κανείς να βρει εκείνο το ποιηματάκι που να τον ταξιδέψει.

    Ακόμα κι αν δεν είστε fans της ποίησης, η όλη ιδέα του να χρησιμοποιείς κώδικα για να φτιάχνεις  τέχνη του λόγου, είναι συναρπαστικό… και geek-ικο. Δείτε ένα δείγμα:

    i
    am
    the
    dawn
    light
    before
    anybody
    expected
    something
    disorderly

    Μπορείτε να βρείτε τον κώδικα, εδώ.

    Related Articles

    1 ΣΧΟΛΙΟ

    τα σχόλια είναι κλειδωμένα.

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles