20 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024
More

    YouTube: “Πετάει” εκτός πλατφόρμας όσους χρησιμοποιούν ad blockers

    Μια πιο… επιθετική πολιτική αποφάσισε να εφαρμόσει το YouTube, προκειμένου να αποτρέψει τους χρήστες του να χρησιμοποιούν ad blockers, τη στιγμή που παρακολουθούν videos στην πλατφόρμα. Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα, αρκετοί είναι εκείνοι που “ανέβασαν” screenshots σε social networks, όπως το Reddit, αποκαλύπτοντας ότι έλαβαν μια αυστηρή προειδοποίηση!

    Η προειδοποίηση αναφέρει ότι το YouTube θα μπλοκάρει τη δυνατότητά τους να βλέπουν videos, αν εξακολουθήσουν να χρησιμοποιούν ad blocker.  “Οι διαφημίσεις επιτρέπουν στο YouTube να παραμένει δωρεάν για δισεκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως”, συνεχίζει η ανακοίνωση. Σε όσους επιθυμούν μια ad-free εμπειρία, η εταιρεία προτείνει να πραγματοποιήσουν συνδρομή στο YouTube Premium, ώστε οι δημιουργοί περιεχομένου να συνεχίσουν να πληρώνονται.

    Το προηγούμενο διάστημα, προτού προκύψουν οι παραπάνω προειδοποιήσεις, το YouTube εμφάνιζε απλώς αναδυόμενα παράθυρα στους χρήστες που μπλόκαραν τις διαφημίσεις, υπενθυμίζοντάς τους ότι είναι ενάντια στους Όρους Χρήσης του ιστότοπου. Στη συνέχεια, η εταιρεία αποφάσισε να προσθέσει ένα χρονόμετρο στις ειδοποιήσεις για να διασφαλίσει ότι οι θεατές αφιερώνουν τον απαιτούμενο χρόνο για να τις διαβάσουν.

    Εκπρόσωπος της εταιρείας παράλληλα δήλωσε ότι το YouTube “εκτελεί ένα μικρό πείραμα παγκοσμίως, το οποίο προτρέπει τους θεατές με ενεργοποιημένα προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων να επιτρέπουν τις διαφημίσεις στο YouTube ή να δοκιμάσουν το YouTube Premium”.

    Διαβάστε επίσης:

    COSMOTE: Καλοκαίρι με απεριόριστα data στο μεγαλύτερο 5G δίκτυο της χώρας (digitallife.gr)

    Ελένη Σαραντάκη
    Ελένη Σαραντάκη
    Η Ελένη Σαραντάκη είναι δημοσιογράφος και εκπαιδευτικός με πολυετή εμπειρία στο χώρο του τεχνολογικού και τουριστικού ρεπορτάζ. Έχει συνεργαστεί με ηλεκτρονικά και έντυπα μέσα ως αρθρογράφος, ενώ σήμερα είναι αρχισυντάκτρια του περιοδικού της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Greek Hotelier και editor στο τεχνολογικό site Digital Life.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles