19 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
More

    Αλλάζει πολιτική η Apple: Δυνατότητα απενεργοποίησης της επιβράδυνσης παλαιότερων συσκευών

    Ο CEO της Apple, Tim Cook, μοιράστηκε ενδιαφέρουσες πληροφορίες σχετικά με αλλαγές που πρόκειται να γίνουν σε μελλοντική αναβάθμιση του iOS για τους χρήστες iPhone. Μία αναβάθμιση που φαίνεται ότι αντιμετωπίζει το θέμα της επιβράδυνσης παλαιότερων συσκευών.

    Έχει γίνει πολύ μεγάλο θέμα το τελευταίο διάστημα το ότι η Apple επιβραδύνει την ταχύτητα παλαιότερων iPhone, ώστε να διατηρεί σε ικανοποιητικά επίπεδα τη διάρκεια ζωής των μπαταριών τους.

    Η λεγόμενη λειτουργία διαχείρισης ενέργειας εφαρμόστηκε για πρώτη φορά με την αναβάθμιση του iOS 10.2.1 πέρυσι για τις συσκευές iPhone 6 και iPhone 6s και επεκτάθηκε ένα χρόνο αργότερα στο iPhone 7 με την ενημέρωση του iOS 11.2.

    Όταν χρήστες παλαιότερων iPhone ανακάλυψαν ότι η Apple επιβράδυνε σκόπιμα τις συσκευές τους για να εμποδίσει απροσδόκητα shutdowns επειδή η μπαταρία είχε πρόβλημα, δημιουργήθηκε θέμα και κάποιοι υπέβαλαν μήνυση στην εταιρεία. Η Apple βέβαια ζήτησε άμεσα συγγνώμη για την παρανόηση, μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος.

    Η εταιρεία ανήγγειλε δημοσίως πρόγραμμα αντικατάστασης μπαταριών για 29 δολάρια κατά τη διάρκεια του 2018 για τα μοντέλα iPhone 6, 6 Plus, 6s, 6s Plus, 7, 7 Plus και SE και υποσχέθηκε να εισαγάγει νέες λειτουργίες διαχείρισης μπαταριών με την επόμενη ενημερωμένη έκδοση λογισμικού iOS.

    tim-cook

    Σε συνέντευξη του στο ABC News, ο Tim Cook τώρα δηλώνει ότι η επόμενη ενημέρωση του λειτουργικού συστήματος iOS 11 θα επιτρέψει στους χρήστες να απενεργοποιήσουν τη λειτουργία διαχείρισης ισχύος που επηρεάζει την απόδοση της συσκευής.

    «Θα δώσουμε στους χρήστες τη δυνατότητα προβολής επιλογών σχετικά με την υγεία της μπαταρίας τους», σημειώνει ο Tim Cook στη συνέντευξη, αναφέροντας ότι η αλλαγή θα εφαρμοστεί από την επόμενη έκδοση iOS 11 developer.

    Related Articles

    Stay Connected

    45,800ΥποστηρικτέςΚάντε Like
    6,126ΑκόλουθοιΑκολουθήστε
    14,900ΣυνδρομητέςΓίνετε συνδρομητής


    Latest Articles